memleket isterim 

kapat
  1. cahit sitki taranci 'nın en bilinen şiirlerinden biri.

Memleket isterim
    Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
    Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
    Ne başta dert ne gönülde hasret olsun;
    Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
    Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun;
    Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
    Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
    Olursa bir şikayet ölümden olsun.
    #524056 (yasak merve, 10.08.2006 23:48)
  2. onur akın'ın şarkı haline getirdiği bir şiirdir
    #524085 (dermatolog, 10.08.2006 23:54 ~ 23:55)
  3. şu aralar dinlemesi bünyeye iyi gelen şarkıdır.
    #2529207 (fayaka, 28.10.2007 19:27)

© 2008 - uludağ sözlük

memleket isterim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. memleket isterim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu memleket isterim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» plus e bow » tercihen » sevgilinin gecmise ait izleri silmesi » melih gokcek » menekse7 » viskningar och rop » kenan dogulu kolyesi takan insan » natalie portman » guzin abla » asik olunan kisiyle dost olmaya calismak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci