medyadaki ergenekon destekcileri 

kapat
  1. medya dünyasında ergenekon operasyonunu satır aralarında eleştiren ve söz konusu operasyonda tutuklananların kamuoyu karşısında avukatlığını üstlenen tiplerdir.
    (bkz: doğan medya)
    isim vermek gerekirse; can dündar [1], tufan türenç [2], yalçın doğan [3], ruhat mengi [4], ve liste uzar gider.

[1] http://www.milliyet.com.t...ticleID=888855&ver=23
    [2] http://www.hurriyet.com.t...9&gid=61&sz=86977
    [3] http://www.hurriyet.com.t...1&gid=61&sz=86977
    [4] http://www9.gazetevatan.c...mp;Categoryid=4&wid=4
    #3608641 (ethembaki, 02.07.2008 10:15 ~ 10:16)
  2. " yazı yazmayın sizi de ergenekon kapsamında göz altına alırız ha " denilen kişilerdir.
    #3608643 (rosava, 02.07.2008 10:17)
  3. (bkz: medya)
    #3608648 (serbest radikal, 02.07.2008 10:20)
  4. "orgeneral olmuş saygın ve tanınan şahsiyet nasıl gözaltına alınır" mantığında olan kişilerdir;

bu ülkede darbeyi üniversitedeki öğrenci yapacak değil ya? sanki türkiye tarihindeki darbeleri tanınmamış, saygın olmayan ve çavuş-on başı yapmış gibi.
    #3608662 (dr_neo7, 02.07.2008 10:25)
  5. (bkz: muhalifleri darbe yapacak adı altında susturmak)
    #3608672 (rosava, 02.07.2008 10:28 ~ 10:30)
  6. (bkz: Duygu Canbaş)
    (bkz: uğur dündar)
    (bkz: doğan medya)
    (bkz: fatih altaylı)
    (bkz: habertürk)
    #3608707 (dr rocco amca, 02.07.2008 10:41)
  7. yakında ergenekon terör örgütü üyesi olmaktan tutuklanacak insanlar. şener eruygur'u gözaltına alan irade bunları da alır icabında.
    #3608732 (goooooooooooooooooooogle, 02.07.2008 10:51)
  8. (bkz: şıracının şahidi)
    #3608740 (Kill for you, 02.07.2008 10:53)
  9. george w bushun söylediği "bizim tarafımızda olmayan herkes karşı taraftandır" mantığıyla hareket eden kişilerin katılabileceği türden bir iddadır.
    #3608744 (bedevix, 02.07.2008 10:54)
  10. operasyonun hukuk zemininden ve çeteciliği tasfiye etmek amacından uzaklaşıp tamamen muhalif isimleri bezdirmeye yönelik bir hadiseye dönüşmesinden kaynaklanan bir tavır sergileyenlere akp yandaşlarının taktığı isim. hele ki can dundar böyle bir tavır aldıysa akp yandaşı kişisi oturup bir düşünmeli. can dündar ki o akp yandaşının anlayamayacağı kadar çetecilik düşmanıdır.

ama ufuk uras darbe günlükleri ortaya çıkan generalleri derinlemesine araştırmak için mecliste bir komisyon kurmak amacıyla imza toplamaya çalışırken tek bir akp'linin imza vermemesi çetecilik konusunda kimin ne kadar samimi olduğunun göstergesidir sanırım.

yok öyle kendine demokrat iki lakırdıyla milleti kandırmak. o kadar kolay değil artık.
    #3610229 (meredith, 02.07.2008 17:08 ~ 17:10)
  11. operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerden bircogunun, akp politikalarına karşı çıkan , akp nin memleketi getirdiği nokta konusunda halkı aydıtlatmaya çalışan kişiler olduğunu nihayet anlayan ve bunu dile getiren kişilere bir kesimin taktığı ad. aslında onlar ergenokon destekçisi değildir zira daha ergenekon nedir ne değildir bu konuda bilgi verilememektedir. (bkz: ıkınıp iddianame sıçmak)
    #3610368 (karamellikek, 02.07.2008 17:50)
  12. http://www.stratejikboyut...m/news_detail.php?id=9328
    #3712891 (ethembaki, 24.07.2008 13:59)
  13. (bkz: cumhuriyet in hizbullah in sozculugunu yapmasi)
    #3712903 (ethembaki, 24.07.2008 14:01)
  14. türkiye de haksızlıklara da ses çıkaran birilerinin olduğunu gösteren kişilerdir.

(bkz: her şeyi ergenekona bağlamak)
    #3712920 (isimde gucumdeyim, 24.07.2008 14:05)
  15. doğan medya grubunun tamamına yakını ve aydın doğan baskısı altındaki karamehmet medyası.

cumhuriyeti saymıyorum o zaten olayın kendisi.
    #3712939 (happylover, 24.07.2008 14:08)
  16. kendileri gibi düşünmedikleri için cemaat kontrolündeki tipler tarafından hedef gösterilen kişiler. hedef gösterenler de bi komik. önce yalanı ortaya atıyorlar, sonra kendileri de inanıyor. mesela adı verilen can dundar'ın bugünkü yazısı. bakın ne kadar ergenekon'u desteklemiş (!)

--spoiler--

biz unutmadık !

