mulled wine 

kapat
  1. genellikle kirmizi sarap icinde cesitli baharatlarla isitilinca boyle guzel kokan, sicak sarap olur. bu tur sarabin ingilizce adi mulled wine'dir. avrupa ulkelerinde soguk noel'lerin sicak icecegidir.

kuzey ulkelerinde adi Glögg iken, almanya'da Glühwein, romanya'da vin fiert, polonya'da Grzane wino, macaristan'da Forralt bor olur. icine koyulan baharatlar degisebilir ulkeden, ulkeye ama hep biri en baskindir, tarcin.
    #2683749 (narpiz cigneyen yilki ati, 10.12.2007 18:02)

© 2008 - uludağ sözlük

mulled wine başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mulled wine ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mulled wine nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 29 ekim ankara anitkabir zirvesi » vicortus » goz doktoru » halklar kardestir lan cahil aptal » fernando chalana » goncagul sunar » yaz demedim » discilerin hastalardan nefret etme nedenleri » 99 kosmak » trt de yayinlanacak iran dizilerine turkce isimler » kagit mendil » temel bilgi teknolojileri » bir desti izdivac jurisi olarak james ford » odtu de kizlar teklif ediyormus » nefretin discileri hasta etme nedenleri » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » complicated » piyasalarin moralini duzeltmek » powerofaith » walk over » mr and mrs brown » kredi karti » persepolis » annene babana aciyorum evladim » kendince ozgurlukculeri fisleyen tip » ataturk un karga kovalarken olmesi » adnan polat in hiriltisi » winds of plague » altinyemis » apocalypse please » tecrit