meclis 

kapat
  1. toplanma yapılan yer.
    bir konuyu konuşmak için biraraya gelen topluluk.
    tbmm
    turkiye buyuk millet meclisi
    #38442 (aabi, 26.01.2006 01:49)
  2. semboliktir.[herşey gibi]
    #954339 (calderon de la barca, 05.12.2006 18:30)
  3. divan şairlerinin sakinin sunduğu içki eşliğinde toplanıp şiirlerden, hayattan vb. bahsettikleri toplantıya/yere verilen ad.
    #1049301 (yasak merve, 24.12.2006 16:55)
  4. mahzuni serif üstadın demin dinlediğim ve beni gülmekten yaran eseri.bir meclise mihman oldum diyede geçer bazı yerlerde.ama üstat ne kadar büyükmüş gören bugün yazıldı sanar.sözleri ;

Bir meclise mihman oldum
    Rastlamadım bir yarana
    Ne acayip dondum kaldım
    Taş atarlar yalvarana

Meclisin yapısı güzel
    Koltuğu kapısı güzel
    Dışarda hepsi güzel
    içerde kıran kırana

Sandım ki bir savaş yeri
    Adam çatlar diri diri
    Deki bana hey serseri
    Niye girdin bu borana

Kimi kimine bağırır
    Biri kaçar beşi vurur
    Kızan bir tekme savurur
    Yanda uyuyup durana

Görülmemiş böyle uçar
    Dokunulmaz zehir saçar
    Hak'kı inkar eder kaçar
    Döner el basar Kuran'a

Der Mahzuni çıkamadım
    Bu cümbüşten bıkamadım
    Kaşı çatık bakmadım
    Kapıda kimlik sorana
    #3423107 (militia, 20.05.2008 17:12 ~ 17:13)

© 2008 - uludağ sözlük

meclis başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. meclis ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu meclis nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» fatal accident » turkiye futbol federasyonu » umit ozdag » cok guzel hareketler bunlar » dahi anlamindaki einstein ayri yazilir » 26 temmuz 2008 genc siviller ankara mitingi » 13 eylul 2008 emek ve demokrasi mitingi » caminin ust kati » mete cakir » tom angelripper a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci