meslek yuksek okulu 

kapat
  1. üniversiteye bağlı olan ama dekan yerine müdürün yönettiği, 2 yıllık olan, adından da anla$ılcağı gibi mesleki eğitim veren kurumlar..
    #196079 (hadiii, 25.04.2006 02:25)
  2. meslek liselerinin sınavsız gecis yapabildigi, islerinin cok onemli olmasına ragmen turkiye'de sebepsiz yere hor gorulmus, bazı bolumlerde is hayatına onceden girmenin avantajını yasayan hede.
    #196088 (dopdop, 25.04.2006 02:30)
  3. önemi hala göz adı edilen caanım okullar. ben bi tane bitirdim ve şu an fakülte okuyorum ama hala meslek yüksek okulu günlerimi arıyorum
    #196177 (boltfire, 25.04.2006 06:57)
  4. ara insan gücü yetiştirmek için eğitim veren kurum. gerekli önem verildiği takdirde işsizlik problemine kısmen çözüm olabilecek öğretim kademesi.
    #196240 (oylumunelumune, 25.04.2006 09:24 ~ 09:25)
  5. üniversitelerin iki yıllık bölümlerini oluşturan, genellikle meslek lisesi öğrencilerinin tercih ettiği, bitirdikten sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık fakültelere geçiş yapma imkanı tanıyan önlisans programları.

meslek yüksekokulu kesinlikle bir öğrencinin, eğitim hayatı boyunca en fazla mutlu olabileceği yerdir. myo da, fakültelerdeki gibi kasıntı tipler, kendini tanrı zanneden hocalar ve küçük dağları ben yarattım zihniyetindeki öğrenciler yoktur. arkadaşlıkların, aşkların en güzeli bir nevi lisenin devamı sayılan, aslında lisedeki deli dolulukla, üniversiteli olmanın getirdiği yeniliklerin harmanlandığı bu çatı altında yaşanır.

myo da fakültelerdeki gibi her koyun kendi bacağından asılır mantığı yoktur. ders seçme gibi bir saçmalık olmadığından iki senenizi aynı insanlarla birlikte geçirirsiniz. kantine indiğinizde herhangi bir masaya çok rahat oturabilirsiniz. kimse kimseye yabancı davranmaz çünkü. ders notları siz istemeden elinize gelir, yoklamaya imza atacak en az 20 arkadaşınız vardır. kopya bile çekebilirsiniz. denilebilir ki meslek yüksekokulu günlerinin en kötü yanı bitmesidir. o iki sene öyle bir geçer ki kendinizi sap gibi kapının önünde bulur, bu mutlulukları bir daha hiçbir zaman yaşamayacak olmanın verdiği hüzün ile hayatın rüzgarında oradan oraya savrulursunuz.
    #1021954 (shalamar, 19.12.2006 17:26)
  6. öğrencilerinin başarılı olmaları halinde dikey geçiş sınvaıyla 4 yıllık lisans programlarına geçebilecekleri okullardır. okul bitince mezunları tekniker ünvanı kazanır.
    #1030389 (aman heri, 21.12.2006 01:45)
  7. öğrencilerinin, mezun olduktan sonra dgs'ye girerek ya da aöf'e kayıt olup lisans diploması alamadıkları taktirde 15 ay askerlik yaptığı okul.
    #2450497 (milistr0ke, 10.10.2007 01:24)
  8. dogrusu icin; (bkz: meslek yuksekokulu)
    #2719345 (84 44 114 44, 20.12.2007 10:57)
  9. mezunları yakında kısa dönem askerlik yapacak olan okul..
    #2758786 (zack, 28.12.2007 18:01 ~ 18:03)
  10. bide yurdum insanı meslek yüksek okullanırını kısa dönem askerlik yapıyo zannediyolar ona şaşırıyorum. şaşılacak şey dimi? mezunları uzun dönem askerlik yapan okul.
    #3601967 (sese, 30.06.2008 20:53)
  11. lisenin büyüğü fakültenin küçüğüdür. kendini 4 yıllık bir okula atamamış üniversite sevdalılarının tesellisidir.

edit: üstüne alınma hemen eksici kardeş. ne demişler nazar etme ne olur calis senin de olur.
    #3602079 (bairam hoshtempo, 30.06.2008 21:17 ~ 21:45)

© 2008 - uludağ sözlük

meslek yuksek okulu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. meslek yuksek okulu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu meslek yuksek okulu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» brick top » ismail turut » hz muhammed in benzerini bulma yarismasi » fernando jose da silva freitas meira » apis arasi kokusunun verdigi ic huzuru » zenci turkler » buymak » kimi kimi » kareem said » aslan kral in oglu » bir erkegin ilk sevistigi erkek olmak » dshk » futbol konusunda asla objektif olamayacak yazarlar » pleasure slave » ahmet yildiz olmedi vs bebek okan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » konusmayan adam » lens kullananlara tavsiyeler » ahmet yildiz olmedi » 2008 2009 uefa kupasi a grubu » kara gozlum » azrail e soylenecek sozler » burcak onder » hasan karakaya » 31 cektikten sonra olusan bikkinlik hissi » roberto carlos un fenerbahce den ayrilmasi » delirememenin delirten uyuzlugu » sozluk yancilari » fringe » sevgiliden istemeyerek ayrilmak » cool tequila