muhim degil 

kapat
  1. önemsiz anlamında kullanılan söz.
    ayrıca candan erçetin'in "neden" isimli albümünde bulunan içli şarkı. sözlerini yazmazsam olmaz. sözlerine buyurun efendim:

ne yaptım biliyor musun?
    daha çok şarkı söyledim,
    sigaraya yeniden başladım,
    alışveriş yaptım gereksiz.
    ne yaptım biliyor musun?
    bol bol seyahat ettim,
    hatta yalnızlık çektim,
    pişman oldum, kimseye söylemedim.
    yani sustum genelde
    bazen de gülümsedim nazikçe
    dinlemediğim belli olmasın diye

bitti buraya kadarmış dedim
    unuttum bile dedim
    avuttum kendimi sözde
    ama yine de akıyor gözyaşlarım
    ıslatıyor yastığımı
    seni özlediğim gecelerde...
    #281460 (gonulcelen, 27.05.2006 00:04)
  2. durumun ne kadar vahim olduğunu gizlemek için kullanılan sözcük.böyle dendiği vakit genellikle altında kesinlikle birşey vardır ve birşey kesinlikle yanlış yapılmıştır.inceden sorgulayıp hatanın ne olduğu öğrenilmeli ve gereken düzeltme yapılmalıdır.aksi takdirde uzun vadede kalpler kırılabilir.
    #281535 (hakande84, 27.05.2006 00:35)
  3. önemli değil.
    #281561 (pafküf, 27.05.2006 00:45)
  4. muhtesem ötesi sarki. candan ercetin'in yorumu muhtesem, sarkinin sözleri harika, müzik güzel, e daha ne olsun.. insani kendinden alip götürüyor. kaldiramayan bünyeler dinlememeli, zira cok koyucu.

"bitti; buraya kadarmis dedim,
    unuttum bile dedim,
    avuttum kendimi sözde.
    ama yine de akiyor gözyaslarim,
    islatiyor yastigimi,
    seni özledigim gecelerde..." *
    #1201959 (KoPuSh, 24.01.2007 23:16 ~ 23:17)
  5. kopush sayesinde bu sarkiyı radyoda dinledikten sonra butun final haftasi sadece bu sarkiyi dinlememi sağlıcak kadar cok mükemmel bir şarki.
    #1388650 (DayDreamers, 08.03.2007 15:39)
  6. candan erçetin'in yine insanı hüzünlendiren bir şarkısı..

unuttum bile dedim
    avuttum kendimi sözde
    ıslatıyor yastığımı..
    #1750147 (spina, 10.06.2007 19:17)
  7. çoğu kez; "gerçekten önemli bir şeydi benim için. kırıldım sana." anlamına gelen cümle.
    #1751152 (elmalicilek, 10.06.2007 22:48)
  8. candan ercetin'in en guzel sarkisi. evet.
    #1984742 (KoPuSh, 22.07.2007 15:02)
  9. sözlükte keşke küfür etmek yasak olmasaydı dedirten tek şarkı. böylesine adamın her yerine koyan bir şarkı gelmedi.
    #2181619 (ekocan, 23.08.2007 01:36)
  10. acıtır.
    #2189799 (hendrix, 24.08.2007 13:58)
  11. olumsuzluğun gücünü anlatan garip bir örnek.
    başta bir anlamı olan bir kelime var "mühim", hemen yanına eklenen bir anlam ifade etmeyen "değil" kelimesi baştaki kelimenin anlamını yok etmek bir yana bir de tam tersine çevirmektedir. garipsedim birden nasıl bir güç bu.
    #2190081 (brewed and bottled, 24.08.2007 14:59)
  12. candan'ın en güzel şarkılarından biridir. adı, mühim değildir ama insanın hayatınının en mühim noktasına yerleşen, ondan sonraki hayatın tamamen değiştiği bir aşkı anlatır. sadece kendini avuttuğunu bilerek unuttum dediğini söyler şarkıda candan, her güçlü kadın gibi, acısını başını düşürmeden yaşayarak..
    #2320364 (duru, 15.09.2007 13:00 ~ 13:01)
  13. tikicesi: salla baba yaa! boşver! ne varki yani sonuçta *
    #2320383 (tiryaki, 15.09.2007 13:04)
  14. iç acıtan bir sözdür ve muhtemelen kırılan bir kalbin en derinlerinden gelmektedir.
    olay yaşanıp bitmiştir, aslında insanın içi o kadar acır ki içi söylecek kelimeler kifayetsiz kalır,ne desem boş diye düşünür insan,bir yumruk boğazında düğümlenir, gözleri dolar ve ağzından tek çıkan söz "mühim değil" olur. aslında çok mühimdir, karşısındakinin ısrar etmesini bekler,ama nafiledir çoğu zaman..
    az insan "mühim değil"in içinde derin bir kinaye olduğunu anlar, anlayana ve karşısındakini avutabilene ne mutlu; "mühim değil" diyene mi ne olacak? onun durumu hep aynı kalacak, karşımdaki kırmayayayım derken kendisi binbir parçaya bölünecek ve bu hep böyle sürüp gidecek.
    #2320409 (menfikedi, 15.09.2007 13:09)
  15. aslında mühimdir. önemsenmektedir ve hissedilmektedir.

