mir celal 

1. * 1908 yılında Azerbaycan'ın Erdebil şehrinde, yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası vefat edince ağabeyinin yanına geldi. Eğitimini Hayriye Cemiyeti'nin yardımıyla yapan yazar, Azerbaycan Devlet Enstitüsü'nde Pedagoji eğitimi aldı. Eğitimini tamamlarken bir yandan da öğretmenlik yapan Paşayev, daha sonraki yıllarda okul müdürlüğü görevinde de bulundu. Azerbaycan Üniversitesi'nde doçentlik yaptı. Daha sonra profesör ünvanı aldı. Yazı hayatına 1928 yılında başlayan yazar, 1978 yılında öldü. Devlet mezarlığına defnedilerek, gömüldü.

kaynak: http://www.edebik.com/yaz...=ayrinti&yazar_id=262
    (baLim, 08.05.2008 21:47)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» uc magnum cubuguna josh holloway verilmesi » tembellik yasalari » yosemite sam » kuskus » rapidshare » ismail hacioglu » tv de ikinci kez » transilvanya » pembe boklu kizlardan beklenmeyen hareket gelmesi » labina mitevska » uludag sozluk un avrupa birligine uye olmasi » cilek » eski sevgiliyi ozlemek » aninda goruntu show » auguste comte » god of war 3 » berrak tuzunatac » ateist » salca » sofya » cicek alan sevgili » kalici makyaj » tuvalet yazilari » bagatel » alternatif kralice elizabeth kriterleri » hizmetici egitim » insanin tuvaletiyle uyumlu sicmasi » dogancilar » cehenneme gidenin soyleyecegi ilk sozler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa