memet baydur 

kapat
  1. 23 adet tiyatro oyunu, kısa öyküleri, denemeleri ve cumhuriyet gazetesi'nde yazdığı köşe yazıları bulunan, 2001 yılında hayata veda etmiş büyük yazar.

(bkz: güne bakan cam kırıkları)
    #1141005 (vernon sullivan, 12.01.2007 06:10)
  2. tensing isimli oyunu uludağ üniversitesi oyuncuları tarafından 2006-2007 eğitim öğretim yılında pek güzel sergilenmiştir.

http://uuo.uludag.edu.tr/
    #2100386 (bok var, 09.08.2007 17:18)
  3. Memet Baydur, (d. 1951, Ankara - ö. 24 Kasım 2001, istanbul) Oyun yazarı.

1974 yılında Sosyoloji eğitimi için ingilitere'ye giderek Londra Üniversitesi'nde eğitim gören Baydur, öğrenimini yarıda bırakarak Türkiye'^ye döndü. Kısa öyküler yazan Baydur'un bazı öyküleri yayımlanmaya başladı. ilk yazısı 1979'da "Yeni insan" dergisinde yayımlandı. Milliyet Sanat, Gösteri, Kitap-lık ve Sanat Dünyamız dergilerinde yazı ve öyküleri çıkmaya başladıktan sonra, 1982 yılında Afrika'ya giderek Kenya'da "Toplu iletişim Okulu"nda Sinema tarihi, sinematografi ve tiyatro üzerine dersler verdi. Dışişleri Bakanlığında çalışan eşinin atandığı görev yerleri nedeniyle değişik ülkelerde bulundu. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nda sinema dersleri verdi, Cumhuriyet gazetesinde yazılar yazdı. ispanya'ya gitti ve Madrid Uluslararası Akdeniz Tiyatro Enstitüsü'nün kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1992'den itibaren Bonn Tiyatro Bienali'nin Türkiye danışmanlığını görevinde bulunan Memet Baydur, oyun yazarlığına Afrika'dayken başladı. Oyunlarında Türkçe dil kullanımı konusunda oldukça başarılı olan yazar, ABD'de tedavi gördüğü beyin tümörü rahatsızlığından sonra, genç sayılabilecek bir yaşta istanbul'da yaşamını yitirdi.

http://tr.wikipedia.org/w.../Memet_Baydur_%28yazar%29

(bkz: düdüklüde kiymalı bamya)
    (bkz: limon)
    (bkz: yangin yerinde orkideler)
    (bkz: sevgi ayaklari)
    #3675795 (mulayim, 17.07.2008 04:17)
  4. (bkz: uccello nun kuşları)
    #3675831 (siyahdalya, 17.07.2008 04:39)

© 2008 - uludağ sözlük

memet baydur başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. memet baydur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu memet baydur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turk kizlari » ilhan berk » shame and scandal in the family » ask acisi » david lynch filmlerini begenmek » minik mavi balina » doktorun hastasindan nefret etmesi » bu havada gidilmez » banka sinavinda gozlem yapmak » hulya avsar in tayyip aski » carsaf bulamayinca otu nitrogliserine sarip icmek » zts dubnica » megadeth dinlerken ders calismak » notrinova » turk bayragi acana tas firlatan dtp li » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » seks sinemasinin esrari » islam » tokatspor » norrda » o cocuklari » entry ve nick uyumu » pancho villa » bir desti izdivac jurisi olarak james ford » ozkaymak » opsene lan » terzi nikola » en yakin arkadasinin sevgilisini hoplatmak » gaasaray » bir daha cal sam » zall misin yok musun