nasil yapmali 

kapat
  1. en gec lise ikide okunmuns olmasi lazim gelen,sonra mevut lise voltran gazi kaybedildiginde bayabilecek ,uc ciltlik cernisevski kitabi!
    #720240 (little girl in bloom, 10.10.2006 18:54)
  2. cernisevski nin Petropavlovsk zindanında yazdığı romanı. lenin Ne yapmalı yı bu romandan esinlenerek yazmıştır ; kropotkin e göre dönemin Rus gençliği için bir tür siyasal program niteliğine bürünmüştür.

defalarca okunabilecek , geçerliliğini yitirmeyecek romandır.
    #1432239 (brcyzdm, 20.03.2007 11:05)
  3. cevabı aşağıdaki gibi olan soru cümlesi.
    ''herhangi bir şey 'benim' ülkem için değil, insanlık için;
    'benim' dinim için değil, tüm insanlarda doğmaya başlayan bilinç için;
    'benim' türüm için değil, doğadaki tüm canlılar ve tüm doğa için yapılmalıdır.''*
    #2270690 (meister writer, 06.09.2007 02:57)
  4. toplumsal devrimin olabilmesi için öncelikle düşünsel devrimin gerçekleşmesi gerektiğini ifade etmeye çalışan bir cernisevski romanı.
    #2373127 (nickmickyok, 24.09.2007 17:54 ~ 13.01.2008 14:24)

© 2008 - uludağ sözlük

nasil yapmali başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. nasil yapmali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nasil yapmali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pushing daisies » ayten mutlugil » haroon » foster valley » ala camii » kenan evren » miyoflament » israil » grapple » oltadaki balik turkiye a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci