bugün

arapçada şehir anlamına gelen kelime.

suudi arabistan'da bir şehir.
mekkeden hicret edilen yer.
(bkz: medeni)
(bkz: medeniyet) sözcüklerinin kökü mescidi nebevinin bulunduğu asrı saadet mekanı..
(bkz: medine fukarası)
peygamber efendimiz hz.muhammed(s.a.v.)in kabrinin bulunduğu mubarek belde.
bir kız ismi.
(bkz: walla bak)
medine, "şehir" demektir. şehirli olana da, "medenî" denir.
eski adı "yesrib" olan şehir, hz. muhammed (s.a.v.) 'in teşrîfiyle, medine ismiyle müsemma olmuştur.
30 futbol sahası büyüklüğünde, 2000 mermer sütünlü, 1 asansörlü, açılabilir çatılı ve dünyanın en büyük air-condition sistemine sahip olan hz. muhammed camii'nin bulunduğu şehirdir.
arabistan da osmanlı izlerinin en çok olduğu şehirdir.
huzur veren, bereketli şehir.
resulle birlikte inananların göç ettiği, kardeşle karşılandıkları, göç gelenlerle mallarını paylaştıkları güzide insanların şehri.
Roma savaşından kaçan yahudiler tarafından 2. yy da kurulduğu tahmin edilen şehirdir sonra arap kabilelerde gelmiş ortaya dinsel olarak karışık bir şehir meydana gelmiş fakat kültürel olarak birbirlerine yakınlarmış , islam tarihindede mekke döneminde mekke şehrinde yahudi nüfus bulunmamasından dolayı mekkede yahudilerle pek bir irtibat olmamıştır, medineye göç olunca buradaki yoğun yahudi nüfusla müslümanlar arasında büyük çekişmeler olmuştur, tabi öncelerinde yahudiler islama davet edilmiş çoğu reddetmiştir, bu çekişmelerin hepsinden Kuranı kerimde'ki ayetlerde bahsedilir. Nitekim bu çekişmeler sonucunda yahudiler medineden çıkartılır biraz kuzeydeki tamamen yahudilerden oluşan hayber şehrine ve fedek arazilerine giderler, burdada yarattıkları huzursuzluktan dolayı tekrar savaşlar olur hayber kalesi fethedilir, yahudiler hz ömer zamanına kadar cizye vererek işçi olarak topaklarında çalıştırılıp kalmayı kabul ederler sonra gene vukuatlar olur ırak taraflarına kaçarlar , israil devletinin ibranicedeki resmi adı " medinet israildir" medine arapçadada ibranicedede şehir ve devlet anlamlarına gelir ki islam devleti kurulmaya başlandığında ismi yesrip'den medine'ye çevrilmiştir, sonra bu yahudilerden kalan fedek arazisi mevzusu vardırki arazinin paylaşımındaki tartışmalar sünni-şii ayrılığının ilk temellerini oluşturur.
efendimiz hz.muhammed (s.a.v)in hicretinden önce, hastalıklı bir havası olması münasebetiyle yesrib adını almış olup, efendimizin duası ile havası güzelleşen, medeniyetin kaynağı anlamına da gelen, suudi arabistan sınırları içerisinde bulunan şehirdir.
kutsal topraklar arasında sayıılan hz. muhammed'in hayatınının geçtiği şehirdir.
otobüsle şehre girerken size modern bir orta avrupa şehri manzarası sunan, insanı tatlı, şefkatli peygamber şehri.
peygamberimizin medeni şehri medine

http://www.genchacilar.or...geID=HaberDetay&id=40
kıyamet alameti olan deccalin giremeyeceği melekler tarafından korunacak olan 2 şehirden biri. diğeri için;

(bkz: mekke)
ilginç bir şekilde, sokakları çiçek gibi kokan, peygamber efendimizin kabrini barındıran güzel şehir. selam olsun nebi'ye.
Arapça'da şehir anlamına gelir. Suudi Arabistan'dadır. Etrafı dağlarla çevrilidir. Denize kıyısı yoktur. Cenneti baki, Uhud, Seyyidişşuheda bu şehirdedir. Mekke'yle arasında dörtyüz kilometreden fazla mesafe vardır.
çok özel bir yer çok.. şuradaki manevi atmosfer, tahmin edilemeyecek ölçüde. insanın ne kadar boş işlerle uğraştığını huzur dolu bir şekilde hissettiren, güzel peygamberin şehri..
aynı zamanda bir kadın ismi. annemden biliyorum.
Etrafı kapitalizmle çevrili şehir.
mediiiiiğğğneyyyyyeeeaağğ varağğmadııımmm diye bağirma isteyi oluşturan güzel bir ilahimiz.
"Resulullah s.a.v zamanında, Her fakirin ve her misafirin doyduğu ama lokantası olmayan bir şehirdir Medine."

metin karabaşoğlu- "küçük şeyler" kitabı.
güzel şehir. hicret şehri.
güncel Önemli Başlıklar