musul u almazsan diyarbakir i kaybedersin 

kapat
  1. zamaninda atatürk tarafindan söylenen bir söz oldugu idda edilen,bugünlerde yalcin kücük tarafindan dile getirilen önerme.
    (mister no, 12.04.2007 22:10)
  2. atatürk tarafından söylendiğini sanmadığım cümle. ha eğer söylediyse misak-ı milli nin tamamını almamıştır kendisi.*

edit : ismet paşanında söylediğini sanmam batum u elleriyle teslim etmiştir kendisi.
    (altobelli, 12.04.2007 22:12 ~ 22:22)
  3. ancak kim tarafından ne zaman, nerede vs. (5n+1k) söylendiği kaynağı ile beraber verilirse değerlendirilmeye değecek olan söz.
    (dalgaci, 26.10.2007 19:02)
  4. son olarak sagir odadizisinde duyduğum cümle. sağır oda'ya derin devletin bilgi verdiğini düşünüyorum. nerdeyse bir yıl önce kuzey ırak, barzan bank, türkmenler, musul konularına gönderme yapan bir diziydi sonuçta. kahramanlarımız en son irak-iran sınırında sıkışmıştı. sonrasını izleyemedim, kısa zamanda da sonlandı zaten.
    (patlamismisir, 26.10.2007 19:30 ~ 19:32)
  5. atatürk'e ait olduğu müphem olan söz.

ancak atatürk'ün şöyle bir sözü var :

"Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve adaları geri alacağım. Selanik de dahil, Batı Trakyayı Türkiye hudutları içine katacağım"
    (enemyof, 26.10.2007 19:41)
  6. Aykırı fikirleriyle tanınan Prof. yalcin kucuk ün yeni açıklaması.

Prof. Yalçın Küçük; 'Musul'u almazsak, Diyarbakır'ı veririz' dediğinde kendisiyle dalga geçildiğini, ancak bu tezin bugün resmi tez haline geldiğini savunuyor.

Gündemdeki konulara ilişkin ortaya attığı çarpıcı tezlerle sık sık kamuoyunda yeni tartışmalara yol açan Prof. Yalçın Küçük, bu kez terör sorun ve sınır ötesi operasyon konusunda çarpıcı tezler ileri sürdü. Küçük, K. Irak'a operasyon düzenlenmesi gerektiğini kendisinin uzun süredir dile getirdiğini, ancak o dönem ciddiye alınmadığını belirterek, "O gün benim söylediğimde ciddiye alınmayan bu tez, bugün devletin resmi tezi haline gelmiştir" dedi.

işte Küçük'ün gündeme dair çarpıcı tespitleri.

"Musul'u almazsak Diyarbakır'ı veririz.

Asıl hedef Barzani olmalıdır.

Tarihimiz yanlış öğretildi.

Haritada Musul vardır, Hatay yoktur.

Düzenli ordu değil, örtülü savaş gerekli.
    (novakatinamite, 27.10.2007 11:53)
  7. bir riza nur cümlesidir.

destekçileri ise; kazım karabekir, fevzi çakmak, o günki tüm mebuslar ve bilimum askerlerdir.
    (ehl i dil, 08.05.2008 05:35 ~ 05:38)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» omid » 11 mayis 2008 ales » calaskal » topuklu terlik » sair uuserlardan siirler » recep tayyip erdogan stadi » nemfoman » bugun benim dogum gunum » pis sevisirim » sokak » camide ateist cenazesi » pini felix balili » deneme » ya tahammul ya sefer » cok bilmeden konusan insanlar » uludag sozluk » audrey tautou » galatasaray sampiyo » hata arayan yazar » t i r t » bir kadinin en masum oldugu an » seri eksi oy veren yavsak » durak macerasi » cassio de souza soares lincoln » betsson » pastirma » guven hokna » bye yerine by diyen msn insani » aletinizin nesi var a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa