merhaba 

/ 2
kapat
  1. konuşmaların başlangıçında söylenen ilk kelimedir yerine bazen selam olarakta giriş yapılır
    (trda, 15.01.2006 02:45)
  2. tikkyce:meribaaağ
    (televizyonçocuğu, 15.01.2006 02:46)
  3. (bkz: selam) (bkz: hi)
    (eru, 15.01.2006 02:47)
  4. "benden size zarar gelmez" anlamına gelen kökeni farsça olan selamlama sözcüğü..
    (thoth, 17.01.2006 11:12 ~ 13.02.2006 11:16)
  5. türkçe altyazılı filmlerde.boş bi mekana giren oyuncunun agzından çıkan heey sözcügünün altyazıda yazılış şekli
    (freeplayer, 17.01.2006 11:14)
  6. ileşimin en güzel başlangıcı kelime..(benden size zarar gelmez)
    (witch is back, 12.05.2006 11:48)
  7. bir cem karaca şarkısı.
    (aby, 28.05.2006 17:25)
  8. güzel bir ozan arif şiridir.

selamunaleykum gönüldaşlarım
    merhaba merhaba yine merhaba
    analar babalar can gardaşlarım

birliğiniz ne muhteşem ne ala
    bu birlikle göğüslenir her bela
    sohbetime başlamadan evvela

Onsekizbin Alemleri yaratan
    Allah'ın Aşkıyla yüreği atan,
    Ey iman sembolü, ey ehl-i vatan,
    Merhaba Merhaba Yine merhaba

hazerde seferde hep duacılar
    onun için bizi yıkmaz acılar
    iffet abidesi nazlı bacılar

küçük diye onları mı takarım
    ne derlerse emir deyu yaparım
    çocukların gözlerinden öperim

gençlere bak nurlu nurlu yüzlere
    gözlere bak çakmak gibi gözlere
    ozan arif kurban olsun sizlere
    (palta, 29.06.2006 20:31)
  9. Yağmur yağsın isterdim bu sabah
    Merhaba soylu sevdam merhaba
    ipil ipil düşşün betona
    Merhaba sevgili vatan merhaba
    Ve uçuk gece guvercini
    Nazlı nazlı uçsun buluta merhaba
    Bütün sabahların bu saati
    En fazla sevdiğim vakit
    Son kez merhaba

ahmet kaya nın seslendirdiği güzel bir şarkı.
    (LocK, 29.06.2006 20:43)
  10. ahmed arif şiiri..

Gün açar,
    Karın verir yağmurlu toprak.
    incesu Deresi, merhaba.
    Saçakta serçeler daha çılgındır,
    Bulutlarda kartal,
    Daha çalımlı.
    Koparır göğsünden bir düğme daha,
    Tezkere bekliyen biri.
    incesu Deresi, merhaba.

Genç bayraklar vardır,
    Barış düşünür,
    Kuyularda işçi, mavilikleri.
    Ben hepsini düşünürüm,
    Yirmidört saat
    Ve seni düşünürüm,
    Karanlık,hırslı...
    Seni, cihanların aziz meyvası.
    ilan-ı aşk makamından bir mısra,
    Yeşerip, kımıldar içimde,
    Düşer aklıma gözlerin...

Oysa murad alamam.
    Oysa akdan - karadan
    Bilirim, payım bu kadar...
    Unutmuş gülmeyi gözbebeklerim.
    Unutmuş dudaklarım öpmeyi.
    incesu Deresi, merhaba...
    (lazy pigeon, 13.08.2006 07:55)
  11. (bkz: maraba televole)
    (Gerko, 10.09.2006 05:17)
  12. yanılmıyorsam farsça kökenli bir kelime.
    (grand ekinoks, 16.12.2006 15:49)
  13. bestesi hasan albayrak'a ait olan eser. ali riza albayrak ve huseyin albayrak seslendirir.
    erkan ogur, bu nefesin ortalarında yine boyut değiştirtir.*

Merhaba hoş geldin ey ruh-i revanım, merhaba
    Ey şeker leb dil-ber-i şirin zebanım, merhaba

Çün lebün cem-i cem oldu nefha-i ruhu-l kudüs
    Ey cemilüm ve'y cemalim bahrü kanum merhaba

Ey melek suretli dilber, can fedadır yoluna
    'Lahmine lahmi' dedün çün, kanı kanum merhaba

Geldi yarim naz ile sordu: Nesimi nicesen
    Merhaba hoş geldin ey ruhi revanım merhaba
    (hyperion, 16.12.2006 15:54 ~ 15:55)
  14. arapça olup selamlama anlamına gelir, benden size zarar gelmez gibi bir anlamı yoktur. öztürkçedeki selamlama sözcüğünün bu olduğunu sanan ve merhaba demekle türklüğü yücelttiğini sanan çemişler yok değildir.
    (westphalia, 06.01.2007 13:14)
  15. http://www.merhabagazetesi.com.tr

http://www.radyomerhaba.com
    (crocus_cc, 06.01.2007 13:45)
  16. aziz nesin'in "merhaba" adlı kitabına isim veren kö$e yazısıdır. tanin gazetesi'nde, 1 Mart 1961 tarihinde çıkmı$tır..

