mikhail tal 

kapat
  1. 1960 yılında Mikhail Tal, Botvinnik&i yenerek 8. Dünya şampiyonu oldu. ileri gelen satranç oyuncuları arasında Talın müthiş bir hafızaya sahip olduğu biliniyordu. Bir 38 masalı gösteri maçında Tal 37 maçı kazanıyor ve sadece bir tanesini Mayer adında birine kaybediyor. Maçtan sonra bu oyuncu Tala yaklaştığında: - Biliyor musun demiş Tal oyunun bir yerinde ben maçı kazanabilirdim! Mayer hayretle sormuş : - Nasıl, Siz oynadığımız maçı ezbere mi biliyorsunuz? - Ben bu simultanede oynadığım oyunların hepsini ezbere biliyorum demiş Tal. Kağıt, kalem aldıktan sonra hiç satranç tahtasına bakmadan tüm 38 oyunun notasyonunu yazmış.

kaynak : http://www.satrancokulu.com
    #522266 (arude50, 10.08.2006 16:56 ~ 27.02.2007 12:49)
  2. satranç ta feda denildiği zaman akla gelen ilk isimdir. oyun tarzını "saldır" olarak benimsemiştir. oyunları incelenirse rakibine hiç soluk aldırmadığı fark edilir.
    #1472787 (micro cuts, 30.03.2007 21:16)
  3. kaotik konumlardan zevk alan ve o konumlarda rakibini boğarak kazanan efsanevi satranç oyuncusu ve dünya şampiyonudur.
    #1472832 (bwcorpse, 30.03.2007 21:23)
  4. some sacrifices are sound,the rest are mine. (bazı fedalar sonucunda elinize somut şeyler geçer, bu gibi olmayan bütün fedalar benimdir.)[evet çevirim biaz kötü oldu] sözünün sahibi lakabı riga'lı sihirbaz olan büyük saldırı oyuncusu.
    #3632539 (papaganini, 07.07.2008 15:57)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

mikhail tal başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mikhail tal ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mikhail tal nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about mikhail tal. Copyright of the articles are belong to their authors.

» deniz gezmis montu » hakeme kart gosteren futbolcu » volt metre » asurlular » izlense » ebruli sozluk » naim akman » nazli oztarhan » mahmut tuncer show » hem turk hem sunni unluler » vefasiz » turkuculer » ataturk un gittigi okullar » anafen » eidur smari gudjohnsen » hakan la geziyorum » galatasaray tezahuratlari » am sik got » by kus show » siyanur zehirlenmesi » cocukken yapilan salakliklar » ben almanca biliyorum » bir sonraki basbakan ile ilgili istekler » zehir » kechi anal seks konusunu irdelemesin » muhammed ali diyenlerdeniz » altta kalanin cani ciksin » vapurda sessiz sessiz aglayan kiz » maca asi » tuketim cilginligi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » ich kann deutsches nicht sprechen » 2009 uefa kupasi finali » cumhuriyet ak partisi » de hadi sevisek mi giiz » turk lirasinin degeri » magazin muhabirleri » bilimselkonular com » ankaragucume gidiyor boyle yasamak » turkiyem turkiyem cinnetim » sisli de bir durumcunun el ilani