milletler cemiyeti 

kapat
  1. 1919'da uluslar arasında barışı sağlamak amacıyla kurulan ancak kısa bir süre sonra amacından uzaklaşarak, büyük devletlerin çıkarlarını korumaya başlayan cemiyet.
    #529580 (Sulh, 12.08.2006 09:59 ~ 15.08.2006 02:47)
  2. versailles antlasmasi ile kurulan ve halklar arasındaki uyuşmazlıkların barışçı yollardan çözümü, saldırıya karşı güvence ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi yoluyla barışın korunmasında ilk olarak evrensel ve sürekli bir görev üstlenmiş olan uluslararası örgüt. 31 temmuz 1947'de yasal varlığı ortadan kalkmıştır.
    #1048015 (vernon sullivan, 24.12.2006 12:31)
  3. Nam-ı diğer Cemiyet-i Akvam.

Birleşmiş Milletler'in iki dünya savaşı arası dönemdeki versiyonudur. Türkiye üyeliği için yasa değiştirmiş ve Türkiye davete riayet ederek 18 Temmuz 1932'de cemiyete üye olmuştur.
    #1402304 (alperizm, 12.03.2007 05:14)
  4. (bkz: united nations)
    #1402305 (cnkt, 12.03.2007 05:15)
  5. bir gazetecinin atatürk' le röportajı esnasında sorduğu;
    - efendim, cemiyet- i akvam' a girecek misiniz? sorusuna cevaben;
    - teklif gelirse, düşünürüz. diye cevap alması üzerine * , yasasını değiştirerek türkiye' ye teklif götüren topluluk.
    #1402309 (dekadans, 12.03.2007 05:17)

© 2008 - uludağ sözlük

milletler cemiyeti başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. milletler cemiyeti ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu milletler cemiyeti nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ozgur sozluk » devlet erkani » fatih terim in 220 bin ytl maas almasi » cafe kafa » fazla kalemi olmasina ragmen vermeyen ogrenci » one bourbon one scotch one beer » nazar boncugu » disko krali » alex » aristo » hacettepe universitesi » ezan sesinin gittikce yukseltilmesi » ne icersiniz diyen garsona bilmiyorum demek » sozlugun en kaliteli ve en mukemmel yazari olmak » hayatin dipnotu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hic kadin gormemis gibi bakan rezil isciler » kazein » mendakkadukka » ibrahim tatlises » dort mevsim » mal kaptiran spekulator » celal bayar universitesi » this is the life » icisleri bakanligi » barzani nin pkk icin genel af istemesi » dogan haber ajansi » aksama kadar ne baslik acsam diye dusunmek » yuce hukumdarimiz tayyip bin han hazretleri » drajalo » balik etli erkeklerden hoslanan kizlar