muharrem ergin 

kapat
  1. türk dili üzerine araştırma ve çalışmaları bulunan turkolog.

eserleri;

biz şaşmadık orhan şaik'e cevap
    Orhun Abideleri
    Türk Dil Bilgisi
    Dede Korkut Kitabı
    Oğuz Kağan Destanı
    Oğuz Kağan Destanı (Tercüme, Metin, Sözlük
    Azeri Türkçesi
    Osmanlıca Dersleri
    Dede Korkut Kitabı 1. Giriş - Metin - Faksimile
    Dede Korkut Kitabı. II. cilt indeks - Gramer
    Kerkük Ağzı
    Türkiye'nin Bugünkü Meseleleri
    Üniversiteler için Türk Dili
    (yasak merve, 18.06.2006 16:02)
  2. bayrampaşa'da adına bir ilköğretim okulu bulunan ünlü türk dil bilimcisi. yeri doldurulamaz büyük türkolog. 1943'te doğmuş, 1995 yılında vefat etmiştir. türkçenin dil bilgisini derli toplu bir eser halinde, ayrıntılı olarak işleyen ender bilim adamlarındandır.(eserin adı "türk dil bilgisi")

türkçenin dil bilgisi ile ilgili bir başka eser için (bkz: tahsin banguoğlu) (bkz: türkçenin grameri)
    (huruf, 01.08.2007 23:55)
  3. türkiye'nin yetiştirdiği en büyük türkologlardan biri. ilk mesleki eseri olan ''Türk Dil Bilgisi'' adlı calısma üniversitelerde okutulan ilk türk dilbilgisi olma özelliği taşır.
    (siham i kaza, 23.03.2008 13:16)
  4. osmanlica dersleri adlı kitabı, havuclu pilav meselesi adlı güzide bir parçayla başlar.
    (ShadowHook, 23.03.2008 13:45)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» alimacgraw » babalarin western film izleme sevdasi » adaletin bu mu dunya » ski » kapi » saman nezlesi » istanbul » abdullah ozer » ali pasa hamami » for your interest » sukunet » bombabomba nin girisindeki ismail yk fotosu » eksi oy almayi iplemeyen yazar » ayip denen bir sey var » ritim » dilekce canavari » ceddin deden neslin baban » lewes » firat » uc buyuk sozlukun entryleri haber sitesinde » fotospor » kayganak » mahir cayan » a s livorno calcio » hayko cepkinin gozleri » sereftir seni sevmek » kaplumbaga cuku » ask oldurur » dizustu ile 1 dakikalik satranc oynamak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa