mhp usulu gozdagi 


kapat
  1. 5 kasım 2006 da malatya'da gerçekleşen ve yaklaşan genel başkanlık seçimlerine adaylığını koyan ümit özdağ'a yönelik 15-20 kişilik bir ülkücü grup tarafından uygulamalı olarak ortaya konmaya çalışılan, mhp'nin özünü iyi yansıtan, yıldırma ve korkutma amaçlı saldırı girişimi.

    Türk milliyetçiliği şiarını ağzına sakız edip, şoven bir ruh haliyle politik kulvarda omuz silkerek ilerleyip, sağa sola diş gösteren ve amacını; salt militarist politikalar ile belirleyerek, yapısına aldığı devşirme güruh ile ilerlemeye çalışan ama bunu yaparken de, söyleminin ardı sıra partinin dayalı dinamiklerini dinamit misali patlatarak gayesine ulaşabileceğini sanan, sınırda gezen ve sığ bir bakış açısı ile kabuğuna çekilik çürümeyi amaçlayan bir partinin, hiç de bizi şaşırtmayacak "gözdağı" marifeti karşısında dillendirilen yargıların, ne denli haklı olduğunu bir kez daha görmekteyiz.

    Milliyetçiliği kendi amaçlarına kalkan kılarak, türk insanının sahip olduğu vatan sevgisini sömürme yollu bir politika benimseyen ve bunu ayarsızca kullanan mhp’nin, aynı zamanda demokrasiyi de amaç değil vitrinini süsleyip, göz boyamak için diline doladığı bir araç olarak kullandığını görmekteyiz. Parti içi demokrasinin yerlerde süründüğünün bir göstergesi olan; genel başkanlık yarışına katılan bir adaya yapılan saldırı ve o adayın türlü hileler ile yolunun kesilmeye çalışılması, tv ekranlarında ağzından demokrasi kelimesini düşürmeyen mhp önde gelenlerinin takiyasini ve maskesini düşürüp gerçek yüzlerinin görünmesini sağlamıştır.

    Mhp usulü gözdağının farklı versiyonları vardır. Sayın özdağ'ın bunlardan paçayı kurtarıp, birkaç salyalının ulumasına maruz kalması işin ucuz atlatıldığının, kanımca şansın yaver gitmesinin bir sonucudur. Lakin bu gözdağı; birkaç bireyin demokratik bir hak olan basın açıklaması hakkını kullanılması neticesinde, o bireylerin linç edilmesi girişimi yöntemi ile başlamaktadır. Bundan sonra ise üniversitelerde saçı uzun, kulağı küpeli erkek öğrencilerin dövülmesi, kısa etek giyen kız öğrencilerin taciz edilmesi, sevgilisi ile el ele tutuşan insanların dayak yemesi, oruç tutmuyor diye bireylerin tehdit edilip dövülmesi gibi 21. yüzyılın modernitesine yakışır gözdağı ve sindirme yöntemleri icat edilmiştir.

    lakin 20. yüzyıldakiler 21. yüzyıldakiler kadar şanslı olamamışlardır. Yöntemler bir adım geriye giderek; toplu kıyımları yaşatmıştır bizlere, bazense 8 insanın kurşuna dizilik başlarının taşla ezilmesi dehşetine, bizleri tanık oldurmuştur. Kimi zamansa üniversite kapısına atılan bir bomba ile geleceğin aydınlık beyinleri soldurulmuştur. Nice aydın 20. yüzyılın gözdağının neticesinde canından olmuş ve hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecek acılar miras bırakılmıştır, geleceğe.
    #823405 (bluevelve, 06.11.2006 20:31)
  2. "vatan hainleri geldi" yada "bölücüler toplanmışlar" dedikodusuyla gaza gelmiş ve kendi başkan adaylarına saldırmış insanların yaptığı harekettir.
    #823517 (kolibandı, 06.11.2006 21:00)
  3. başkan adayı umit özdağ'ın gözünün korkmadığı, aday olmaktaki ısrarını devam ettirdiği durum. helal olsundur kendisine.
    duruma bağlı ideanın ne olduğunu önemsemeden, küçük zihniyetlerin demokrasi ve özgürlüğü engelleme çabalarına karşı direnebilen herkes heykeli dikilesidir gözümde.
    #823605 (cgr, 06.11.2006 21:18)
  4. ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım.

    bkz: i gonna make him an offer, he can't refuse

    (bkz: don corleone)
    (bkz: the godfather)
    #823707 (kasimpasa canavari, 06.11.2006 21:38)
  5. bu olayın bir benzeri de 25 nisan 2000 yılında yaşanmıştı. parti kararına karşı çıkıp, cumhurbaşkanlığına aday olan mhp eski genel başkan yardımcısı sadi somuncuoğlu başvurusunu yapmak üzere gittiği meclis önünde arabasından indirilmemek istenmişti. mhp milletvekilleri cemal enginyurt ve ahmet erol ersoy, sadi somuncuoğlu na hakaret edip başvurusunu yapmasın engellemeye çalışmışlar, korumalarını da tartaklamışlardı. olay tv lere de yansımıştı. daha sonra bu iki milletvekili hakkında ankara 30. asliye hukuk mahkemesi nde korumaların kişilik haklarına saldırdığı ve manevi olarak zarara uğramalarına neden oldukları için dava açılmşıtı. dilekçede müvekkillerinin (saldırıya maruz kalan korumalar) ağır hakaret, silahlı tehdit ve
    müessir fiile maruz kaldığı iddia edilmişti. kısacası bu tür olaylar mhp nin geçmişinde de yaşanmıştır.
    #823794 (balsikeste baysungur, 06.11.2006 21:54 ~ 22:10)
  6. (bkz: ne bekliyordunuz)
    #823799 (ihan et, 06.11.2006 21:55)
  7. Okul önüne beş ya da altı tane mercedes ya da bmw çekip siyah takım elbiselilerin güneş gözlüklerini de takıp arabaların önünde saatlerce dikilmesidir. Tabi bu arada gelene geçene atılan pis bakışlar da cabasıdır.
    #823816 (dont be cute, 06.11.2006 21:58 ~ 21:59)
  8. (bkz: mhp ye bok atmanın dayanılmaz hafifliği)
    #823830 (selmagezinir, 06.11.2006 22:00)
  9. (bkz: umit ozdag)
    #824216 (laedri, 06.11.2006 23:11)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

mhp usulu gozdagi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mhp usulu gozdagi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mhp usulu gozdagi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about mhp usulu gozdagi. Copyrights of the articles are belong to their authors.