mengus 

kapat
  1. Bektaşilikte mücerred derviş olma sonrası takılır. Mücerredlik evlenmeme ve cinsel ilişkide bulunmamayı gerektirir... Hacı bektaş ilçesindeki pir meydanında ikrar verdirilir ve kulağına mengüş adı verilen küpe takılır. Halka bir küpedir.

Kulaktaki küpe o dervişin bir tür rütbesi gibidir ve itibarıdır... Ancak ikrarını bozarsa evlenerek ya da evlenmeden beline sahip olamazsa, bu derviş Hacıbektaş Pir Meydanına tekrar çağrılır ve herkesin huzurunda, mengüş kulağından çekilip alınır.

Eski Kulağı Kesiklerden deyimi de burdan gelmektedir ayrıca...
    #1319466 (barutyiyici, 18.02.2007 15:31 ~ 15:32)
  2. iyi cocuktur. gerrain yuzunden kotu yolara dustu. clubci felan oldu diyolardi. benim bildigim mengus sabah aksam code yazar.
    #1708836 (trendy kangal, 31.05.2007 18:07)

© 2008 - uludağ sözlük

mengus başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. mengus ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mengus nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ibadeath » dolunayda kurtadama donusmek » muazzam » cilginlar gibi lost izleyen kayip insanlar » metallica konserinde kendini jiletleyen adam » akcapinar damacana su senlikleri 2007 » max stirner » tamer karadagli gibi kabustan uyanma rehberi » cool kelimesinin turkce deki tam karsiligi » kendikalesinegolatankaleci a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci