metre 

kapat
  1. uzunluk olcme birimi. bisiklette saatte 60 km sabit hız ile giderken dakikada aldığınız yolun binde biri.
    #235864 (the kene, 12.05.2006 17:28)
  2. kilometrenin binde biri.
    #551929 (barış, 18.08.2006 00:06)
  3. ayrıca uzunluk ölçen hedenin de adıdır.
    #551944 (yasakani, 18.08.2006 00:09)
  4. Metre uluslararası ölçü sistemindedeki temel uzunluk ölçü birimidir. Metrenin sembolü m. dir. Kökeni Fransızcadır. Birçok birleşik sözcükte "-metre" sözcüğünün eşanlamlısı olarak "-ölçer" sözcüğü kullanılmaktadır. Metrenin değeri; ışığın, vakumu alınmış boşlukta 1 % 299,792,458 saniye aralığında aldığı yol ölçülerek bulunmuştur. Temel uzunluk ölçü birimi. Metrenin as katları;desimetre(dm), santimetre(sm) ,milimetre(mm). Üst katları ise; dekametre (dam), hektometre (hm), kilometre (km)dir. Bir ölçü birimi olup, genellikle desimetre, santimetre ve milimetrelere bölünmüştür. Üst katları onar onar büyür, alt katları onar onar küçülür. Dünyâda bütün metrelerin eşit olması istendiğinden bunu temin için bir örnek metre kabul edilir. Metre, ekvatordaki dünyânın çevresinin kırk milyonda biri olarak târif edilmiştir. Örnek kabul edilen bu metreye "etalon" denir. Platinden yapılan standart bu metre Fransa'da Sevres' de Milletlerarası Ağırlık ve Ölçüler Bürosunun yeraltındaki mahzeninde saklanır.
    *
    #1497407 (PNaR, 06.04.2007 10:41 ~ 27.09.2007 23:22)
  5. yaklaşık olarak 1,0936 yarda, 3,2808 ayak * ve 39,370 inc e takabül eden uzunluk ölçüsü.
    #1934874 (mahallenindelisi, 14.07.2007 21:15)
  6. vakum içerisindeki monokromatik ışığın 1/229 792 458 saniyede katettiği yolun uzunluğudur.
    #2626130 (t square, 24.11.2007 22:39)

© 2008 - uludağ sözlük

metre başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. metre ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu metre nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» annenin sosyalizmi cokerttigi an » ahmet yildiz olmedi nin vampir olmasi » o yazar benim » terorist ile askerin evlemesi sonucu olacaklar » exodus » tokatspor » muneccimle cinsel iliskiye girmek » lindsay lohan fotograflari icin tiklayiniz » banu guven » bruksel » ozgurluk yolu » magusa » alkislarlayasiyorum com » rambo okan vs bebek okan » oldum de uyandim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » uludag forum » cinsel organin fermuara sikismasi » 15 mayis 2006 » cennetten kovulan » aynadaki yuzunun karsiligi benim » zall misin yok musun » oss birincisinin uludag sozluk ten cikmasi » berbere sac tarif etme sikintisi » avrupa yakasi » okul zilinin requiem for a dream ile calmasi » yahudiler patron siz turkler iscisiniz » sosyete keci » john locke » elfmsd » taslitarla