Merhaba sayın okurlarım, merhaba sevgili okumazlarım, sevenlerim, sevmeyenlerim, can yolda$larım, can dü$manlarım, merhaba!
    Sayın bayanlar baylar, merhaba! Sayın olmayan bayanlar baylar, sizlere de merhaba!...
    Bindiği dalı kesenler, öksürüğe göre esenler, çabuk kırılıp küsenler, merhaba! Nerdesin, bir $u dağın ardında kalan umudum, merhaba!
    Ba$ tacı edilen hazret-i kuyruk, merhaba! Yaban iti bay buyruk, merhaba!
    Atı alıp Üsküdar'ı geçen, kan tükürüp kızılcık $urubu içtim diyen, kendi yağıyla kavrulanlar, el kapılarında savrulanlar, merhaba! Merhaba bal börek, merhaba zehir zemberek!...
    Üçler, yediler, kırklar, cini $eytanı, iti uğursuzu, $eytana pabucu ters giydireni, kıçında altın kaçıran hac yolcusu, pörsük memelerine yavrusu için süt gelsin diye memelerini mıncıklatan ey yurdumun mübarek orospusu, merhaba!
    Babıâli salhanesinde birbirlerini boğazlayıp yiyen kurt kalemli uğra$da$larım, merhaba! Gözünü budaktan, sözünü efendiden u$aktan esirgemeyenler, aldatan kaltabanlar, aldanan daltabanlar, merhaba! Batı kafalı-doğu gövdeli, doğu kafalı-batı gövdeli, 1961 modeli yerli Pan'lar, aralarındaki sandalye dala$malarını halka yurtseverlik, özgürlük sava$ı diye gösteren politika cambazları, ey tükürdüğünü yalayan, ey her kapıyı açan yalan dolan, merhaba!
    Konu$urken mangalda kül bırakmayanlar, halka talkın verip kendileri salkım yutanlar, dönme dolaplar, çarkıfelekler, rüzgârgülü, sayın dönek, bay fırıldak, yüksek sosyete, alçak sosyete, orta yerde iki arada bir derede kalanlar, ilericiler, gericiler, övüngenler, sürüngenler, ben demi$timciler, neme gerekirciler, hepinize merhaba! Ağızdan dolma, kulaktan kapma, yarımyamalak, üstünkörü, kara aydın, çeyrek aydın, saray soytarısı, merhaba!
    Dü$ükler, kalkıklar, dü$ecekler, dü$ecekleri yere tırmananlar, merhaba!
    Aslanın ağzındaki ekmek, kendinden ba$kalarına yarayan emek, Zemzem'den çok daha kutsal
    Alınteri, göz nuru, gözümün nuru, caanım efendim, merhaba!
    Ağızlarına bir parmak bal çalınanlar, bal tutup parmak yalayanlar, halkı uyutan tatlı sesli yem borusu, eğrisi, doğrusu, yakın geleceğimiz, çıkmaz ayın son çar$ambası, ey geç olsun da güç olmasın, ey $ahane tembellik, altı ayda çıkan temiz i$, bugün git yarın gel, ey tek nalımız, bulunacak üç nalla bir atımız, kahrolanlar, kahredenler, merhaba!
    Tatlı dille söyle$eceklerim, di$ di$e, göz göze dövü$eceklerim, canlarım, ciğerlerim, merhaba!
    Yiğitlikte gemi aslanı, ödleklikte tarla sıçanı, kahpelikte e$i olmayan, dü$mü$e tekme vuran, kalkmı$a elpence duran, gidene ağam diyen, gelene pa$am diyen, bugün dünden âlâsın, evet efendim sepet efendim, ne buyrulur efendim, patlıcanın değil efendim, efendinin dalkavuğu, yiğitliğin harman olduğu yerden çıkanlar, kahpeliğin yasa olduğu yerlerde bitenler, merhaba!
    Ey kutsal zamazingo, günlük i$imiz fasafiso, ey alavere dalavere, ey klasik politikamız idare-i maslahat, son baskı fiskos gazetesi, kuyruğa kulköle olan, buyruğa yatıp yuvarlanan dü$üncesi sahibinin sesi, dü$üp takkesi keli görünen, halk deyip halk cebinde eli görünen, merhaba!...
    Ali'nin ba$ından Veli'nin ba$ına, Veli'nin ba$ından Ali'nin ba$ına geçirilen külah, tek sigortamız Ma$allah, tek umudumuz "iyi olur in$allah", merhaba!
    Alicengiz oyunu, politikamız kö$e kapmaca oyunu, ilkeniz körebe oyunu, toplumsal adalet uzune$ek oyunu, hayatımız birdirbir oyunu, "alttan verir samanı üstten çıkar dumanı, çattı mattı kaç çattı" hesabımız i$te bu, merhaba evdeki hesabı çar$ıya uymayanlar, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olanlar, gönderdikleri yabancı ülkelerde unutulan inceleme heyetleri, dokuz köyden kovulup onuncu köyü arayan yolda$larım, merhaba! Merhaba ulan körkadı, anamızı belleyen körkadı, merhaba!
    Odun iskelesi müdürü, gusülhane mandalı, apteshane ibriği, merhaba!
    Armudun sapı var, üzümün çöpü var, estekti köstekti, yan yattı çamura battı, çeri var çöpü var, korkaklığımıza, hayınlığımıza, uydurduğumuz pis bahaneler, merhaba!
    Balıklar, batıp yan giden balıklar, kavağa çıkan balıklar, bize gülen balıklar, kokusu kuyruğa gelmi$, dar zamanında yoksula imdat gelen derya kuzusu palamut, iktidarları desteklemek için karaya vuran torik, merhaba!
    Müzik aletimiz gümü$ zurna, tek eksiğimiz leğen örtüsü, en iyi anlayı$ımız mangal tahtası, zavallı bayram haftası, ba$ımızdaki fesleğen, ey olmayan ayranımız içmeye, atla giden çe$meye, merhaba!
    Ayaklarını yorganlarına göre kısaltanlar, yorganlarını ayaklarına göre uzatanlar, sosyetenin sokak sürtü$ü, yüreğimizi ağzımıza getiren lodos üfürüğü, ey büyüklerin kerametli tükürüğü, merhaba!
    Atı alıp Üsküdar'ı geçen parayı verip düdüğü çalan, arabasını dağdan a$ıran, düz ovada yolunu $a$ıran, merhaba! Di$ini sıkan, kemeri kısan dargelirli, merhaba! Ey enseler, ey gerdanlar, ey ölçüyü kaçıran göbekler, ey hesabı $a$ıran bolgelirliler, merhaba!
    Sırça kö$kte oturup kom$usuna ta$ atanlar, on parmağında on karalar, fildi$i kulelerinde tüneyen papağanlar, ey kafeste çitleyen dut yemi$ bülbüller, teker kırıldıktan sonra yol gösterenler, vakitsiz öttü diye ba$ı kesilen horozlar, suyunu kirletti diye kurdun yediği kuzu, utan artık heeey Üsküdar'da sabah oldu, merhaba!
    Eli i$te, gözü oyna$ta olan, burnu Kaf dağında olan, ey zümrütanka, ey $ahmeran, merhaba! Yüzyıllardan beri bir türlü dolduramadığımız incir çekirdeği, tadına doyamadığımız keçiboynuzu, dam üstündeki saksağan, merhaba!
    Gözümün üstünde ka$ın var dedirtmeyenler, güne$e kar$ı i$etmeyenler, üstü bıyık altı sakal diye tükürtmeyenler, iki ucuyla ortası pis değnekler, Mersin'e diye tersine gidenler, el dokunmayan zülfiyar, merhaba!...
    Kokup bula$mayan tav$an tersi, etliyle sütlüye karı$mayan biçimsel demokrasi teresi, suya sabuna dokunmayan elin pisi, uyuntular, mıymıntılar, sünepeler, süprüntüler, iyiler, kötüler, hem iyi hem kötüler, kısaca bizler, harman olduğumuz ki$iler, merhaba!
    Merhaba yoksulum, merhaba mahalle mantarı milyonerler, nerdesin ey sağduyu, sesimi duyar mısın ey özgürlük, merhaba!
    Merhaba verilip de tutulmayan sözler, merhaba doymayan gözler, merhaba dolmayan göbekler, iskemleler, i$kembeler, ey özgürlük, merhaba!
    Yurdumun ağaçsız toprakları, topraksız ağaçları, insansız topraklarım, topraksız insanlarım, gözya$larım, bu ağrılı yürek, bu sızılı ba$, kanımı yakan ata$, merhaba!
    içimdeki özlem, yüreğimi dağlayan bu acı gözlem... Merhaba! Merhaba bize gülen balıklar, akıl veren alıklar, merhaba!
    Karda$larım, bacılarım, emmilerim, yiğenlerim, koç yiğitim, uyuz itim, sağı sayrısı, yok sözümün ayrısı, hepinize merhaba!...
    Merhaba özgürlük sava$ında yaralanıp yitenler, merhaba bu yolda dökülüp bitenler, merhaba!
    Merhaba söylenememi$ en güzel söz, merhaba güzel yarınlar, merhaba gelecek aydınlar, merhaba!...
    i$te girdik alana, selam verdik dört yana, sözümüz anlayana: Merhabalar, merhabaaa!...
    (mümkünsüz, 22.02.2007 22:12 ~ 22:13)
  17. albümün tamamı dinlenmeden anlaşılamayacak bir efkan şeşen albümüdür. efkan şeşenin dinlediğim ilk albümüdür aynı zamanda. vaktiyle yüreğimi çok kanatmıştı.

