mustafa inan 

kapat
  1. eski itu ogretim uyesi.

(bkz: bir bilim adamının romanı)
    #39058 (vernon sullivan, 26.01.2006 12:33)
  2. aradan kaç yıl geçmesine rağmen cisimlerin mukavemet isimli eseri hala üniversitelerde okutulmaktadır.çok büyük bir bilim adamıdır.masondur.
    #141942 (ranger65, 31.03.2006 17:30)
  3. oğuz atay'ın "bir bilim adamının romanı mustafa inan" kitabı ile tanıdığım; bir ara örnek almaya kalkıştığım* zat.mükemmel bir hafıza sahibi olan mustafa inan'ın kelimelerin kökenleri, divan edebiyatı gibi uğraşları varmış; şiir ezberlermiş sürekli...
    #221465 (sidikli, 08.05.2006 15:57)
  4. (bkz: itu mustafa inan merkez kutuphanesi)
    #1130699 (risale, 09.01.2007 22:42)
  5. büyük bir bilim adamı. deli deh$et. kabul.
    ama örnek alınmaması gereken ki$iliktir. misal -i$ime geldiği için- onu örnek almaya kalktım ben. adam derste not tutmazmı$... not tutmadım. ve $imdi alttan aldığım derslerin üstüme üstüme gelmesiyle me$gulüm... adam deli gibi $iir ezberlermi$; ezberim o kadar kötü ki... yemiyor yani. özgüvenim çizildi... kelime kökenlerini merak edermi$; kelimelerin alayının bile$ik isim olduklarına karar verdim saçmaladım.
    hatta onun damdan mı ne dü$mesi mevzuu varya... benim de kafama pencere dü$tü mına koyiim yok bir dahiliğim hala.
    #1427281 (sidikli, 18.03.2007 21:45 ~ 21:58)
  6. adı verilmiş viyadük izmittedir...
    #2745383 (demolay, 25.12.2007 18:45)
  7. deha imiş. çocukken, daha önce doğan erkek çocukları öldüğü için psikolojisi bozulan ailesi ona nazar değip de ölmesin diye kız gibi davranmış; küpe filan takmış, kız gibi giydirmiş... öğrenmeye ve paylaşmaya fazlasıyla açık, alanında derin izler bırakmış bilim adamı. cahit arf ile çok iyi anlaşırmış. oğuz atay'ın hocalığını da yapmış.. daha ne olsun. süper bi adammış yani.

(bkz: bir bilim adamının romanı)
    #2880817 (headacheda, 22.01.2008 21:26)
  8. itü'yü itü yapan şahsiyettir. Türk bilim tarihine büyük katkıları olmuştur. Hocalıkta da üstüne yokmuş.
    #3355196 (perfectman, 04.05.2008 13:19)
  9. 24 ağustos 1911 de adana'da doğup.türkiye'nin yetiştirdiği en büyük bilim adamlarından biridir ancak çok genç yaşta 56 yaşında 5 ağustos 1967 yılında vefat etti.halbuki bilime hizmet etmek istiyordu.daha çok öğrenci yetiştirmek istiyordu yazdığı kitap mukavemet kitabının 2. cildini yayımlamak istiyordu.yetiştiridği kişilerden biri süleyman demirel ona bayındırlık bakanlığını teklif etmişti o ise ben bilime hizmet etmek istiyorum demişti.dışardaki gazeteciler bakanlık size mi teklif edildi deyince hayır şu beye dedi.hayatı boyunca maddi sıkıntı çekti asistanlarından dahi borç aldığını söylerdi almanyada öldüğü zaman eşi jale inan'a anında faturalar yağmıştı.jale inan yıkanması gereek bizim gelenklerimiz öyel diyince hoca bulunamadı ve oğlu hüseyin inan ben yıkarım bu benim görevim diyerek babasını yıkamıştır.1971 yılında ölümünden 4 yıl sonra bilim hizmet ödülü veridi.öğrencisi oğuz atay hocasının hayatını romanlaştırarak bir bilim adamının romanını yazdı.
    #3550936 (ufuk sa, 17.06.2008 19:26)

© 2008 - uludağ sözlük

mustafa inan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mustafa inan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mustafa inan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mihrabim diyerek sevdicegime tos vurdum » the bear » verememe sendromu » sara thunebro » teror » asik olunca surekli gulumsemek » crazy » kaan » anatomi dersinde eski sevgiliye disseksiyon yapmak » 1 0 2 » yeter ki olumsuz olmasin oy » sagcilari taniyinca solcu olmak » ali fuat cebesoy » ikinci aleksi » uludag sozluk copcatanlik servisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » diablo 3 » sentaktik afazi » bulusmak istemeyen sevgili » sen hep belki dedin » the ship song » jerusalemm » tnt » basortusu yasagini savunan solcu » alisveris yaparken kuyruk gibi pese takilan satici » 21 haziran » koprofobi » bir cift turna » feridun duzagac » radyo uludag » katarsis