Bir ekim günü koşarak gitmiştim Ahmet Taner hocamın evine... Kalleş bir tuzakta öldürülmüştü.
    Evinin sokağı jandarma kontrolündeydi.
    Artık kıyaslayabilecek kadar çok faciaya tanıklık ettiğimden ortalığın halini, Mumcu'nunkinden daha iyi bulmuştum. En azından çevre güvenlik bandıyla çevrilmiş, kanıtlar üzerinde meraklılar yürütülmemişti.
    "Ölüsü dirisinden iyi korunuyor" diye düşünmüştüm.
    Sonradan öğrendim ki, bombalandıktan sonra alev alan araba "söndürme amacıyla", oradaki bir beton kamyonundan alınan suyla ve üzerindeki kanıtlarla birlikte "yıkanmış".

Bu durum, Jandarma kayıtlarına şöyle geçmiş:
    "Yıkama nedeniyle delillerin bir kısmı kaybedilmiştir."
    Bu haberi verince gazete gece manşetini değiştirmiş ve faciayı haber vermişti:
    "Arabayı yıkadılar!" (22.10.1999)

* * *

Daha kanlı Ulucanlar operasyonu yeni gerçekleşmişti.
    "Katliam baskın"da 10 tutuklu öldürülmüştü. Operasyon sırasında kaydedilen kamera görüntüleri de kaybedilmişti.
    Ve biz, Susurluk'tan beridir bu "kayıp" haberlerinin ardındaki şebekeyle uğraşıyorduk.
    O yüzden "yıkama nedeniyle kaybedilen deliller"le "operasyonda kaybedilen görüntüler" aynı elin marifeti gibi gelmişti.

* * *

Yıllar geçti; karartılan deliller, dinlenmeyen şahitler, unutkan yetkililer değişmedi.
    Nihayet Hrant Dink suikastında da cinayet planını bir muhbirin Jandarma'ya duyurduğu, istihbaratı alan görevlilerin de bunu Trabzon il Alay Komutanı'na bildirdiği ortaya çıktı. Komutan, ısrarlı uyarılara rağmen önlem almamış, cinayetten bir gün sonra da "saldırının Dink'in son dönemde Türkiye aleyhine yaptığı konuşmalara tepki olarak Ardeşen el yapımı silahla işlendiğini" daha silah ortaya çıkmadan, nedeni anlaşılmadan "bilmiş" ve rapora geçirmişti.

Dönemin il Alay Komutanı geçen hafta tanık olarak mahkemeye davet edildi.
    "istihbarat toplantısında bu konu gündeme geldi mi?" diye soruldu:
    "Hatırlamıyorum" dedi Albay...
    "Konu iki gün sonra odanızda yeniden açıldı mı?"
    "Hatırlamıyorum" dedi Albay..,
    "Astlarınıza muhbirle görüşme onayı verdiniz mi?"
    "O tarihte Trabzon'da görevli miydiniz?"
    Kızdı hâkim:
    "Bir hafıza sorununuz mu var?" diye sordu:
    "Herhangi bir sorunum yok" dedi Albay...

* * *

Ama onun "Hatırlamıyorum"larını dinlerken biz onu hatırladık:
    "Yıkama nedeniyle delillerin kaybedildiği" Ahmet Taner Kışlalı cinayetinde orada, bombalanan arabanın başındaydı. Olay yerinde ilk incelemeyi yapan oydu.
    "Çekilen görüntülerin kaybedildiği" Ulucanlar operasyonunu gerçekleştiren de oydu.
    Yargılanacağına terfi etmiş ve bu kez de yolu Hrant Dink'in cinayetiyle kesişmişti.
    Böyle bir sicil, kimde olsa hafıza sorunu yaratırdı.

* * *

O, hatırlamamakta haklı...
    Ama bizim unutmaya hakkımız yok.
    Dağarcığımızdaki facialara yenilerinin eklenmesini istemiyorsak, hatırlamak, hatırlatmak ve hesap sormak zorundayız.

--spoiler--

vallahi bence, azıcık haysiyeti olan utanır. azıcık diyorum bak...
    #3712973 (montajelemani, 24.07.2008 14:15 ~ 14:16)
  17. değil bilinçaltı, bilinçlerinde bile; ''iktidara kim gelirse gelsin yalakalık yaparım abi.'' şeklinde düşünen ve hareket eden medyadaki yalak kisiciklerdir.
    bu kişicikler yapılan tutuklamaları medya aracılığı ile halka ''ergenekon terör örgütü***''(bazı kendini bilmez denyolar, ''ergenekon kemalist terör örgütü'' de demektedir.) çökertildi diyerek akp'nin yapmış olduğu faşist projeye destek vermektedirler. oysa, bu kişicikler de biliyorlar; ''ergenekoncuların darbe girişimi'' adı altında akp muhaliflerinin susturularak bop'un gerçekleştirilmeye çalışıldığını.
    #3712997 (sockrates, 24.07.2008 14:19 ~ 14:21)
  18. ergenekon ve bilumun hukuk karşıtı çete destekçilerinin medyadaki bölümünü oluşturan kişicikler.

bir de bunları aşan çete avukatları* vardır ki o bambaşka bir şeydir.
    #3713034 (sekerpinar, 24.07.2008 14:25 ~ 14:26)
  19. (bkz: ergenekonlaştıramadıklarımızdan mısınız)
    #3713040 (cNyT, 24.07.2008 14:25)

© 2008 - uludağ sözlük

medyadaki ergenekon destekcileri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. medyadaki ergenekon destekcileri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu medyadaki ergenekon destekcileri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lemuria » on direk » siyasi gorusunu belli etmeyip fake nickle cosmak » niye ataturk posteri niye kanuni degil mesela » kalimerhaba radyo » odaya deniz gezmis posteri asmak » halkin hulya avsar sevgisi » sehit olup cennete gitmeyi planlayan kurnaz turk » seni seviyorum » amerika ay a gercekten cikti mi sorunsali a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games