muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi 

kapat
  1. sanırım önce bu kampanyayı başlatma fikrinin ortaya çıkışını anlatmalıyım. bir arkadaşım muş'un varto ilçesinin bir köyüne ana okulu öğretmeni olarak atandı. görev yerine vardığında karşılaştığı durumu bana anlattı. türkiye'nin bir ucundaki bu köylü çocukların okullarında bırakın oyuncakları, okuyacak doğru dürüst okulları bile yoktu. yetkililerden yardım istediğini ama tatmin edici cevaplar alamadığını da ekledi ve benden bir "iyilik" istedi. şimdi de ben o iyiliği "bizden" istiyorum.

bir zamanlar ben de çocuktum. sahip olduğum oyuncakları çok hor kullanır ve bir kaç günde kenara atardım. zaten o zamanlar önemli olan oyuncaklarımı ne kadar kullandığım değil, ona bir kereliğine sahip olmaktı. sonra büyüdüm ve asıl önemli olanın paylaşmak olduğunu öğrendim.

peki bu kampanyanın amacı ne?

türkiye'nin diğer ucundaki ali'nin göndermiş olduğunuz oyuncak uçağı eline alıp bir gün pilot olmayı düşlemeye ihtiyacı var. ayşe'nin güç bela yazdırıldığı ana okulu'nda oyuncaklarıyla oynayıp iyi vakit geçirmeye, okulu, okumayı sevmeye, okulu bırakıp evlenmeye zorlayanlar karşısında sevdiği bir şey için daha güçlü dikilmeye ihtiyacı var.

yardım etmek isteyenler eski oyuncaklarını ali'ye ve ayşe'ye gönderebilirler. hatta oyuncaklarını çok sevenler onla ilgili anılarını bir kağıda yazıp oyuncakla beraber hikayelerini de gönderebilirler. öğretmenleri o çocuklara hikayelerinizi okur ve oyuncaklarınız da yepyeni hayatlarda yepyeni hikayelerin kahramanları olurlar.

bu kampanyayla ilgili bilgiyi bir kaç sözlükte daha yazıyorum, öyle düşünüyorum ki bu bir sorun olmaz. zaten iyiliğin nereden geldiği değil, nereye gittiği önemli.

ali belki de pilot olamayacak. yine de denemeye değmez mi?

işte ısıtabileceğiniz o küçük kalplerin okulları ve öğretmenleri :

muş / varto

ölçekli köyü ilköğretim okulu ana sınıfı - didem han

değerli köyü ilköğretim okulu ana sınıfı - türkan akkoyun

görgü köyü ilköğretim okulu ana sınıfı - emel görer

aşağıhacıbey köyü ilköğretim okulu - gülay andık

dutözü köyü ilköğretim okulu - elvan yeşil

çocuklar bizden iyilik bekliyor. sadece iyilik. ve biliyorum ki istediklerini onlara vereceksiniz.
    #4199744 (cooler than jesus, 07.11.2008 21:47)
  2. bu kampanya sayesinde muş'lu çocuklar ellerine taş değil, abilerinin ve ablalarının gönderdikleri oyuncakları alacaklardır.
    #4199764 (cooler than jesus, 07.11.2008 21:50)
  3. ele taş almamak için kendilerine ilk önce kitap, defter gibi eğitim malzemesi yağması lazım. yoksa oyuncaklar da sert cisimler olabiliyor bildiğiniz üzre. bu yüzden, anlamsal olarak doğru ve güzel, tekniksel olaraksa yanlış kampanyadır.
    #4199788 (kotu kalpli ceyar, 07.11.2008 21:53)
  4. anaokulu çocuklarına sevgi yerine nefret sunan beyinlerin konu hakkındaki fikirlerini sunup içine sıçmaması gereken kampanya.
    #4199821 (cooler than jesus, 07.11.2008 21:58)
  5. "nasıl katılabiliriz?" diye mesajlar geliyor. ben bu kampanyayi baslatan kisiyim ama ne yazik ki organizator degil ogrenciyim ve bütün kargo masraflarini karsilayacak durumda degilim. katılmak isteyen arkadaslar yukarıda adı verilen okulları ve ogretmenlerin adını yazdıklarında kargo oraya ulasacaktir. sokak adi mahalle adi yazmaya gerek yok... katilanlara tesekkurler.
    #4199909 (cooler than jesus, 07.11.2008 22:12)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.