mrsa 

kapat
  1. methicilin resistant staphylococcus aereus tur.
    #863218 (baba, 15.11.2006 18:16)
  2. antibiyotiklere dirençli, genellikle hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde barınan , enfeksiyonlara yol açan bakteri türü. halk arasında hastane mikrobu olarak geçer.
    #863419 (yeeebabanin, 15.11.2006 18:57)
  3. ozellikle yogun bakim unitelerine bagli ayni odada bulunan hastalarin birbirine bulastigi, eger bir de hemsire ve doktor da dikkatsizse, her turlu bulasma olasiligi yuksek olan mikrop.
    #2958539 (faidelibilgi, 06.02.2008 02:51)
  4. nazokomial enfeksiyon etkenlerinden biri.
    bu varsa kişide vankomisin verirsiniz.
    amma, vankomisine dirençli staph aureus da peyda olmuştur. henüz bunun kadar yaygın değil ama bu varsa kişide, o zaman verecek bir şey var mı bilmiyorum.
    #2958547 (havada bulut, 06.02.2008 02:53 ~ 03:00)
  5. halk arasında bilinen adı hastane mikrobudur. çok ciddidir, ölümle burun buruna getirebilir...
    #2958565 (merdumgiriz, 06.02.2008 02:59)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

mrsa başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mrsa ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mrsa nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about mrsa. Copyright of the articles are belong to their authors.

» nietzsche » baykal hocafendi » afrika » kushtdepdi » tanri nin sozunde durmamasi » prettygirl17 » gnc » limewire pro » ayrilik sonrasi esya krizi » zeitgeist addendum » evrim teorisi » asirtma vur uzerimize gelmesin » ismail kucukkaya » elle tu l aimes » flourishword » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sinemada sevisirken ara isiginin yanmasi » yerde bulunan flash bellek ten ilahi cikmasi » kilcal boru » israel defence forces » 0532 2xx xx xx gibi hatta sahip olmak » tek kisilik yatakta uc kisi yatmak » ene » macit ozcan » salih iki cay kap gel » kanye west » lynyrd » yaran msn iletileri » haz ve mutluluk ayrimi » symposion » cicek lokantasi