nazim hikmetov 

/ 2
kapat
  1. Nazım Hikmet olarak bilinen Stalinistin * bilinen diğer ismi.
    Bir diğeri için
    (bkz: Deniz Gezmişov)
    #4253194 (bir cipsten cikan 2 taso, 19.11.2008 21:11)
  2. yoktur öyle birşey. adı nazım değildir ayrıca. nâzım'dır. türkiye'nin yetiştirdiği en büyük şairdir. hikmetimizdir. tek suçu çoğu insandan farklı bir siyasi düşünceye olmasıdır.
    #4253202 (visne curugu, 19.11.2008 21:14 ~ 21:15)
  3. vatan haini
    "nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
    amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi hikmet.
    nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
    bir ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne,
    kapkara haykıran puntolarla,
    bir ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında amiral vilyamson'un
    66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, amerikan amirali
    amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
    "amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi hikmet.
    nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
    evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz,
    ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
    vatan çiftliklerinizse,
    kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
    vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
    vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
    fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
    vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
    vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
    ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
    vatan, amerikan üsleri, amerikan bombası,
    amerikan donanması, topuysa,
    vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
    ben vatan hainiyim.
    yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
    nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
    (28.7.962)

bu şiiri yazabilendir.
    #4253211 (sanzelize canavari, 19.11.2008 21:16)
  4. türkiye'nin en büyük şairini vatandaşlıktan çıkaran ve denizleri asan zihniyete sahip olan bir insanın yapacağı yakıştırmadır. (bkz: kuyruk acısı)
    #4253224 (cholev, 19.11.2008 21:18 ~ 21:25)
  5. DTP'nin bile Atatürk'ü kullanmaya çalıştığı ülkemizde , şiirleriyle acıların çocuğu emrahı oynayıp iyi de taraftar bulmuştur ayrıca Nazım Hikmetov.
    #4253226 (bir cipsten cikan 2 taso, 19.11.2008 21:18)
  6. MAVi LiMAN

Çok yorgunum, beni bekleme kaptan.
    Seyir defterini başkası yazsın.
    Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman.
    Beni o limana çıkaramazsın...

NAZIM HiKMET
    #4253229 (kenderuntanbul, 19.11.2008 21:19)
  7. doğrusu için;
    (bkz: nazım hikmet ran)
    #4253239 (fiammetta, 19.11.2008 21:22)
  8. bu sayfadaki son entry olması dileğiyle,
    (bkz: don t feed the troll)
    #4253246 (kaptanreis, 19.11.2008 21:23)
  9. badem gözlüm beni unut
    bu gemi bir kara tabut.
    #4253273 (lirikadam, 19.11.2008 21:29)
  10. ovu fazla olan şair ismi. ağırlık yapmasın çıkarın ovunu, hem yazarken iki harf eksik yazmış olursunuz, daha az enerji harcayıp daha az yorulur; tasarruf sağlarsınız. Ha yok illa "ov"u istiyorsanız ovu takacak uygun yeri ben size bulurum meraklanmayın.
    #4253284 (materyalist imam, 19.11.2008 21:32 ~ 21:33)
  11. (bkz: run nazım hıkmet run)
    #4253287 (Karl Marx And Spencer, 19.11.2008 21:33)
  12. nazım hikmet'in azeri versiyonudur.
    #4253295 (chalimero, 19.11.2008 21:36)
  13. nihal atsız tarafından nazım hikmet ran'a takılmış bir isimsidir. fakat şu var birileri vatanseverlikle milliyetçiliği fazlasıyla karıştırmış zamanında. ve hala da gidiyorlar yazık. *
    #4253325 (zuvvar, 19.11.2008 21:45)
  14. Atatürk'ün ilkelerinden milliyetçiliğin kötü(!) birşey olduğunu bize öğreten kişilerin örnek aldığı adamdır.Ayrıca öz Azerbaycan Türklerinin isimlerinde ov bulunmaz.Bu tarz eklemeler bölgedeki Rus hakimiyetini kültür yoluyla pekiştirme amacıyla Ruslar tarafından gerçekleştirilmiştir (rusça isimler).Ayrıca Azeriler(aslı Azerbaycan Türküdür) /Azerbaycan Türkleri hikmetov gibi Kırım Türklerine soykırım yapan Stalin'e tapmaz.
    #4253339 (bir cipsten cikan 2 taso, 19.11.2008 21:49)
  15. ben bir insan, ben bir türk şairi nazım hikmet.
    be tepeden tırnağa insan, tepeden tırnağa kavga,
    hasret ve ümitten ibaret...

biliyoruz usta bu şiirinle yine sağlam bir ayar verdim bizim uşaklara. ama biliyoruz bu gün seni stalinist olduğun için eleştirenler, üç gün önce hitler sevdalısıydı, ne iyi ettinde almanların yanında yer almadın. öyle ya bizim cumhuriyet gazetesi bile şanlı alman ordusu moskova kapılarında diye naralar atıyordu.ne iyi ettinde işçi köylü ülkesini savundun.ha bide sana şimdilerde vatan hainin diyenler, sana vatanperverlik dersi vermeye çalışanlar robert komer budalası idi önceleri. öyle ya eli kanlı katil robert komer ülkemize geldiğinde, onu ülkücüler korumuştu. neyse usta sen aldırma bizim uşaklara. diyordun ya hani güzel günler göreceğiz çocuklar diye. işte o günün özlemindeyiz hala. birilerinin bizim çocukları memleketinde amerikan postalıyla gezinirken, senin çocukların şosede hala sıtmadan titreyerek ölen çocukların yasını tutmakta. ha sahi ne diyordun sen...
    ...
    vatan, amerikan üsleri, amerikan bombası,
    amerikan donanması, topuysa,
    vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
    ben vatan hainiyim.
    yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
    nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

ağzına sağlık usta.
    #4253357 (tavushavasi, 19.11.2008 21:53)
  16. (bkz: sagcilarin actigi basliklardaki zeka belirtisi)
    #4253366 (I belong to che, 19.11.2008 21:56)
  17. her zamanki gibi sol kesimi eleştirmek için sağcıların en büyük silahı olan "dalga geçme", "küfür etme" gibi şeyler kullanılarak uydurulmuş saçmadır.

yahu adam senin hayatında bir araya getirip de telaffuz edemeyeceğin kelimelerle adeta oyun oynuyor, anlatamayacağın duyguları dile getiriyor, sen tutmuş "hikmetov" bilmem ne diyerek dalga geçtiğini, ayar verdiğini sanıyorsun.

kumda oyna.
    #4253393 (yalnizliktan devren kiralik, 19.11.2008 22:00)
  18. george w. tayyip ve şakşakcılarının nazım hikmet'e yakıştırdıkları isimdir. sen şiirden, memleketten, özlemden gurbetten ne anlarsın! sen memleketinde çınar ağacı dibinde mezarı olsun isteyen birinin hislerinden ne anlarsın! sen ancak komünist deyip insanları ötekileştirmeden anlarsın.
    #4253428 (sohodo, 19.11.2008 22:07)
  19. Sanat eleştrisi yapmadığımızın farkında olmayanların savunduğu adamdır.Bugün çok iyi şiir yazan caniler yok mudur?Estetik işlerle ilgilenip binlerce insanı katleden kimseler yok mudur?
    Bu onları eleştirilmez mi kılar?
    Eleştirilen Hitler bazıları kumda oynarken koca bir ordu kurmamış mıdır?Veya Mussolini veya Stalin.
    Ayar vermeye çalıştığımı sananlara sanırm bu iyi bir ayar olmuştur.

not: Nazımı sevmeyen herkesin AKPli veya Bush hayranı olmadığını anlayabilmeniz dileğiyle.
    #4253441 (bir cipsten cikan 2 taso, 19.11.2008 22:09 ~ 22:10)
  20. (bkz: bir başlık açtım ayarım değişti)
    #4253532 (ee caylar kimden, 19.11.2008 22:22)
  21. bir nihal atsız güzellemesidir. kendi çapında nazımı eleştirmektedir. sözüm ona stalinist olduğu için. zira kendisi hitler hayranı olup, stalin abimiz tarafındanda kendi evlerinde faşizm madara edilince, hepten gıcık olmuştur. ama sikleti müsait olmadığından, gülünüp geçilesi bir söz olarak düşmüştür tarih kitaplarına.
    #4253550 (tavushavasi, 19.11.2008 22:25)
  22. stalinist olduğu lanse edilen nazım hikmet aksine stalin karşıtı şiirler vermiştir...kendisi ülkesini sevse de ülkesine alınmayıp üstüne -ov'lanmış bir soyad takılmıştır.kendisi sol çevrede stalin'i gereğinden çok eleştiren bir şair olarak bilinse de çamur atmanın dayanılmaz hafifliği var demek.

önce bilmek sonra kulp takmak gerek.
    #4253564 (edit akbayram, 19.11.2008 22:27)
  23. insan çemkirecekse bile bunu bir şey bilerek yapar, hem cahil ol hem de çemkir olacak iş değil. nazım hikmetov değildir o, doğru söylenişi nazım hikmetof'tur. atsız'ın "komünist don kişotu proleter-burjuva gospodin nazım hikmetof yoldaşa" isimli risalesinde geçer, sonrasında da atsız nazım'dan nazım hikmetof diye bahseder. ha ov ha of diyebilirsiniz, ama yok yemezler, insan saldıracağı silahı doğru kullanır hiç olmazsa.
    #4253585 (jakobenlerin sonuncusu, 19.11.2008 22:30)
  24. (bkz: tespit yapti bal kabagi)
    #4257083 (chanson de roland, 20.11.2008 20:14 ~ 20:15)
  25. ha of ha ov farketmez.atatürkün en büyük muhalifi.vice versa.
    ben tarafsızım bu konuda.ama gözden kaçmayan bir ironi; nazıma en çok çektirenler atatürk ve inönü iken bu gün ona destek verenlerin aynı zamanda atatürkçü geçinen inönücüler olmaları.onlar nazımı atamızın ana baba ayrı kardeşi sanıyorlar.aynı ergenekoncular gibi hem adamı öldürt, hem cenazesinde ağla.
    #4257141 (gurleyenkaval, 20.11.2008 20:25)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

nazim hikmetov başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. nazim hikmetov ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nazim hikmetov nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about nazim hikmetov. Copyrights of the articles are belong to their authors.