mehmet olunmaz mehmet dogulur 

kapat
  1. galatasaray taraftarının haftasonu oynanan maçta türk vatandaşlığına geçen ve ismini mehmet olarak değiştiren marco aurelio için açtıkları pankart.
    #538059 (arabaciarabayatasget, 14.08.2006 13:31)
  2. türkceyi ve türk milli marsını bilmeyen bir futbolcunun klübüne katkı sağlamak amacıyla türk vatandaslığına gecip adınıda mehmet koyması ve akabinde milli takıma alınmasıyla baslamıs olan tartısma... ne kadar bu futbolcunun türk milli takımına katkıda bulunucağı yadsınamazda olsa adı türk milli takımı olan bir takıma sadece saf kan türkler alınmalı gibi yorumların cok yapıldığı ve zannımca haklılık derecesi yüksek olan tartısma...
    #543176 (imitasyon, 15.08.2006 18:25)
  3. "adı mehmet olmadan türk olunmaz mı?" sorusunu akıllara getirien durumdur. "ben amerikan vatandaşı olsam adımı george mu yapacam?" durumunu ortaya çıkartır.
    #543189 (only.4.that, 15.08.2006 18:30)
  4. Atatürk'ün bundan onlarca yıl önce cevap verdiği niteliksiz,faşist mesajlı tartışma:
    "Ne mutlu TÜRKÜM diyene!" denerek türk olmanın değil türk hissetmenin vatan için bir şeyler yapacak olmanın önemi vurgulanmıştır. Bir kısım faşizan galatasaraylı cahil taraftar böyle bir iğrençliğe,ırkçılığa imza attı diye,ülkemizin adının ırkçılıkla lekelenmesine izin vermeyeceğiz.

Mehmet doğanların da bu ilke için iyi şey yaptıkları söylenemez. Unutmayalım ki abdullah öcalan,yargıtayı basan alpaslan arslan gibi şerefsizler de türk olarak doğmuşlardır ki mehmet doğmak bir boka yaramamaktadır.

once su veya bu milletli olmayi degil insan olmayi dusunun
    #543198 (karanlikta, 15.08.2006 18:32)
  5. mehmetleri yalama sorunsalidir
    (bkz: ankara seyircisi bi baskadir)
    (bkz: ahmetler daha zeki oluyomus)
    (bkz: marmarali universiteli olmak bi ayricaktir)
    (bkz: her turk asker dogar)
    #543825 (trixx, 15.08.2006 21:26)
  6. galatasaray lı olmama ragmen acılmasından utandıgım ırkcılık ıceren bır pankarttır.ulu onder atatürk turklugu "anadolu toprakları uzerınde yasayan,turk kulturunu benımseyen,turkce konusan ve ben turk um dıyen herkes turktur" dıye acıklamıstır.ama atam ızındeyız gıbı yapmacık nıdalarla ılerleyen genclık atalarının ızınde olmasını ıcraatlarında bır turlu gosterememektedır.gercekten utanılası bır durumdur.zaten fener taraftarı gereken cevabı vermsıstır.
    "keramet mehmet dogmakta degıl,vatan icin mehmet olmaktadır" dıye.
    #559491 (jakuzi, 20.08.2006 15:29 ~ 15:35)
  7. galatasaraylı olmama rağmen kınadığım pankarttır.
    (bkz: ne mutlu türküm diyene)
    #559497 (fowler, 20.08.2006 15:31)
  8. cevabı ise şöyle verilmiştir.

demek mehmet olunmaz mehmet dogulur
    insan olmayandan bu laf umulur
    git de bir aynaya bak ey gafil mahluk
    insan olunmaz insan dogulur
    **
    #559505 (shyer, 20.08.2006 15:34 ~ 15:40)
  9. Bu lafı söyleyen şu tarz bir olay yaşamamıştır.
    Henüz küçükkene* sınıftaki yugoslav asıllı arkadaşımız elinde bir gazeteyle sınıfa hışımla girer,kendi kendine söylenmektedir.
    Merak edilerek sorulur
    *ne oldu Enida?
    *Merve görmedin mi gazeteyi?Eurovision a ingilizce şarkıyla katılacakmış Sertab Erener.
    Hayret bir şey ya Türkçe dururken neden ingilizce?Sonuçta önemli olan dili tanıtmak değil mi?
    Bu sözleri söyledikten sonra ona sarılıp öpülür.
    Kızın şaşkınlığı üzerine bir daha sarılınır.*
    Kim daha Türk söyleyin bakalım.
    #559544 (fehimsiz ekmek, 20.08.2006 15:57)
  10. aynı tartısma neden elvan abeylegese(büyük ihtimalle yanlıs yazdım)için yapılmıyor diye meraklara gark eden baslık zira elvan kızımızda türk milli takımındadır
    #569651 (imitasyon, 23.08.2006 16:34 ~ 16:37)
  11. (bkz: havanda su dövmek)
    (bkz: futbol üzerinden sahte milliyetçilik)
    #569656 (shalamar, 23.08.2006 16:36)
  12. aurelio nun dün oynanan 22 agustos 2006 turkiye brezilya macini hangi duygularla izlediği düşünülürse gayet doğru olan pankart.. *
    #569665 (metin oktay, 23.08.2006 16:42)
  13. Son olarak fenerbahce taraftarının bu lafa karşılık verdiği cevaplara , Galatasaray taraftarı ayar vererek son noktayı koymuştur. (bkz: Aurelio yu değil , feneri Türkleştirin)
    #582819 (yamuq, 27.08.2006 22:47)
  14. ataturkten beri turkiyede milliyetciligin ne kadar degistigini gosteren soz
    #583080 (scurtel, 28.08.2006 00:14 ~ 00:17)
  15. Auerolio'nun A milli takıma seçildiği sırada söylenmiş olsa bile aslında hedefin Aurelio değil ,zihniyet olduğunu düşüdüren bir slogan.
    #2950607 (megajardel, 04.02.2008 21:34)

© 2008 - uludağ sözlük

mehmet olunmaz mehmet dogulur başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. mehmet olunmaz mehmet dogulur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mehmet olunmaz mehmet dogulur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» i m lovin it » she s a bitch alright » yalniz kalinca kendini derslere vermek » benim en iyi dostum sigaram » onlar anadolu cocugu da biz orospu cocugu muyuz » alkislarlayasiyorum com » ipod touch » mustafa » seytanin fisildadiklari » beyaban a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games