mesruiyet 

kapat
  1. siyasi iktidarın varlık sebebinin yönetilenler için kabul edilebilir bir hale getirilmesidir. yani halkın rızası ve onayını aramaktır.
    #1433647 (tatlı su levregi, 20.03.2007 19:16)
  2. hukuka, yasaya uygun olma.
    #1523191 (nükleer danacık, 13.04.2007 18:36)
  3. hukuka yasaya uygun olma demek değildir.. bir şey tam tamına kanuna uygun olduğu halde meşru olmayabilir.. buna türkiye tarihinde en sık verilen örnek 82 seçimleridir..

meşruiyet, bir şeye maruz kalan insanların büyük çoğunluğunda, o şeyin o o şekilde olması gerektiğine dair yerleşmiş bir inancı olması, ona rıza göstermesi demektir.. ingilizce karşılığı "legitimacy"dir..

bu günlerde varlığı unutulmuş kavramdır ayrıca.. her şeyi rakamlar üzerine oturtup yasal olduğunu iddia eden kimselerin hareketleri hala meşru kılınmamıştır türk halkı için.. ve bir şey ne kadar yasal olursa olsun meşru olmadıktan sonra, demokratik olduğu da iddia edilemez..
    #3148757 (canzone arrabbiata, 16.03.2008 16:48)

© 2008 - uludağ sözlük

mesruiyet başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. mesruiyet ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mesruiyet nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» inonu universitesi » protest sanayici » interview with the vampire » polisin belinden silah alinsin kampanyasi » istanbul agliyor » feyzbuk tan feyz almak » babiali saray ve cemiyet arasindaki iktidar savasi » nargileyi ilk defa icen insan » ben » don the dragon wilson a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci