musteriye misafir demek 

kapat
  1. genelde turizm bölgesinde bulunan veya 5 yıldızlı otellerin kullandığı bir söylemdir.

bok yemenin daha bir kibarcası işte. müşteri müşteridir lan, sen evine gelen misafire ikram ettiğin çay, kahve, meyve gibi unsurların parasını talep ediyor musun? neymiş misafirlermiş.

bugün alman misafirlerimiz geldi. haftaya rus misafirlerimiz gelecek. doğru amına koyim, onlar gelir 10 euro'ya her şey dahil tatil yapar benim insanım 420 lira maaşla o adama hizmet eder. onların adı misafir olur, benim insanımın adı garson olur, komi olur.

turizme karşı değiliz fakat 3-5 kuruşa benim ülkemde benim şartlarımdan daha iyi şartlarla tatil yapmasını hazmedemiyorum arkadaş. versin benim gibi geceliği 80 euro, 100 euro eyvallah. uçak biletleri, transferler, otelde her şey dahil 8 gün 7 geceye 600 euro ödüyor adam, ben arabamla otoparkına kadar gidiyorum sadece otel konaklamasına 560 euro ödüyorum. sokarım öyle adalete de, misafire de.
    #3717928 (paleface, 25.07.2008 12:35)
  2. genellikle hizmet sektöründe kullanılan kandırıkçı kelime. * *
    #3718020 (koprualti, 25.07.2008 12:52)
  3. "misafir umduğunu değil bulduğunu yer" sözünü doğrulamak için yapılır genelde. böylece 5 liralık şey 20 liraya satılır ardından da suç atasözüne atılır.

serbest piyasa tabi.

yersen.
    #3718036 (larker, 25.07.2008 12:54)
  4. starbucks'ın yapmıs oldugu bir uygulamadır. yalnız insanın aklına şu cümle gelmiyor değil. "madem misafirim, benden niye para alıyorlar" diye değişik anlamlara çekilebilir.
    #3718079 (sumatra, 25.07.2008 13:00)

© 2008 - uludağ sözlük

musteriye misafir demek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. musteriye misafir demek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu musteriye misafir demek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» babayaro » eski sevgilinin aramamasi » haldun taner sahnesi onu » mattoni » rotterdam » kannabinohid » never neverland » kujata » autumnblaze » stereotipi » kondansasyon » tutunacak dalim mi var diye yakinan kadin » ocaktan sigara yakmak » turk polisi » amuda kalkip alman ilahileri soyleyerek dans etmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » emo dovmek » muzaffer izgu » gimp » beat » gunun sozu » pazar gununden nefret etmek » ulu chat » dogru yanlis » cimbom » bolot bayrishev » diyarbakir da 100 000 pesmergeyi misafir etmek » metabolik sanrilar » dam ustunde gotunu acan eski sevgili » dereizm » ozellestirme idaresi baskanligi ni ozellestirmek