metalurji 

kapat

1. metallerle haşır neşir bilim dalı. meteorolojiyle karıştırılması facia yaratır, yanlıştır.
    #111136 (fütursuzca, 12.03.2006 02:31)
  2. daha birinci sınıfta meteorolojiyle arasındaki farkı anlatmaktan ve bunu bir ömrüm boyunca anlatıcaamı bildiğimden * kafa yedirten kelime.
    kısaca; metalurji=metal bilimi
    (bkz: metalurji ve malzeme mühendisliği)
    (bkz: malzeme bilimi ve mühendisliği)
    #185837 (snakesawar, 20.04.2006 21:52)
  3. derslerinden çok, insanlara bölümü anlatmakla uğraşılan bölümdür.daha ilk günden anlarsınız başınıza neler geleceğini
    mm=mahalle marketi gk=gazoz_kapagi
    mm: hoşgeldin gp,ne oldu sınav sonucu
    gk: metalurji ve malzeme mühendisliği
    mm: oo iyi iyi hava durumunu söylersin bize artık
    gk: yok öyle değil,metallerle uğraşıcam ben,demir çelik vs. bir de plastik falan...
    mm: hımmmmm..neyse o da iyi o da iyi...

ve bu böyle sürer gider... .. .

ayrıca;
    (bkz: metalurji mühendisliği)
    (bkz: metalurji ve malzeme mühendisliği)
    (bkz: malzeme bilimi mühendisliği)
    #343890 (gazoz_kapagi, 14.06.2006 01:48)
  4. bir arkadaşımın başına gelmiş bir olaydır. arkadaş kazandığı haberini yeni almış, gayet sevinçli şekilde dolmuşa biner. dolmuşçuyla aralarında şöyle bi diyalog geçer:

a*, d*
    d: genç, bi yeri kazandın mı?
    a: kazandım abi, metalurji ve malzeme mühendisliği
    d: hee, hava tahmincisi olacan yani..
    a: yok abi* ben metallerle ilgilencem
    d: sen yanlış biliyon.. uçağa biniyonuz siz, havada tahmin ediyonuz * *
    a: müsait bi yerde inebilir miyim?..
    #2422802 (caylaq, 03.10.2007 20:48 ~ 28.02.2008 01:45)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

metalurji başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. metalurji ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu metalurji nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about metalurji. Copyrights of the articles are belong to their authors.