medyada basgosteren anti akp ci hareket 

kapat
  1. evet efendim.. akp iktidara geleli 3.5 sene oldu neredeyse. sanki dün gibi. yıllar ne de çabuk geçti. bu zaman zarfında nice iyi kötü olay yaşadık, kah güldük, kah ağladık. ve yine bu aralıkda sözlüğümüze kavuştuk(işin geyik kısmı).

şimdi birkaç anektod vermek isterim size. bundan yaklaşık 4 yıl önce yani seçimlerin arefesindeki türkiye'yi bir hatırlayalım. okuduğu bir şiir yüzünden hapse girmiş bir siyasetçinin kurduğu parti, belki de büyük çoğunluğu "tepki oyları" adı verilen oylarla anketlerin lideri ve mecliste olacağı kesin olan partiydi. hangi kanalı açsak bu partinin genel başkanının, kanalın en yüksek rutbeli habercisiyle yapılan röportajı mutlak suretle görürdük. verilen vtr'larda haksız sebeple içeride yattığı(çok ciddiyim hem de kanal d yayınlamıştı) üstüne vurularak açıklanmıştı.

peki noldu bu 4 sene zarfında? ekonomi, işsizlik harici diğer konularda mutlak suretle bir ilerleme yaşadı(ben demiyorum sayılar diyor). dolar düştü, borsa yükseldi, ab müzakeresi falan birçok olay daha önce hayal edilemeyecek şekilde gelişti. yani genel olarak olumlu bir tablo söz konusu.

fakat son 2-3 aydır gerek doğan medyası gerese de diğerleri tam anlamıyla bir karalama yarışına girmişlerdir. ciner grubu bile(bile diyorum çünkü en çok pohpohlayan onlardı) aleyhte aslı astarı belli olmayan haberler yayınlamaya başladı. amaçları bariz belli. cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bir açık yakalayıp akp iktidarını düşürüp, seçimleri yeni hükumetin yapması. benim anlamadığım nokta şu; madem koca ülke %34 lük bir oyla bu hükumeti kurmuş. bu hükumet öncekilere göre kat kat başarılı olmuş(yine sayılar diyor) niçin böyle dönersiniz bre köftehorlar??
    #113962 (arjen robben, 14.03.2006 08:41)
  2. medyada daha önce başgöstermiş olan akp'ci hareketin karşıtı olan hareket...
    medya patronlarının akıllanması yada insafa gelmeleri şeklinde tanımlanabilecek durum...
    #113980 (ferrole, 14.03.2006 09:25)
  3. akp düşüşte şeklindeki uyduruk anketlere tamah eden zihniyettir.

(bkz: umut fakirin ekmeği)
    #113991 (registerlater, 14.03.2006 09:36)
  4. medyanın bütün iktidarLara yaptığı hareket,bide tek iktidar oLunca kaçınıLmaz durum,muhaLefet görevini üstLenioLar,iyi de yapıoLar.
    (bkz: heLaL hoş oLsun)
    #114004 (voLcan, 14.03.2006 09:49)
  5. uyarı : bu siyasi içeriği olan bir montajelemani entrysidir. kalp rahatsızlığı olanların, hamilelerin ve polemikçi bünyelerin doktora danışmadan okumaması tavsiye olunur *.

----------------------------

ilk olarak şunu söylemek gerekir ki, medyanın asli görevi ''anti'' olmaktır. gazetecilik okullarında ögreneceğiniz ilk ders budur. medyanın varoluş amacı haber vermek ve eleştirmektir. bu noktadan baktığımızda medya şu an üzerine düşen görevi yapmaktadır.

ancak bir de madalyonun diğer yüzü vardır. en son dünyaca ünlü forbes dergisinin en zenginler sıralamasında yer bulan 21 işadamımızdan 5 tanesi direkt ya da dolaylı yoldan medya sektörünün içinde faaliyet göstermektedirler. sermayenin başdöndürücü bir hızla globalleştiği ve her alana girdiği günümüzde medyada; artan giderleriyle ciddi bir sektördür. bu sebeple patronların iş ilişkileri çerçevesinde iktidardaki siyasilerle bir güç dengesi üzerinde durur.

bu denge 2 tarafı da memnun edecek şekilde yazıya dökülmemiş bir anlaşma şeklindedir. burada asıl bilinmesi gereken fincancı katırlarının (!) neden ürktüğü ve rüzgarın neden son 10 gündür ( gerçi bazı kuruluslarda en basından beri var ama genel için söylüyorum) akp aleyhine sert bir şekilde estiğidir.

çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu ülkenin halk üzerindeki en etkin gücü ordusudur. iktidarlar, siyasetçiler, gazeteler, televizyonlar vs vs. hepsi gelir geçer ancak ordu sapasağlam yerinde durur. bunu işin ticari amaçlı yönüne bakan her medya patronu da bilir. türk ordusu, her türk insanının oldugu üzere medya yöneticilerinin bilinçaltında da bir korku/çekince unsurudur. bunun psikanalizini cumhuriyet tarihini biraz araştırarak yapmak mümkündür.

konuyu bağlayacak olursak, son günlerdeki bu tutumun sebebi yaşar büyükanıt paşa'nın şahsında başlayan şemdinli olayları nın yargı süreci ve ağustosta seçilecek yeni genelkurmay başkanının kim olması gerektiğiyle ilgilidir. bu noktada yaşar büyükanıt paşa'nın da açıkladığı üzere askeri istihbarat raporlarıyla bildirilmiş, bu tarz toplumu manipüle edici olayların gündeme gelmesi uyuyan devde * ciddi rahatsızlık yaratmış bu da gazetecileri (ve medya patronlarını) harekete geçirmiştir.

burda şaşırtıcı olmaması gereken (genel) medyanın gerçekleri yazmaya başlamış olmasıdır. esnaf mantığıyla devlet yönetmeye çalışan birikimsiz, beceriksiz, toplumsal önem arzeden konularda yüzeysel hareket eden, sadece görüntü var ses yok ya da yağmasanda gürle icraatlarla halkın gözünü boyamayı amaç edinen, devlet adamlığı sıfatını hakedemeyen akp kadroları ve başındaki, kerameti kendinden menkul recep tayyip erdogan'ın söylem ve eylemleri zaten apaçık ortadadır. konuyla ilgili aşağıda bol miktarda bkz bulabilirsiniz.

genelkurmay başkanlığı değişimi, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin giderek yaklaştığı önümüzdeki günlerde suların çok ısınacağı tartışma götürmez bir gerçektir. yine medya noktasına dönecek olursak, magazin programları, saçma haber bültenleri, salak mafyozi diziler vs vs. ile apolitikleştirilen toplumun mainstream denilen medya kuruluşları yerine alternatif seçeneklere yönelmesi bir nebzede olsa seçimlerde sağlıklı karar verebilme yetisi sağlayacaktır. ancak sözlükçe ve ulusça muzdarip oldugumuz aramaya inanmamak rahatsızlığı, bu satırların yazarına şimdilik bu önermeye pek bel bağlamamız gerektiğine inadırmaktadır. budur.

akp ve rte * yumurtalarından seçmeler;

alt-kimlik / üst kimlik
    kürt sorunu vardır - yoktur
    ab müzakere süreci ve türkiye
    kıbrıs sorunu
    van 100. yıl üniversitesi skandalı
    tc dışişleri bakanının * eşinin tc'yi aihm'e şikayeti
    kemal unakıtan ( favorimdir...)
    galataport ihalesi
    mal varlığı konusu
    rte gören masum köylü (plase...)
    rte nin yabancı doktor ithali
    .
    .
    .
    daha çooook gider bu...

acil edit : akp nin ekonomi alanında (varsa)en önemli başarısı bir önceki hükümetin imf'le imzaladığı stand-by anlaşmasını devam ettirmesidir. hoş, ben devam etmiyorum deme cesaretini göstermelerini de beklemiyordum zaten. olumlu gelişme diyenlere cari açık ve sıcak para ve buna bağlı olarak ytl nin aşırı değer kazanması ve istihdam derim. sonrada susarım.
    #114586 (montajelemani, 14.03.2006 18:28 ~ 15.03.2006 01:48)
  6. arjen robben'in 4 sene önceden anektodlar yağdırdığı konudur. oysa bu kardeşimiz 4 sene önce 13.5 yaşında idi. ama siyasetin içindeymiş. ne diyelim.
    #114593 (palta, 14.03.2006 18:31)
  7. Medya denen şeyin sahibi olan insanın * emriyle başlamış olması kuvvetle muhtemeldir. Zira bu hareketten önceki "akp ci hareket" de onun emriyle başlamıştı.
    #574813 (paradigma, 25.08.2006 02:59)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

medyada basgosteren anti akp ci hareket başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. medyada basgosteren anti akp ci hareket ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu medyada basgosteren anti akp ci hareket nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about medyada basgosteren anti akp ci hareket. Copyrights of the articles are belong to their authors.