mehmet cinarli 

kapat
  1. 1925 yılında ermenek'te doğdu. 1948 yılında ankara siyasal bilgiler fakultesi'ni bitirdi. maliye bakanligi bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu, sayistay üyeliğine oradan anayasa mahkemesi üyeliğine seçildi. Bu görevinden emekli oldu. 18 Ağustos 1999'da depremden bir gün sonra vefat etti.

Çınarlı'nın edebiyat hayatı 1941 yılında başlar. 1950-1980 arası yayınlanan hisar dergisinin munis faik ozansoy ve ilhan gecer ile birlikte kurucularından ve çekirdek kadrosundandır. Edebiyat, şiir ve dil zevki bakımından eski ile yeni arasında bir köprü olarak kalmış, uzun ve değişken yıllarda hep güzelin, tabiîliğin, millî ve manevî değerlerin ve aklı selimin sözcülüğünü yapmıştır. Bu sayede bir duygu şairi olarak önemsendi. Şiirde aruzu kullanmış, uydurma dile hiç itibar etmemiştir. bir yeni dunya kurmusum adlı kitabıyla 1976 millî kultur vakfi siir armagani'nı, zaman perdesi adlı kitabıyla da 1982 83 yazarlar birligi odulu'nü kazandı.
    eserleri;
    (bkz: Bir Yeni Dünya Kurmuşum)
    (bkz: Gerçek Hayali Aştı)
    (bkz: Güneş Rengi Kadehlerde)
    (bkz: Halkımız ve Sanatımız)
    (bkz: Hatıraların Işığında)
    (bkz: Sanatçı Dostlarım)
    (bkz: Söylemek Yaraşır)
    (bkz: Zaman Perdesi)
    (bkz: Altmış Yılın Hikayesi)
    #1284778 (fatal, 10.02.2007 14:29 ~ 14:31)

© 2008 - uludağ sözlük

mehmet cinarli başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. mehmet cinarli ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mehmet cinarli nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sertac sener » arda turan » murat boz » aramaya inansaniza lan » tas olmussun haber vermiyorsun » 2 5 lt cola almanin karli oldugunu sanan zihniyet » ben kayisili turta olacagim » pkk teroru bugun itibariyle bitti » unutama beni » bulent uygun a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci