meslek lisesinden mezun olmak 

kapat
  1. herhangi bir meslek lisesini başarıyla tamamlayıp diploma almak. *
    #3278368 (karizmatiklider, 16.04.2008 17:42)
  2. (bkz: türkiye de meslek lisesi mezunu olmak)
    #3278422 (bttf, 16.04.2008 17:56)
  3. idealist bir insan için acı bir durumdur.
    zira küçük bir yaşta, ailenin ve çevrenin yönlendirmesi sonucu gidip bir meslek lisesine yazılmışsın ve seçtiğin meslek artık senin kaderin. katsayı uygulaması zaten malumunuz. başka bölümü kazanma ihtimali de çok zayıf. katsayı adaletsizliğinin çözülmesi şart...
    #3278583 (kelammevzuati, 16.04.2008 18:35)
  4. isteklerinizin daha geç gerçekleşmesi demektir. meslek lisesi mezunu arkadaşların çoğu alanlarını beğenmezler. adam inşaat mühendisi olacak mesela ama kafasında doktor olmak var. hastayı nasıl ameliyat edecek ? '' hemşire makas, pens '' değil de '' dökün çimentoyu '' diyecek. cem yılmaz' ın bi esprisini kullandım burada aramızda bir samimiyet olsun diye.

ama yılmayın, üzüntüye kapılmayın hayat ve şartları ne kadar zor olursa olsun tanrı birşeyler istiyorsa o mutlaka gerçekleşecektir. asla vazgeçme, coca cola hayatın tadı.
    #3278604 (sessiz ve derinden, 16.04.2008 18:40)
  5. nitelikli iş gücü olmak, düz lise mezunu olup da üniversiteyi kazanamayanlara göre çok daha iyi ücretlerle iş bulabilmek demektir.

efendim, türkiye'de neymiş, meslek liselerine katsayı zulmü yapılıyormuş... meslek lisesi nedir? nitelikli ara eleman yetiştirir. tamam herkes mühendis olsun anasını satayım, teknisyen kim olacak? hali hazırda her sene 1,3 milyon kişi açıkta kalırken, meslek lisesi mezunları öss'den çok iyi puanlar çıkarıyorlar da, katsayı engeline mi takılıyorlar?

hani gören de, bu adamlar en az 300 ham puan çekiyor zannedecek... eğer bir meslek lisesi öğrencisi atıyorum motor bölümü mezunu, sınavsız şekilde 2 yıllık meslek yükseokuluna gider, eğer zaten o adamda hakikaten kapasite varsa, girer dikey geçiş sınavına, 2 yıl daha okur, olur makine mühendisi, ki, bugün meslek liselerine giden çocukların çoğunun ortaokul diploma notu 3 yani orta. senin önün okuduğun bölümün mühendislik alanında okuma şansın hiç yok değil ki veya bölümünle alakalı olan 4 yıllık bir fakültede okuma şansın hiç yok değil? var. azmet, kapasiten varsa ha öss'ye girmişsin, ha dikey geçiş sınavına... dikey geçiş sınavına çalış arkadaş?

sanki eğitim sistemimiz mükemmel, devlet çocukların ilgi alanlarına göre muhteşem yönlendirmeler yapıyor, tek suçlu aileler. meslek lisesine de giriş o kadar kolay değil artık, ortaokul diplomasının notu önem arz ediyor, çoğu öğrenci meslek lisesine gitmek isteyip gidemiyor bile...

türkiye'de imamhatip liselerinden başka, kaç tane meslek lisesi öğrencisi, ham puanı deli gibi yüksek olup, katsayı farkı olmasa tıp fakültesine girebilme hakkını kazanma ihtimali olan? 2 elin parmaklarını aşabiliyor mu bu onbinlerce meslek lisesi öğrencisi içinden?

meslek lisesi mezunu olmak, büyüklerin tabiri ile altın bilezik sahibi olmaktır. çok açık söyleyeyim, anadolu lisesi mezunuyum, 4 yıllık fakülte mezunuyum ve kapasitem ölçüsünde beni doyurmasını geçtim en azından bazı beklentilerimi karşılayan kendi isteğime bağlı bir iş bulamıyorum... keşke meslek lisesinde bilgisayar bölümü okusaydım da, 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü mezunu olsaydım...

4 yıllık fakülte bitirmek bile hayallerinize yetmiyor bazen...
    #3278657 (paleface, 16.04.2008 18:52 ~ 19:13)

© 2008 - uludağ sözlük

meslek lisesinden mezun olmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. meslek lisesinden mezun olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu meslek lisesinden mezun olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» inekli koyu » askim sarkim » piiminaki » via port » ahmet yildiz olmedi vs bebek okan » hayat » fenerbahce ile amerika arasindaki benzerlikler » howjsay com » aramaya inanmayan ibne » damnation » ncldlbz » formul » pasta hut » turbanli fantazisi » var misin yok musun george bush » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » zlatan ibrahimovic in nac brada ya attigi gol » vural celik » sigara » yazarlarin hepsi ibne olsa acilacak basliklar » signal » akilli guzel uzun boylu ve sarisin » baydin gayri » yarim kalmak » 2008 nobel fizik odulu » kor savasci » kimya diliyle olum » osurunca guller acardi yuzunde » sevisirken dinlenecek sarkilar » bildirim komutu » yaran okul muduru laflari