muzikoloji 

kapat
  1. müzik bilimi.
    #205337 (vernon sullivan, 28.04.2006 16:47)
  2. ülkemizde bi çok üniversitede bulunan bölüm. geçen sene dokuz eylül üniversitesi yetenek sınavında kişi başı 100 ytl almıştır. ayrıca bu okulda okuyan kişiler girmek kolay bitirmek zor diye tanımlıyorlar bölümü. ders olarak, genel türk müzigi tarihi,pop müzik tarihi,armoni,piyano dersleri nota okumak ve armoni için, ancak kesinlikle enstruman ile ilgili bir bölüm degildir. 2.ci sınıftan sonra isteyenler teknik bölüme isteyenler yazar olunan bölüme geçiyorlar. dokuz eylül ün mükemmel bir kayıt stüdyosu var ve bazı dizilerin selendirmeleri burada yapılmaktadır. okul konservatuar fakültesi bünyesinde içinde bulunan güzel sanatlar fakültesi binasının en üst katıdır. kısacası güzel bir bölümdür. yetenek sınavında tek,çift ve üç ses ve ezgi tekrarı soruluyor, ilk aşama bu. 2.ci aşamada yine tek,çift,üç ses ve bunun yanında ritim tekrarı ve ezgi tekrarı soruluyor ancak birde son yıllarda güncel bir konu hakkında 45 dk lık bir kompozisyon yazılıyor. bundan sonra seçim gerçekleşiyor...
    #205401 (pink_floyd, 28.04.2006 17:13)
  3. tarihsel muzikoloji, sistematik muzikoloji ve etnomuzikoloji gibi anabilim dallarının tümüne verilen isimdir.
    #1727375 (vinango, 05.06.2007 06:42)
  4. ilk bölüm olarak 9 eylül üniversitesi üniversitesinde açılan bölüm. Kurucusu gultekin oransaydır.

Başta Prof.Dr.yetkin ozer ve Prof.Dr.firat kutluk olmak üzere çok değerli akademisyen yetiştimiş bölüm.

Müzik ile ilgili bildiğiniz tüm ezberi alt üst eden bölümdür.

Örneğin Fırat Kutluk'un muzik ve politikakitabı "Mozart bir masondu" cümlesi ile başlar. 40. senfoni ile masonluğun ne alakası gibi bri soruyu sorduğunuza pişman edip, cevabı aldığınızda "evet varmış hem de bayaa varmış" diyerek sınıftan çıkartan bölümdür.
    #2552901 (misisipikedisi, 03.11.2007 22:30 ~ 23:08)
  5. okuması ve bitirmesi gayet kasıcı olan bölümdür. hacettepe üniversitesi için konuşacak olursak diğerlerinin aksine piyano dersi de almaktasınızdır.
    #3625785 (DjarumTurk, 06.07.2008 01:39)

© 2008 - uludağ sözlük

muzikoloji başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. muzikoloji ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu muzikoloji nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» claudio maldonado » cristian brocchi » cocukluk aski » michael skibbe » 30 agustos 2008 fenerbahce istanbul b b maci » ben cevrecinin daniskasiyim » cocukluk anilari » cok guzel gorunuyorsun » ucurtmayi vurmasinlar » alison mosshart a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games