bugün

meteor diye uydurulan şeylerin aslında gökteki yıldızlar olmalarıdır. zaten mantıksızlık şurada ki bu kadar devasa kütlelerin olduğu bir dünyada meteor gibi dandik büyüklükteki malzemelerin yıl olmuş 8 milyar küsür sene hala serseri gibi ortada dolaşabilmeleridir. ayrıca dünyaya girerken yanmaları da saçmalıktır. uzayda hava sıcaklığı -271 derece ve dünyanın sıcaklığı ortalama 0 derece. o kadar soğuktaki bir cisim atmosfere girdi diye cayır cayır yanmaz. en mantıklı açıklaması, zaten yanıyor olduğu ve dünyaya düşmesidir.
atmosfere girdiğinde sıcaklık değişiminden dolayı değil, atmosfere girerken hava ile arasında gerçekleşen sürtünme sonucu yanıyor. ayrıca uzayda zaman kavramına girerek büyük bir yükün altına girilmiş başlık altında yine. bu da takdir edilesi doğrusu. meteorların belli yörüngesi yoktur ama meteor sanılan fakat aslında yörüngesi olan gök cisimleri vardır. (bkz: asteroid) asteroidlere yıldız denilmesi belki biraz daha anlaşılır olabilir.
yıldızların sabit olduklarını bilmeyen yazar beyanı. ayrıca atmosfer katmanında uzaydan düşen her cisim dünya sıcaklığı ve yer çekiminin etkisiyle ısınmaya ve yanmaya başlaması gayet normal ki zaten filmlerde bile düşmeye başlayan bir uçağın kanatlarının yanmaya başladığını görmekteyiz.
halk arasında bilinen yıldız kayması aslında asteroitlerdir. asteroitler yıldızlar gibi sabit olmadığından dünyaya ve diğer gezegenlere çarpma ihtimalleri vardır. dolayısıyla yapılan teori yanlıştır.