my own private idaho 

kapat
  1. 1991 yapımı, yönetmenliğini gus van sant' ın yaptığı sarsıcı film. başrollerinde river phoenix ve keanu reeves' e yer veren film, sokaklarda yatıp kalkan ve evlerinden uzak düşmüş iki gencin yaşam mücadelesini ve dostluğunu konu almaktadır.
    #1362364 (abberline, 01.03.2007 18:47)
  2. shakespeare ve jean genetyi birleştirmiş film. herhalde ikisi oturup bir senaryo yazsalardı o senaryo bu senaryo olurdu. nitekim hikayenin bir bölümü shakespeare'in iv.henry'sinden esinlenilmiştir. ama tüm bu teatral yapı jean genet'nin yeraltı kültürüyle birleştirilmiş biçimde çirkinlikleri güzelleştiren bir anlatımla filmde yer almıştır ki bu da gus van sant'ın sanatının ustalarından olduğunun aşikar kanıtıdır.
    #1407303 (danaid, 13.03.2007 17:54)
  3. (bkz: my own)
    #1407356 (headacheda, 13.03.2007 18:19)
  4. gus van sant ın muhteşem filmi. her izleyişte river phoenix in ölümü üzer sonra gerçekten öldüğünü hatırlayınca gene üzer, akla genç yaşta yitip gidenleri getirir, tekrar üzer, depresyona sokar.
    #1407546 (jeopardy, 13.03.2007 19:18)
  5. (bkz: izlenmesi gereken filmler) kimilerine sıkıcı gelebilecekde olsa hayranlık uyandıracak kadar sanatsal bir yapım.
    #2474589 (Melancholic, 15.10.2007 22:27)
  6. amenabar'ın thesis filminde esas kızın odasındaki filmin afişi.
    #3415777 (cymbeline, 19.05.2008 01:35)
  7. hayalle gerçek arasındaki sınırın bir kaybolup bir ortaya çıktığı, inanılmaz zihinsel zikzaklara neden olan bir film.

konu yelpazesi bakımından türünün en zenginlerinden.

jigololuktan keşliğe, eşcinsel aşktan anne sevgisine, "loser"lıktan "winner"lığa kadar her şeyden bir parmak çalıyor ağzınıza.

işte bu kendi içinde makul lakin acemi bir göz tarafından sıkıcı ve amorf olarak değerlendirilen kaotik akış kültlüğe yelken açıyor.

öyle dalıyorsunuz ki gidişata, son sahnedeki o gerçekçi tokat olmasa tiyatro perdelerini aramaktan bitap düşüyorsunuz.
    #4127279 (zongulca, 23.10.2008 11:10)
  8. çoluk çocuk oturup izlenecek film değildir. aslında eve sokulacak film değilmiş ama promosyon dvd reyonunda 5 liraya görünce dayanamayıp almıştım. bir de kapağında keanu reeves'i görünce.
    karı koca birbirimizden utandık varın gerisini siz düşünün.

ulan keanu ben de seni delikanlı adam sanırdım nasıl o heriflerle öyle... neyse.
    #4989311 (sondanbironcekimohikan, 06.04.2009 08:01)
  9. river phoenix ve keanu reeves'in aynı yatakta olduğu sahne bitiriciydi gayet. yuh kere yuh çektirdi.
    aklımda kalan en güzel kısmı, sapık hans rolundeki udo kier'in kucağında abajurla yaptığı dans sahnesi.

kahrolsun narkolepsi, seyredin lan..
    #5496304 (istenmeyen adam, 30.06.2009 13:06)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

my own private idaho başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. my own private idaho ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu my own private idaho nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about my own private idaho. Copyrights of the articles are belong to their authors.