mekke 

kapat
  1. bazı yörelerde mısır demektir. (bitki olan mısır)
    #635915 (abuzittin zelzele, 15.09.2006 07:33)
  2. kral abdullah'ın ikamet ettiği yer.
    sarayı yıkılacakmış, hacılara yer açılacakmış.

burada bulunduğum günlerde başıma gelen bir hadiseyi anlatmak istiyorum;
    efendim kabe içinde, güzel kabenin seyrine doyamamaktayız, bir bağırış bir çığırış,
    bekçiler bir adamı kol ve ayaklarından tutmuş götürüyor, adam da allahu ekber nidalarıyla tepiniyor ve kurtulmaya çalışıyor, derken ellerinden fırtıyor, tabi adam ihramlı ve bu esnada ihramı yere düşüyor, adam anadan doğma kabeye doğru koşuyor
    allahu ekber diye nida atarak,sonra halk da adamın üstüne hucum ediyor yakalayıp
    götürüyorlar.
    idam bile ederler dediler...şeriatla yönetiliyor bidiğiniz üzre...
    #637558 (sincap, 15.09.2006 19:21)
  3. eski kutsal metinlerde adı bekke olarak geçen kutsal şehir.
    #1808742 (peceteye recete yazan doktor, 23.06.2007 02:02)
  4. (bkz: bekke vadisi)
    #1808879 (klasnick, 23.06.2007 02:46)
  5. islam dunyasinin kutsal kabul ettigi, suudi arabistan'in onemli sehirlerinden birisidir.
    #1809246 (RaDaMeNT, 23.06.2007 06:30)
  6. hac zamanında şehir nüfusunu yüzlerce kat artırarak parayı sömürge anlayışı geliştirmiş ülkelere yedirten şehir. Kabe'nin tam karşısına hilton ve shreton otelleri görmeniz bile burdaki milyarlarca doların nereye gittiğini görebiliyorsunuz.
    #1809361 (suran, 23.06.2007 09:56)
  7. hz. muhammed (s.a.v)'in doğduğu ve büyüdüğü şehirdir. hicret ederken çok hüzünlenmiş ve şunları söylemiştir;
    "sen, allah katında beldelerin en sevgili olanısın. çıkarılmış olmasaydım, senden çıkmazdım. senden başka bir yeri yurt tutmaz, yuva kurmazdım."

fakat mekke'nin fethinden sonra tekrar mekke'ye dönmemiştir. medine'de yaşamaya devam etmiştir. medine halkıi buna çok sevinmiştir çünkü peygamberlerinin memleketine geri dönceğini ve ondan ayrı kalacaklarını düşünüp üzülmüşleridir. ama hz.muhammed (s.a.v) mekke'ye çok gitmek istemesine rağmen medine halkının yaptığı iyiliği unutmamış ve sırf onlar mahzun olmasın diye memleketine geri dönmemiştir.
    #1977468 (desiree, 21.07.2007 09:06 ~ 09:13)
  8. sevgili peygamberimiz hz. muhammed'in doğduğu, kâbe'nin bulunduğu yer. bugün suudi arabistan topraklarında bulunsa da, kıymeti suudilerce bilinmese de bütün müslümanların sevdiği şehirdir. hac farîzasının gerçekleşmesi, orada mümkündür.
    #2253213 (gelberiyargelberi, 03.09.2007 10:56)

© 2008 - uludağ sözlük

mekke başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. mekke ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mekke nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ulu sozluk iletisim bolumunden yaran mailler » mahalle maci kurallari » 30 agustos adrenalin release party » ranka el yassin » zekeriya el caferi » tita » beklediginiz lider geldi » benimle cikmana karar verdim » gunesi gordum » tonari no totoro a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games