menzil tarikati 

kapat
  1. merkezi adiyaman'ın kahta ilçesi olan ve özellikle adiyaman, afyon isparta gibi muhafazakar illerde örgütlenmiş ticari bir tarikat.
    şeyhinin, bir el hareketei ile alkolikleri tedavi ettiği söylenegelir.

(bkz: şeyh uçmaz müridi uçurur)
    #1349933 (ferrole, 26.02.2007 08:07 ~ 25.05.2008 13:14)
  2. ilk kez arkadasımdan duyduğum, araştırmalar sonucuda anlatıldığı gibi sadeece bir tarikata bağlı olan kişilerin değil manevi haz almak isteyen herkesin uğrak yeri olması gerektiğine inandığım en yakın zamanda ziyaret etmek istediğim mekan.
    #1721647 (turnosol, 03.06.2007 22:00)
  3. (bkz: gurban)
    #2537355 (zarth vader, 30.10.2007 20:15)
  4. peygamber efendimiz (s.a.v)'in soyundan gelen seyyidlerin kurduğu tarikat.
    adıyaman'a gidildiği zaman hz. muhammed'in soyundan gelenleri görmek mümkündür dolayısıyla.
    ziyarete giden insanlar hep ortak şartlar altında kalırlar orda. tahta kaşıkla ortadan yemek yerler. zengini ve fakiri anlamak zordur, herkes eşittir.
    peygamber efendimizin soyundan olanların farklılığı hemen göze çarpar.
    #2537444 (desiree, 30.10.2007 20:36)
  5. (bkz: takva)
    #2537459 (ruizim, 30.10.2007 20:39)
  6. adıyaman da bir köy-tarikat.
    dün iki arkadaşımdan duyduğum mekan.
    tamda merak ediyordum neymiş burası diye.
    (bkz: garfield a teşekkür etmek)
    #2715552 (terbiyesiz, 19.12.2007 13:29)
  7. nakşi kökenli adıyamancılar olarak da bilinen tarikat.
    #3032146 (rukal, 19.02.2008 22:36)
  8. tum tarikatlar gibi bir gun ortadan mutlaka kaldirilacaktir.
    #3032173 (rakiyla vaftiz edilen velet, 19.02.2008 22:42)
  9. nakşibendilik tarikatına bağlı bir kol. sosyolojik anlamda bir cemaat yani. bir tarikat adı değil.menzil diye bir tarikat hiç olmadı, türkiye'de kaldırılmış bir tarikat da yoktur. bu bir süreçtir. işlevini yitirdiğinde (yine sosyolojik olarak) her tarikat ya da cemaat ortadan kalkacaktır zaten.
    (bkz: aramaya inanmak)
    (bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
    (bkz: http://www.menzil.net/)
    (bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Nak%C5%9Fibendi)
    #3032311 (auger, 19.02.2008 23:09)
  10. yanılmıyorsam yakın zamanda büyükleri vefat etmiş topluluk.
    menzil ismi, adıyaman'daki köyün isminden gelir.
    en bilinen cemaatlerden nur cemaati gibi fazla tebliğ görevi yapmadıklarından, mensupları anlaşılmaz.
    öyle tanımadıklarını kendilerine çekme gibi bir amaçları yoktur.
    çok yakınlarım mensubu olmasına rağmen şahsen seneler sonra öğrendim.
    ancak bir şekilde yakın olduğunu hissettikleri insanları davet ediyorlar sanırım.
    bu mevzu hakkında hiç biriyle konuşamasam da, kötü niyetlisine rastlamadım.
    #3467496 (forever young, 30.05.2008 03:13)
  11. her cuma namazında tarikatın lideri menzil hoca'nın namaz kıldığı yere çevre illerden insanlar akarlar. namaz sonunda cami için yardım toplanır ve hazırlıklı gelen zengin cemaat en az iki ata lira atarak yardımda bulunur. bilinen bir başka şey de o caminin 20 senedir bitmediğidir.

(bkz: allah ile aldatmak)
    #3627224 (arude50, 06.07.2008 13:52)
  12. erkekçe dergisinde kapak olacak kadar tanınan tarikat şeyhi* ile de bilinen oluşum.
    (bkz: Muhammed Raşid Erol)

hıncal uluç'un ağzından ;
    ''Ben o sırada erkekce dergisi genel yayın müdürüyüm. Şeyh'in ünü öylesine yayılmıştı ki arkadaşları Menzil köyüne yolladık. Öğrendikleri ilginçti. Gerçekten Şeyh'in evi yurdun dört bir yanından gelenlerle dolup taşıyordu. Özellikle içki, sigara ve kumarı bırakmak isteyenleri, yakınları akın akın Şeyh'e getiriyorlardı. anlatilanlara gore, Şeyh bunların hepsini tedavi de ediyordu, ama para almıyordu. Tüm ısrarlara rağmen maddi bir karşılık kabul etmiyordu.''

alkolik olarak bilinen bünyelerin spor amaçlı ziyaret ettiği tarikat. (ara: enistem)
    #3777359 (kamil, 06.08.2008 04:33)

© 2008 - uludağ sözlük

menzil tarikati başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. menzil tarikati ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu menzil tarikati nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» olmeden once acilmasi gereken 1000 baslik » kurt » besiktasliyim sigara iciyorum » can gidiyor » starbucks ta oturanlara bakan insanlar » starbucks a gidip turk kahvesi icmek » aguero vs messi » hasan karakaya » desperados » fakir ve ezik yazarlari bos birakmaya gelmez » ssg nin uludag sozluk u satin almak istemesi » milyonlarca » buyuyunce moderator olucam » akaryakit » michael » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » schenardi » kirk yillik kefalim boyle got gormedim » radak emikis » mortgage » turlu cesitli » bestas » balli balli » kaleci sacli adam » jean amerika nin salvaridir » sms le evlenme teklif eden erkek » munasip bir yerde inebilir miyim kaptan » kiz cocugu » insanlarin kilosuyla dalga gecmek » aydogan babaoglu » balik etli kizlar