eğer tamamen göz ardı edilecek bir şeyse, "mesele değil" der çoğu kişi.
    #2320770 (bl, 15.09.2007 14:27)
  16. bitti buraya kadarmış dedim
    unuttum bile dedim
    avuttum kendimi sözde
    ıslatıyor yastığımı
    seni özlediğim gecelerde..

şeklindeki samimi sözleri ve candan erçetin'in mükemmel yorumuyla insanı başka alemlere götüren, candan erçetin'i sevmek için tek başına bile yeterli sebep olabilecek parça.
    #2365174 (chocolate cookie, 23.09.2007 04:53)
  17. insana susma vaktini bildiren bir candan erçetin şarkısı.

seni sevdim sessizce o kadar acıtmadı da
    senin öğrenmen dokundu en çok bana neden susmadım ki
    neden...

pişmanlık ellerimden kağıtlara sızıyor
    ama iş işten geçmiş
    gönül defteri temize çekilmiyor.

oysa ben ne çok sustum seni kendime
    bir sırdın içimde
    severken acıtmazdı aşkım beni
    ama şimdi...

sigaraya yenide başlamam asla
    onca sene geçti sensiz o küçük kız değilim

muhim degil
    çok ama çok iyiyim.
    sorma bana bir daha iyi misin diye.

artık seni dinlemiyorum
    yalan!

seni özlediğim tüm zamanlarda
    yokluğun an be an çakılıyor alnıma
    ve özlediğim koca bir hayal
    ve asla dokunmadık ki birbirimize
    düşlerime aldığım hayalin kanattı yine de

marmara akdenize karışmış yine
    ben yine sensizim
    martılar gelmiş pencereme

ağlamıyorum sen hiç beni ağlarken gördün mü
    kalemimden kan damlar arada
    sen bakma bana ben edebiyat yaparım

sen bakma bana mühim değil

bu gece de bir şarkını sarar uyurum sensiz

bitti buraya kadarmış ...

sevdiğim sandığım hayalin anca benim avuntummuş

artık susma vaktidir sevgilim.

vazgectim.

(bkz: vazgecmek/#3022735)
    #2989657 (blonde mermaid, 11.02.2008 22:53 ~ 19.02.2008 17:48)
  18. içinde mühim değil diye herhangi bir cümle geçmemesine rağmen ismi mühim değil olan güzel mi güzel candan erçetin şarkısı. ismi x olup da içinde x diye bir şarkıya rastlayamadığımız albümü gördük de böylesi ilk defa heralde.
    #3164697 (kasgarli tost, 19.03.2008 22:40)
  19. (bkz: sen mühimsin)
    (bkz: nilüfer)
    #3164706 (nihan, 19.03.2008 22:41)
  20. candan erçetin'in en muhim en müthiş şarkılarından biri. müziği dingin, huzur verici bir havada başlar. şu kısımdan itibaren:

unuttum bile dedim
    avuttum kendimi sözde
    ıslatıyor yastığımı
    seni özlediğim gecelerde

haykırarak, belki ağlayarak söyleme ihtiyacı gelir. gerçekten duygusal ve mükemmel bir şarkıdır, özeldir; ama insanın canını acıtabilecek sözlerine rağmen müziği sayesinde depresyona girmenize de engel olur, başta verdiği huzuru devam ettirir.
    #4075807 (trink, 11.10.2008 20:59)
  21. bazen çok mühim şeyleri bile gizleyebilen cümle.
    #4075865 (bugsbunny, 11.10.2008 21:13)

© 2008 - uludağ sözlük

muhim degil başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. muhim degil ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu muhim degil nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cannibal holocaust » izmitspor » sigara birakanlara tavsiyeler » anal seks » norrda » talat ve hristofyas in her hafta gorusmesi » tekin acar » corn flakes » tayyip erdogan in abd ye kafa tutmasi » el feneri » dis macunu reklamlarindaki erkek dis hekimleri » cenabet » maskeli baloda ciplak vatandas kiyafeti giymek » artvin » turklerin elinde bir alman tacir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » borsa dusunce uzulen yurdum insani » ezgi kod adli hatice inci » interneti sahibine zindan eden modem » kul brothers » arap sukru » safak saymak » terorist ile askerin evlemesi sonucu olacaklar » dave matthews band » ordu » niyetsiz sozluk » ataturk un karga kovalarken olmesi » sehid » birak daginik kalsin » sirince » the cosby show