medea 

kapat
  1. eski yunan çağlarında bilinen en ünlü cadı.cadıların atası.
    (hosgeldin cadisi, 23.02.2006 14:20)
  2. Yunan mitolojisindeki acıların kadını. Çok güçlü bir büyücüdür. Kral aeetes'in kızıdır. golden fleece peşinde dolanan argonautlara pek çok yardımı dokunmuştur. Babasından gizli olarak Jason'a kaçmıştır, onlarla birlikte golden fleece'i iolcus'a götürmüş, yolda karşılaştıkları envai çeşit zorluğu yenmekte onlara yardım etmiştir. argo ile yol alırken kızkardeşini kıskançlık yüzünden parçalayarak öldürmüştür. Bu yüzden lanetlenmiş, babası Kral Aeetes'in ablası büyücü circe'den yardım istemiştir. Binbir türlü entrikalar yaşadıktan sonra çıldırmıştır Medea, bu yüzden çevresindeki herkesi öldürmeye çalışmış ve çoğunda başarı sağlamıştır. Çocuklarını boğarak öldürmesiyle de bilinir.
    (massattack, 21.12.2006 15:39)
  3. dario fo'nun tek kişilik kadın oyunlarından biridir. medea'da kendisini genç aşığı için terk edip giden, kocasını cezalandırmak için çocuklarını öldüren bir annenin dramı anlatılır.
    (gecesi, 21.01.2007 11:59)
  4. Kolkhid kralı Aeites'in kızı. Sihirbaz Kirke'nin yeğeni.
    (larker, 14.07.2007 16:55)
  5. (bkz: phaedra)
    (meister writer, 23.09.2007 03:32)
  6. aşkın, kıskançlığın, intikamın ve ölümün kraliçesi.
    (enuma elis, 23.04.2008 15:32)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» tuvaletci amcaya benim kakamda boncuk var demek » violent revolution » ajlan mine » desperate housewives » wolfgang amadeus mozart » mass destruction » turkiye » gecmis » oktay azankopekbelasinibulur » csi » aziz amca game over » modernlesme kemalizm ve demokrasi » samo » hababam taburu » masters of the universe » balgam cekmek » a s livorno calcio » google ofisleri » thomas mann » hierapolis antik kenti » restless heart » metalci » george costanza » eses taraftari porsuk canavari » styx » rehab » www2 » ben aslinda cok sevmistim ikimizi » selam diyene aleykum selam diyen msn insani a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa