musait bir yerde inmeden onceki panik ani 

kapat

1. toplu taşıma aracındaki yolcunun inme isteğinden önce yükselen adrenalinle beraber kalbinin hızlı çarpması,ellerinin terlemesi yüzünün kızarması,ağzının gözünün yer değiştirmesi,ıhı ıhı yaparak boğazını temzlemesiyle geçen panik anıdır.
    #1474002 (tanimadinmiben, 31.03.2007 01:20)
  2. "musait bir yerde inebilirmiyim? sana her yer müsait yavrum" gibi durumlarla karsılasabilme heycanıdır.
    #1474014 (enginar, 31.03.2007 01:23 ~ 01:28)
  3. belediye otobüslerinde yaşanmayan durum. zira şoför ile muhatab olunmaz. gözünü sevdiğimin düğmesi...
    #1474092 (grand ekinoks, 31.03.2007 01:54)
  4. durak yaklaştıkça insanın kalbi sanki boğazından yukarı beyni ile bir düet yaparcasına fırlayacak gibi olması anında durağı da kaçırmasaydık olmadı ya derken durağın göz önünde görülmesi halinde birden şoförü ve yolcuları korkutan bir nidayla "ben inicem!" denmesi durumunun hemen ardındaki panik anı.
    #1474111 (chemsuk, 31.03.2007 02:05)
  5. acaba inecek var desem şimdi duyarmı beni?yoksa benimle birlikte başka inecekler varmıdır?onların demesini bekleyip arada kaynasam olurmuki?ya kimse inmeyecekse? ya burası müsait değilse ve 'abla burda duramam,yasak'derse? Ya sesimi duymaz ve geçer giderse, dolmuştaki yakışıklı çocuk benim yerime şöförü bir daha uyarırsa?ona teşekkür etmem gerekir mi?........ bu böle uzar gider.kasmamak lazımdır.rezil olsanda seni bir daha görme ve 'işteee bahsettiğim kız bu' deme ihtimalleri çok düşüktür.
    #1475818 (tsubasa, 31.03.2007 16:55)
  6. Inecek olan kisinin arac doluyken en arka en kosede oturdugunu dusunursek is daha da zorlasacaktir. Inilecek yere gelmeden bir iki dakika once soylemek en iyi taktiktir. Zira duraga gelene kadar ekarte edecek cok kisi vardir. Kufur yemek olasidir.
    #1518964 (RaDaMeNT, 12.04.2007 12:34)
  7. müsait olmayan bir yerde inmeye sebep olabiliyor bazen. "abi yaa inecektim ben ama böhühüheaaaaa" $eklinde bir tepkiyle kıytırık bir yerde iner bol bol yürürsünüz.

gıcık bu $öför milleti.
    #1519048 (sidikli, 12.04.2007 13:03)
  8. nasılsa benden başka inecek vardır diye düğmeye basmayarak ineceğiniz durağı geçersiniz ve kalan yolu katırlar gibi yürürsünüz.
    #1519067 (jack daniels, 12.04.2007 13:09)
  9. inilecek musait yerin cocuga soyletilmesi durumunda ozellikle cocuk kem kum ederse bir panik yasanilabilir.
    #1519073 (judas, 12.04.2007 13:13 ~ 13:14)
  10. ilk minibuse bindiğimde yaşadığım durumdur. O zamanlar 8-9 yaşındaydım ve olay aynen şu şekilde meydana geldi;
    -[önümüzde x durağına kadar 2 tane durak olmasına rağmen] x durağı!!!

bu ses tonumu hiç unutamam sanki minibuste dolby digital ses sistemi mikrofona bağlı ve ben mikrofonla konuşuyorum.

x durağına 1 durak kala daha yuksek bir ses tonuyla -e o zaman ufaıktım tefeciktim içi dolu fıçıcıktım- şöfor beni duymaz sanıyodum
    -x durağı!!
    +!!?? *

ve sonunda x durağı ufuktadır, tam ağzımı açacakken birisi atılır ve "müsait bir yerde inebilir miyim?" der. Minibus "zank!" diye durur ve hikayemizin baş kahramanı durağa 15 km uzaktan bağırmamak gerektiğini anlar
    sonunda şöfor durur ve en sonuda zorlu bir yarıştan çıkmışçasına terlediği farkediir ve "ne aptalsın daisy yaa" gibi sozlerle kendine kızarak eve gidilir ve bir daha minibuse binilmez.
    Ne gerek var ya tramvayla otobus yetiyor.

(bkz: yerin dibine geçme durumu)
    #1519104 (daisy flower, 12.04.2007 13:25 ~ 13:27)
  11. (bkz: musaden olursa ben gidiyorum)
    #1519132 (mulayim, 12.04.2007 13:34)
  12. topluluk karşısında konuşmak zorunda kalmamış insanların alabalık bir ortamda yüksek sesle birşeyler söyleme heyecanı ile ineceği durağı geçirme kaygısının yarattığı panik halidir.
    aynı durum bankamatik önünde, en arkalarda sıra beklerken, öne geçen birisini uyaracakken de yaşanır. beklersiniz öndekiler söylesin, onlar sessiz kalırsa dayanamaz müdahale edersiniz. ama ses hafiften titrer mi ne?
    #1519150 (cikolatavekahve, 12.04.2007 13:39)
  13. zamanlama çok önemlidir;

(bkz: minibusten inmek icin sessiz ani kollamak)
    #1522427 (salca, 13.04.2007 15:02 ~ 15:03)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

musait bir yerde inmeden onceki panik ani başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. musait bir yerde inmeden onceki panik ani ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu musait bir yerde inmeden onceki panik ani nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about musait bir yerde inmeden onceki panik ani. Copyrights of the articles are belong to their authors.