mevlevi kiyafetleri 

kapat
  1. mevleviler, elifi denen ağı, pantalon ağından biraz geniş şalvar, ya­kası bir parmak enliliğinde ve sol taraftan iliklenen bele yahut belden bi­raz aşağıya kadar inen dar kollu ince gömlek, bu gömlek üstüne kolsuz, yakasız, fakat omuzlara gelen yerlerinde, omuz başlarını örtecek şekilde ve gittikçe ensizleşen müdevverce bir istitale bulunan ve bele kadar inen önü açık yelek (hayderi, hayderiyye) ve hepsinin üstüne de yakasız ve enseden göğse kadar yanlarda, ekseriyetle oniki imam'a işaret olarak oniki, yahut mevlevîlerce kutlu sayı olan onsekiz makina dikişi bulunan ve hırka denen topuklara kadar uzun, belsiz düz bir pardesü giyerlerdi.
    #1570623 (fashiondesigner, 25.04.2007 22:34)

© 2008 - uludağ sözlük

mevlevi kiyafetleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mevlevi kiyafetleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mevlevi kiyafetleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sozlugu yonja com a cevirmek » breaking bad » anneyi cehenneme gonderen tanri modeli » pit » daglar dagildi kentler yenildi diyorlar » erkek delisi » oleceksin kopek » annelerle girilen komik diyaloglar » star gazetesi » idrak edememe » shaquille o neal » molla kaabiz » coleslaw » bir yazar caylak oldugunda ortaya cikan fakeler » cakma yahudi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » numaranizi arkadastan aldim » samuel beckett » ilk okul cocuklari gibi kavga yapmak » markasiz giyinenin markali giyinene cemkirmesi » konsantre matik » bir gun » bizden kacmaz kameralari » istanbul un en guzel semti » nietzsche agladiginda » yasa mustafa kemal pasa yasa » kucuk kizlari gorup uzulmek » jet » metroda kitap okuyan adama okuz gibi bakan mal » riza alkuzey » kaan altan