1-cilveloy
    2-ahuzarım
    3-dillarga
    4-vakitsiz
    5-aşam dedim
    6-turnalar
    7-merhaba
    8-kırılmışım
    9-hele yar
    10-sular içmem
    11-dost kervanı
    12-cilveloy (lazca)
    (ferfecir, 09.04.2007 23:02)
  18. (bkz: ni hao)
    (laedri, 20.04.2007 22:37)
  19. ferhat tunçun bir şarkısının adı.bir zamanlar konserlerinde ilk söylediği şarkıdır.
    (torut, 20.04.2007 22:42)
  20. ahmet kaya'nın seslendirdiği şarkının sözleri hulya ozzumrut'e aittir.
    (vernon sullivan, 06.05.2007 17:51)
  21. üç dört kez üst üste duyulduğunda komsu koyun delisi 'ni hatırlatabilen sözcük.
    (dogancan, 19.06.2007 06:36)
  22. fars kökenli bir kelime olup; benden sana zarar gelmez anlamında kullanılır fars dili ve edebiyatında
    (ruhadam, 11.07.2007 19:04)
  23. 1997 çıkışlı albüme ismini veren güzel bir efkan sesen şarkısı;

çıkınımda güneş
    koynumda bir hüzün
    düştüm yollara ben
    elimde son bir gül
    son olmasın diye
    düştüm yollara ben

bilirim her gecenin
    sabahında şafak söker
    yürürüm umut dolu ufuklara
    ellerin kenetlendiği canlar
    bir türkü söyler
    gökyüzü yeryüzü merhaba

merhaba yeni doğan
    çocuklara merhaba
    merhaba hala yürüyen
    dostlara merhaba

merhaba sevdalara
    koşanlara merhaba
    merhaba dostlara
    insan olanlara merhaba
    (hasta la victoria siempre, 18.08.2007 17:18)
  24. bir yabancıdan duyulduğunda şaşırtan kelime... nasıl şaşırtmasın, kendi aramızda o kadar az kullanıyoruz ki...
    (demolay, 24.08.2007 23:57)
  25. zulfu livaneli'nin konser açılışlarında seslendirerek izleyenlerini selamladığı şarkısıdır .

Dünyanın ucunda bir gül açılmış
    Efil efil esen yele merhaba
    Karanlığın sonu bir ulu şafak
    Sarp kayadan geçen yola merhaba

Gün be gün yüreğim ulu yalımda
    Engel tuzak kurmuş bekler yolumda
    Zulümlerde işkencede ölümde
    Bükülmeyen güce kola merhaba

Acıda kahırda çekmiş geliyor
    Güneşten boşanmış kopmuş geliyor
    Bir ışık selidir, sökmüş geliyor
    Nazım usta, coşkun sele merhaba

Alınacak Anadolu'nun öcü
    Yerde kalmıyacak çekilen acı
    Açıldı geliyor şafağın ucu
    Şu doğdu doğacak güne merhaba

Selam olsun dört bir yana merhaba
    Akan kana düşen cana merhaba
    Hesap sorulacak güne merhaba
    Türküler söyleyen dile merhaba
    (firtina, 24.08.2007 23:59 ~ 25.08.2007 00:02)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» tek basina bahar senligine giden sevgili » cmylmz dvd » hamsteri olunce intihar etmek » hassiktir bakisi » downfall » felipe massa » gece » bu iste bir ipnelik var ama » telemaque » engin ardic » yalniz yasamak » besiktas cola turka » humanizm » galatasaray sampiyo » atkafasi » milk » ozur dilemeyi adet edinen insan » seni seviyorum » tehlikenin farkinda misiniz » canlandirdiktan sonra onay icin surunduren mod » forlorn till dawn » cuma gunu seni camide goremedim muharrem » gebze » tabu diyaloglari » ilk gece hakki » takim tutmak » bank asya birinci lig » 2008 avrupa futbol sampiyonasi » the way i feel a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa