nazim hikmet e haksizlik yapilmasi 

kapat
  1. nazım hikmet usta'ya yapılan büyük haksızlıklardır. yurduna aşık bir komüniste duyulan nefret cok fazladır.
    bu bugünün gerici tayfası tarafından yapılmaktadır üstelik. ( nazım'a işkence yapan gericilerin bugünkü dölleri)

neyseki efendim, tarih her daim haklıyı açığa çıkarmıştır.
    bizlerin nazarında nazım hikmet, büyük bir ustadır.
    sizlerin utanması gereken,
    böyle bir sanat adamını dışlamanızdır.

nazım, haksız yere atıldığı mapus damlarında boş sebep çürütüldü.
    hapisten çıktıktan sonrada yaşı geçgin olmasına rağmen askere çağrıldı.
    o dönemde nazım'ı muayne eden doktor, nazım'a gerçeği açıkladı
    '' öldürüleceksin nazım.''
    nazım buna ihtimal vermedi pek.
    sonradan sabahattin ali'nin bulgaristan sınırı'nda öldürüldüğünü duyunca gerçeği idrak etti.
    istemeye istemeye yurt dışına çıkma durumunda kaldı.
    yani gericiler nazım'ı kaçmak zorunda bıraktı.
    o dönemde nazım'a sovyet kapıları açıldı.
    ve moskova'ya, gençliğinde üniversite okuduğu 2. memleketim dediği , lenin'in yanına gitmek durumuna kaldı.
    oraya gittikten sonra,
    yazdığı şiirlerledende anlayabiliriz.

'' memleketimden insan manzarası''
    isimli kitabında nazım, anadolu insanını anlatır.
    '' öldüğüme değil, buralara gömerler ona yanarım.'' dedi.
    bunu derken, ''buralara gömerler ona yanarım'' ibaresi size neyi ima ediyor?
    neyse.

en tartışılan konuya dönelim.
    '' beni stalin yarattı.''

bu kelimenin ucu cok acıktır. nazıM'ın burada stalin'e mistik bir anlam yüklediğini sanmıyorum. cünkü nazım'ın yapısına , akılcı düşüncesine aykırıdır bu söylev.
    olsa olsa, türkiye'de gericiler tarafından öldürülmesi planlanırken, kurtuluş elinin stalin'in memleketi, sovyet'lerden gelmesidir.
    bunu ardından laf aramak aptallıktır.

mustafa kemal'in de dediği gibi ;

'' iyi çocuktur o bilirim, ayağını kaydırmaya çalışıyorlar..''
    #4253315 (aclik kader olamaz, 19.11.2008 21:42 ~ 21:58)
  2. yadıganmaması gereken durum. Ulan burası türkiye, aksi olsa bir sorun var demektir, kaynağına inilmelidir.
    #4253324 (materyalist imam, 19.11.2008 21:44 ~ 21:45)
  3. milleti soyup soğana çevirenler, dini duyguları sömürenler, insanları bir çuval kömüre muhtaç edenler gerçek anlamda vatanseverdir. nazım hikmet bu vatanı hiç sevmemiştir ve vatan hainidir.
    #4253326 (lirikadam, 19.11.2008 21:46)
  4. (bkz: gel nazım ım gel)
    #4253335 (metro, 19.11.2008 21:48)
  5. nazım hikmet'e vatan haini diyen hainler için;

" nazım hikmet bir seminer için uçakla giderken uçakğın türk hava sahasından geçmekte olduğu anonsu yapılır. usta dikkatle camdan aşağıyı görmeye çalışmaktadır. kendisine o esnada ne düşündüğünü soranlara "keşke şimdi bu uçak düşse ve her bir parçam vatan toprağına saçılsa " der.

aslında nazım hikmet'in bu sözü bile bazı hainlerin söylediklerinin saçmalıklarını açıklıyor?

yaftalamadan önce kitaplarını, şiirlerini okumamız gereken yazardır.
    #4253392 (aytug, 19.11.2008 22:00)
  6. nazım'la ilgili okuduğum ve (neden bilmem) bana en objektif gözüken sözler sevket sureyya aydemir'in suyu arayan adam otobiyografisindeki sözlerdir.

komunizmin ve sosyalizmin her daim romantik taraflarında yaşamış, pratiği ve gerçeklikleriyle daha az ilgilenmiş biridir (bence de) nazım.

lakin şu günlerde ideolojik çekişme çerçevesinde putlaştırılan ve saçma denecek düzeyde hakkında yorumlar yapılan, kendi iddiasının ötesinde bile garip yerlere koyulan, hatta siyasal ve ideolojik klişelerde argüman olarak kullanmaktan öte yararlanılmayan bir adamdır.

evet, çok haksızlıklara uğramıştır, ama sanmıyorum ki bu haksızlıklar bugün kendisini savunmak adına konuşanların yaptığı haksızlıktan fazla olsun.

en azında "al necip* ver nazım" kavgasında (her ikisi de) kullanılmayacak kadar önemli bir kişiliktir.

ama gel anlat hala kendisini savunma adı altında s.kik siyaset yapanlara...

edit: söz genele. şey olmasın..
    #4253505 (yeah beybi, 19.11.2008 22:19)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

nazim hikmet e haksizlik yapilmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. nazim hikmet e haksizlik yapilmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nazim hikmet e haksizlik yapilmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about nazim hikmet e haksizlik yapilmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.