mutlu olmak icin mutlu etmek yeter dedi 

kapat
  1. akabininde ''kim dedi lan, göster de bi cilalıyalım'' lafına kurban gidebilir bu lafı söyleyen kişi.
    #1297570 (hendrix, 13.02.2007 06:31)
  2. mutlu eden kişi mutlu ettikten sonra, "mutluluk vermiş ve vermeye hazır" birisi olurken, henüz mutluluk vermemiş bir kişinin verebileceği mutluluk bir gizem ve dolayısıyla karşı taraftan merakla karışık bir arzu görür. sonuçta mutluluk vermemiş kişiler, mutluluk vermiş kişiler tarafından mutlu edilenlerce mutlu edilirken, bu ilk mutluluk veren kişi ise göt gibi ortada kalır. bu nedenle teoride mantıklı da olsa pratikte uygulaması olmayan bir sözdür bu. mutlu olabileceği halde kendisini üzen bir şeyin peşinden koşmak insanların doğasında vardır. sonuçta bir kere bunu gerçekleştirip sonra da "ben sadece mutlu olmak istiyorum" diyen herkes de sözü söyleyen kişi de bir yalancıdır.
    #1297575 (tenpura, 13.02.2007 06:40 ~ 06:41)
  3. pragmatik bir yaklaşım..
    #1297704 (brcyzdm, 13.02.2007 09:47)
  4. kendini kandırmaktır.

bazen bir insanın yüzündeki tebessümün sebebi sensen o yeter sana. bir teşekkür bazen çoğu güzellikten daha şahane gelir, bazen senin mutlu ettiğini bilmeden bir insanı mutlu etmek en asil duygunun insanı yapar seni.

sonra durup kendine bakınca; başkalarının mutluluklarıyla mutlu olabiliyorum lan ben dersin. seni mutlu eden kim diye düşünürsün kim seni mutlu etmeye çalışıyor. sonra kendinden başkasını göremezsin aslında başkalarını mutlu ederek kendini mutlu ediyorsundur.

yalnızlığın tokat gibi vurur yüzüne, soğuk bir kış gecesi bomboş bir evde duvarın dibinde oturan çaresiz gibi hissedersin kendini. sıkılırsın kendinden sonra mutlu edebilecek insanların varlığı gelir aklına. kalkarsın ayağa ve mutlu olmaya gidersin emin adımlarla..
    #1930238 (thisrock, 14.07.2007 03:27)
  5. barda filminin soundtracklarını yapan 3nokta isimli grubun tekrar gözden geçirdim* isimli parçasında geçen cümle.

mutlu olmak için mutlu etmek yeter dediler.
    tekrar gözden geçirdim yalan söylememişler.
    #1930260 (turkuzbizickicarpmaz, 14.07.2007 03:32)
  6. benzeri için; dediler ki
    #1930262 (pyndemonium, 14.07.2007 03:32)
  7. Tek oğlunu kaybeden üzüntü içindeki çinli kadın bir din adamına gider ve hangi duaları etsem, hangi büyüleri, sihirleri yapsam oğlumu bana geri getirir? diye sorar.

Ona birkaç teselli sözü söyleyip, geri yollamak yerine; din adamı, bana asla acıyı tatmamış bir evden, bir hardal tohumu getir. Onu, senin yaşamından acıyı yok etmek için kullanacağız der.

Kadın hemen bu büyülü tohumu aramaya başlar. Çok güzel, kocaman bir evin önüne gelir ve kapıyı çalar. Asla acıyı yaşamamış bir ev arıyorum. Burası öyle bir yer mi? Bu benim için çok önemli diye sorar.

Onu içeriye alırlar ve sen yanlış yerdesin; diye söze başlarlar. Daha sonra son günlerde başlarından geçen tüm trajik olayları anlatmaya koyulurlar.

Kadın kendi kendine düşünür. Bunlar benden daha acılı, bunlara birinin yardımcı olması gerekir. Ve orada kalıp onlara yardımcı olmaya karar verir.

Daha sonra başka evler aramayı sürdürür, acısı olmayan. Ama nereye gitse herbirinden acı dolu binbir hikaye duyar. Ancak insanların acılarını azaltabilme işine öylesine kendini kaptırır ki neredeyse oğlunun acısını ve onu unutturacak olan hardal tohumunu aramayı unutur. Böylece yavaş yavaş acı onun yaşamından çıkar gider....

brian cavanaugh
    #1930353 (mulayim, 14.07.2007 03:51)
  8. 'kendimden gectim sana adandım' durumu.
    #1930461 (imitasyon, 14.07.2007 04:23)

© 2008 - uludağ sözlük

mutlu olmak icin mutlu etmek yeter dedi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. mutlu olmak icin mutlu etmek yeter dedi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mutlu olmak icin mutlu etmek yeter dedi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» melissa p » kizi hugh hefner a gelin giden baba » cricket » harry kewell » denizden 2 km uzakta sokakta ustsuz guneslenmek » crysania » amd opteron 8222 » stratosfer » serdar kurtulus » anayasa mahkemesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci