ne mutlu turkum diyen turkiyeliyim diyenle savasin 

kapat
  1. inonu universitesi rektörü fatih hilmioglunun yeni incilerinden biri daha, ulus olarak "Ne mutlu Türküm" demekten onur duyanlarla "Türkiyeliyim" diyenlerin savaşması gerektiğini belirterek şu cümleleri kurmuştur: "Ulus olarak bir savaşın verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu savaş, emperyalizm ile bağımsızlık düşüncesinin savaşıdır. Bu savaş, sömürgeci güçlerin taşeronu bölücülük ve irticaya karşı ulus birliğini ve laikliği savunan Cumhuriyetçilerin savaşıdır. Bu savaş, 'Ne mutlu Türküm' diyebilenler ile bunu diyemeyenlerin savaşıdır. Bu savaş, 'Türküm' demekten onur duyanlarla, bunu diyemeyip 'Türkiyeliyim' diyenlerin savaşıdır. Bu savaş, 'Lozan' ile 'Sevr'in savaşıdır".
    http://www.internethaber..../news_detail.php?id=93271
    #1886169 (ethembaki, 08.07.2007 21:48 ~ 22:23)
  2. hayırlara vesile olmasını dilediğim açıklama.
    (bkz: allah)
    (bkz: akil)
    (bkz: fikir)
    (bkz: izan)
    bonus...allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın!!!
    #1886206 (galapagoslu iguana, 08.07.2007 21:53)
  3. seçim öncesi alttan alttan verilen gerilim politikasının bir yansımasıdır. Kanımca hayra alamet değildir. Ama sayın rektörün devlet kademelerinde koşar adamın yükseleceğinin alametidir. "Niye savaşalım, tartışsak olmaz mı ki?" dedirtmektedir bana. Savaşmaktan başka bir yol yok mudur derdimizi anlatmamız için? Veya neden illa "toplu halde insan öldürme eylemi" olarak tanımlanabilecek olan 'savaş' kelimesi üzerinden yapılmaktadır bu tip retorik benzetmeler. Politik bir mücadeleyi adam öldürmekle bağdaştıran bir rektör, bu ülke insanına bilim adına ne verebilir? Hani benim savaş karşıtlarım, hani benim demokrat atatürkçülerim. çok mu zor, Türkiyeliyim demek isteyenle, bu kavramın yararını ve zararını konuşmak...
    #1886218 (kahvelikek, 08.07.2007 21:54 ~ 21:56)
  4. atatürk'ün sözlerini yine kendilerine göre yontmaya çalışan gereksiz insanların laflarından biri..

(bkz: çok ayıp)
    #1886300 (glgzli, 08.07.2007 22:04)

© 2008 - uludağ sözlük

ne mutlu turkum diyen turkiyeliyim diyenle savasin başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ne mutlu turkum diyen turkiyeliyim diyenle savasin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ne mutlu turkum diyen turkiyeliyim diyenle savasin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» it must have been love » jazz mi bluesdan blues mu jazzdan cikti sorunsali » hayatimin en mutlu aniymis bilmiyordum » hilmi yavuz » 2009 uefa kupasi birinci grup » zaten sevisiyorsun benimle vucut dilinle » adam sendecilik » uludag sozluk ten soguma nedenleri » huzunlu entrylere eksi oy veren duygusuz yazar » alternatif cem uzan vaatleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games