motorla ucan ilk insan 

kapat
  1. isviçreli eski savaş pilotu, 4 motorlu kanatlarla 2500 metrede kendini boşluğa bıraktı, 300 km.'ye ulaşıp paraşütle yere indi..

isviçreli eski savaş pilotu Yves Rossy, bir ilke daha imza attı. Dün isviçre'nin Bex kentinde ilk kez 4 motorlu kanadıyla 2 bin 500 metre yükseklikte kendini boşluğa bırakan roketadam, 300 kilometre hıza kadar ulaşıp, 5 dakika boyunca gökyüzünde kalmayı başardı. Uçan ilk insan olarak tarihe geçen Rossy, Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki yerini dünkü denemesiyle daha da güçlendirmiş oldu.

HASTA OĞLUM iÇiN UÇTUM'
    internet sitesinde dün bir açıklama yapan çılgın isviçreli, "Bu denememin en büyük nedeni, 2007'deki bir uçuş sırasında üzerimdeki kanatlı giysinin zarar görmesiydi. Daha iyi bir giysi yapabilmek isteğiyle yola çıkıp, 4 motorlu bu muhteşem giysiyi yarattık" ifadesini kullandı.

Mirage III savaş uçaklarıyla bin saatten fazla uçan ve halen isviçre Uluslararası Havayolları'nda Airbus kaptan pilotluğu yapan Rossy, bu çılgınca denemeyi oğlu için gerçekleştirdiğini söylüyor. Oğlunun böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye yatmasından sonra bunalıma girdiğini belirten roketadam Rossy, "Sağlık masraflarını karşılayamaz duruma düşmemiz nedeniyle para kazanabileceğim bir iş yapmak istedim" diyor.

Tüm denemelerinde uçaktan atlayan ve ardından kendi giysisiyle uçuşuna devam eden Rossy'nin en büyük hayali ise bir gün yerden kendi başına havalanabilmek

ilgili haber milliyet gazetesinin internet sitesinden alınmıştır.

Çok uğraştık çok... inşallah yerden havalanmayı da sağlayabileceğiz.
    #3399602 (isvicreli bilim adami, 15.05.2008 11:10)
  2. (bkz: iron man)
    #3399671 (kamasutra denedim begenmedim, 15.05.2008 11:30)
  3. (bkz: vecihi)
    #3399693 (sari cizmeli mehmet aga, 15.05.2008 11:40)
  4. fasulyeyi fazla kaçırmış hazerfan çelebi.
    #3399754 (grafikirimgeldi, 15.05.2008 11:56)

© 2008 - uludağ sözlük

motorla ucan ilk insan başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. motorla ucan ilk insan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu motorla ucan ilk insan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hic keyfim yok » eksi sozluk » zindanbaba turbesi » ben bunu sevdim » yumurta kirmayi yemek yapmak sanan kizlar » kulupler birligi » igrenc espriler » birakin cocuklar yasasin » ics » roberto carlos vs ibrahim uzulmez a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci