ne ola yar ola 

kapat

1. barış manço'nun söylediği müthiş şarkı. sözlerinin yanında müziği ile çağdaşı olan pink floyd ile aynı tarzda müzik yaptığının en güzel örneklerinden biridir.

nedense bu başlığı açarken çok rahatsız oldum. çünkü bu şarkı benim için kimsenin bilmemesi gereken, sadece bana ait olamsı gereken bir hazine olmalıydı. ama bence arık bu hazineyi herkesle paylaşmalıyım.

aynı zamanda çok hoş bir klibe sahiptir.

http://www.youtube.com/watch?v=fgGeE3ywsO8 +

(bkz: progressive rock)

göklerden daha mavi
    denizlerden daha derin
    topraktan güzel kokan ne ola
    rüzgardan daha serin
    başaklardan daha nazlı
    ayışığından daha ılık ne ola
    ahu gibi gözleri baktıkça yürek yakan yar ola
    cennet bahçesi kokan
    göğsünde çiçek açan yar ola
    damla damla yağmurdan
    boynu bükük çiçeklerden
    daha hüzün verici ne ola
    sonbahar yaprağından
    hele akşam güneşinden
    daha içini burkan ne ola
    buğulu gözleriyle yollarını bekleyen yar ola
    islak dudaklarıyla bir garip türküsüyle yar ola
    göç eden kuşlar gibi gidip gelir umutların
    umudun ötesinde ne ola
    göç eden kuşlar gibi gidip gelir umutların
    umudun ötesinde ne ola
    nefesimde yaşayan
    sıcaklığımı paylaşan yar ola
    yaşam denen uykudan
    uyanmasını bilen yar ola
    yaşam denen uykudan
    uyanmasını bilen yar ola
    #849665 (kasimpasa canavari, 12.11.2006 20:13)
  2. barış manço nun ölümü anlattığı düşünülen şarkısı.
    #1140359 (pingu, 12.01.2007 01:27)
  3. echoes tınılarını duyabildiğimiz barış manço parçası.
    #1140372 (no leaf clover, 12.01.2007 01:30)
  4. aşmış yarmış bitirmiş aynı zamanda çok da basit olan muhteşem bir klavye solosu vardır. ardından da klasik gitar ana melodiyi atar. bu kadar karanlık, atmosferi bu kadar içine çeken bir şarkısı yoktur barış babanın.
    #1853479 (selfless, 02.07.2007 16:25)
  5. inanılmaz parça. pop müziğin de bir sanat olduğunu kanıtlayan şaheser.
    #4481763 (psycho freak, 07.01.2009 00:32)
  6. ciddi ciddi echoes'u andıran barış manço eseri. başarılı bir psychedelic-progressive rock karışımı.
    #4842286 (dulgerbob inciryapragi, 11.03.2009 15:10)
  7. öyle naiftir ki huzur verir, dingindir, flüt solosu alır götürür. kimi geceler ihtiyaç duyulup dinlenen en güzel barış manço şarkılarından biridir.
    #5346197 (stanger, 07.06.2009 01:09)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ne ola yar ola başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ne ola yar ola ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ne ola yar ola nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ne ola yar ola. Copyrights of the articles are belong to their authors.