milli gurur milli forma 

kapat
  1. dolmabahce sanat galerisinde acilan ve milli takimin 85 yillik seruvenini konu alan sergi.
    #3966201 (williamhowardtaft, 15.09.2008 15:25)
  2. Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergide TFF'nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar (A) Milli Futbol Takımı'nın giydiği formalardan örnekler sergileniyor. 1923-2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide, 24 formanın yanı sıra ay yıldızlıların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ile dönemin orijinal gazete ve fotoğrafları da sergide yer alıyor.

21 Eylül Pazar gününe kadar istanbul'daki Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi, 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak. Sergi sırasıyla; istanbul, Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Muş, Van, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, izmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'da gezilebilecek.

kaynak: haberler.com
    #3968839 (eses taraftari porsuk canavari, 16.09.2008 02:49)
  3. 24-28 eylül'de kocaeli büyükşehir belediyesi Sergi Sarayı'nda "ücretsiz" olarak gezilebilecek olan sergi.
    #4000312 (minik mavi balina, 23.09.2008 16:56)
  4. gittim gördüm.

sergiyi izlerken tüylerim diken diken oldu desem yalan olmaz herhalde.

1923'ten 2008'e kadar oyuncularımızın giydiği formalar, milli takımımıza ait uluslararası kupalara katılım belgeleri, maç biletleri, pullar, maçların görüntüleri.. adeta mest oldum.

tabi merhum hasan doğan'ı da unutmamışlar, hatıra defteri açmışlar. ince bir fikir.

neticesinde her futbolseverin, ondan da öte her türkiye cumhuriyeti vatandaşı'nın gidip görmesi gereken bir sergi.
    #4007257 (enderun sevgiler, 25.09.2008 15:12 ~ 15:13)
  5. gidip gezildiginde milli olunacak sergi.

(bkz: milli olmak) * *
    #4007422 (Saipsiz, 25.09.2008 15:56)
  6. dün ankara metrosunda ziyaret ettiğim sergi. emeği geçen herkese teşekkürler.
    o değil de tanımadığım bir sürü insanla yine euro 2008 heyecanını yaşadım ve çek maçında 89 da nihatın attığı golü tekrar izlerken hep beraber çocuklar gibi coştuk yine.
    maç o an oynanıyormuşcasına.
    bu arada 2. dünya savaşından önceki yıllardaki gollerimiz de şahaneymiş.
    çok keyif aldık gezerken.
    bir köşede yaşaran gözler ve gururla.
    #4068912 (leblebi tozunun hastasiydim, 10.10.2008 08:58)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

milli gurur milli forma başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. milli gurur milli forma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu milli gurur milli forma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about milli gurur milli forma. Copyrights of the articles are belong to their authors.