mozaikli guney villa 

kapat
  1. laodikeia antik kentinin ana merkezinin hemen güney dışında, Asopos'un (Gümüşçay-Goncalı Deresi) suladığı verimli tarım arazisine hakim bir konumda olan villadır. 2006 yılı kazı çalışmalarında villanın yaklaşık olarak 674m2'lik kısmı ortaya çıkarılmıştır. Uzun yıllar tarlanın traktörle sürülmesi ve tesviye edilmesi nedeniyle, villanın yer yer 40-60cm duvarları kalabilmiştir. Ayrıca mozaiklerin de yarıya yakını tarımsal sebeplerle tahrip olmuş durumdadır. Kazılar sonunda ele geçen sikkeler, mozaikler ve diğer buluntular villanın Geç Roma Dönemi'nde kullanım gördüğünü ortaya koymuştur.~ http://www.pau.edu.tr/lao...eia/2006_roma_villasi.htm ~
    #1090054 (amanbenburadakalmisim, 01.01.2007 17:29 ~ 17:30)

© 2008 - uludağ sözlük

mozaikli guney villa başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mozaikli guney villa ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mozaikli guney villa nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lisede karnesi iddaa kuponu gibi olan ogrenci » park sapigi » ferhat » muharrem orucu » universite ogrencilerine sorulan kil sorular » ataol behramoglu » atilla birkiye » marka logosunu dovme yaptiran zihniyet » yaran ruyalar » drive » hande yener » secimler oncesi abd den icazet almak » norrda » okul zilinin imperial march ile calmasi » mamma mia » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » oylesine insan olmak » megadeth dinlerken ders calismak » baba ogul diyaloglari » mevlut erdinc » o yazar benim » richie rich in dolar isaretli pijama giymesi » uludag sozluk moderasyonu » civanim » beyaz prensli at » brokerx5 ya da mustang » sacriter » unlulerin kisisel iletileri » doktor olmayi basarabilmek » ezgi kod adli hatice inci » talih kusu