milli mactan sonra rakibin milliyetine sovulmesi 

kapat
  1. sporun dostluk, barış ve kardeşlik * olduğunu unutan zihniyetin atasıyla çelişen davranışı.

"ben sporcunun zeki cevik ve ahlaklisini severim." mustafa kemal ataturk.
    izmir'de önüne serilen yunan bayrağını yerden kaldırtması.
    #1450719 (birbarfilozofu, 25.03.2007 01:23)
  2. (bkz: rakibin ata ya hakaret etmesi)*
    #1450728 (to madeira, 25.03.2007 01:25)
  3. kişi veya kişilerin aşırı gaza gelmesiyle yapılacak eylemdir.
    #1450745 (dobrowski, 25.03.2007 01:29)
  4. yunanlıların atatürk'e hakaret etmesine karşı aynı şekilde aşağılayıcı ve ırkçı söylemlerde bulunulması, türk ü yunan'dan ne derece farklı kılar? o sövdüğünüz yunanlılardan ne farkınız kalır? sövdüğünüz güruha özeniyorsanız orası başka tabi. *
    #1450750 (and oceans, 25.03.2007 01:30)
  5. eğer rakibin senin ata'n için "gay" sıfatını uygun görüyorsa, az bile yapılmış olan eylemdir.
    (bkz: ah şurada karşıma çıksalar)
    #1450753 (ocaliptus, 25.03.2007 01:30)
  6. (bkz: milli maçtan önce rakibin milliyetine sövülmesi)
    #1450755 (cultureshock, 25.03.2007 01:31)
  7. geç kalınmış bir harekettir, maç 90 dakika sonuçta. ironi mi hakiki mi ben de çözemedim. nasıl görmek isterseniz.
    #1450761 (kisinin degeri aradigi seydir, 25.03.2007 01:32)
  8. atasına sövüldüğünde ne kadar rahatsız olunuyorsa karşı tarafa sövüldüğünde de o kadar rahatsız olunması gereken durum. (bkz: başkasının milliyetine sövülünce rahat takılmak).
    #1450774 (eskicameldahaiyiydi, 25.03.2007 01:35)
  9. suya sabuna dokunmayan sosyal tarafı izole edilmiş bir entel yorumu ile "anlamsız davranıştır" ama maalesef öyle açıklayamıyorsunuz işte. dünyanın her yerinde bu böyle maalesef, kaldı ki sadece milliyetine sövülmüşse orada oldukça elit bir taraftar kitlesinden bahsedebiliriz, ay çok saçma, insan maç için başkasının kalbini kırar mı, hayat işte, hepimiz ölüp gideceğiz, niye oluyor böyle şeyler anlamıyorum, arkadaşım sivri olmak mı istiyorsun yoksa sivrisin de buradayım demeye mi çalışıyorsun, mis gibi evlerde oturmak varken niye adamlar gecekonduda yaşıyor, üstelik reel faiz bu kadar düşükken, he canım..
    #1450805 (kisinin degeri aradigi seydir, 25.03.2007 01:40)
  10. (bkz: eziklik)
    #1450807 (leggare, 25.03.2007 01:40)
  11. rakip gelip bizim ceddimize sövdükten sonra, "bizde popomuzu dönelimde ilişkiyi daha ileriye götürelim" düşüncesinde olmayan bireylerin yaptığı eylemdir...
    #1450842 (Cavit, 25.03.2007 01:47 ~ 01:49)
  12. suya sabuna dokunmayan ve halktan izole olmuş sözde enteller için anlamsız bir davranıştır. onlara göre spor dostluk, barış ve kardeşliktir. futbol gibi bir eğlence unsuru düşmanlık tohumlarını körüklememelidir. hepimiz kardeşizdir. falandır filandır.

bunun yanında yine suya sabuna dokunmayan, önüne sunulan seçenekleri hiç sorgulamadan kabul eden, sabah işe gidip akşam evine dönen ve televizyonun karşısında uyuklarken eşi tarafından yatağa gönderilip yine sabah çalar saatin sesiyle uyanıp işe giden ve hayatı hep böyle sürüp giden yurdum insanı için kendi hayatına heyecan katma yoludur.

onun hayattan pek beklentisi de yoktur zaten. kıt kanaat geçiniyordur ya. allah'a şükürdür. işte arada sırada böyle milli maçlar, hz. muhammed karikatürleri, atatürk'e sataşmalar falan olunca bunu yapanlara hanasının hamını göstermek, bir gecede bayrağı atinaya dikmek, gösterip ürktürmek, patilerinin sesini avrupaya duyurmak falan... ekşın* olur onlar için. bungie jumping yapmış gibi olurlar. adrenalinden beyin hamcıklaması geçirirler. dedim ya hayattan daha fazlasını da beklemezler. karınları doyuyor ya. allah'a şükür!

bir de bunların bir kademe üstü topluluklar vardır. üniversitede falan okurlar. ultra derecede vatan sever olmalarına rağmen okulu bitirince bir tanıdığın da vasıtasıyla ya bir devlet kuruluşuna ya da özel bir şirkete girip paranın hamına koymaktır amaçları. evlerinin deprem sigortası olmadığı halde internet bağlantıları vardır. öküzün bile millet vekili seçtirilebildiği bir ülkede, kendilerini bir internet forumunda veya patagonya sozluk'te kolaylıkla yazar seçtirebilirler. ama yazmak için biraz da okumak lazım ya. onlar da okurlar. bilirsiniz. metal firtina, hulki cevizoglu, nihal atsiz -duruma göre risale-i nur-falan. ayrıca duyarak öğrenme yetenekleri da çok gelişmiştir bunların. öyle ki duydukları şeyleri bir kulaklarından girip diğerinden çıkmadan internet ortamına birebir aktarabilirler. aslında bu modeli bir önceki paragraftaki modelden ayıran çok da fazla özellik yoktur. belki daha iyi giyiniyor olabilirler. daha iyiden kastım markalı giysiler. ama iş öyle türk milli takımı'nın deplasman maçlarına, hele ki ezeli rakibimiz, ebedi düşmanımız! yunanistan deplasmanına gelince bir önceki paragraftakilerden -sanallık dışında- hiç farkları kalmaz. onlar için de ''futbol şiddettir. futbol holiganlıktır. futbol adam bıçaklamaktır'' artık. sonra da...

dayanırlar klavyeye...
    #1450941 (nokia şarzı, 25.03.2007 02:23 ~ 02:35)

© 2008 - uludağ sözlük

milli mactan sonra rakibin milliyetine sovulmesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. milli mactan sonra rakibin milliyetine sovulmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu milli mactan sonra rakibin milliyetine sovulmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» i m lovin it » orijinalinden guzel olan coverlar » laden » mcdos goffertstadion » auf der anderen seite » kollari killi kizlar » anotolian fire » es cinselligin hizla yayilmasi » trabzonspor un recoba yi veto etmesi » secret1907 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games