mazlum 

kapat
  1. gariban, düşkün kişi. ama ahı alınmamalıdır.
    (bkz: alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste)
    #63176 (redwinemania, 12.02.2006 16:26)
  2. zulm kelimesinin ism i mefulu yani ugrayanı, zulm edilen anlamındadır. arapca kokenlidir.
    #102145 (dopdop, 05.03.2006 22:53 ~ 02.05.2006 17:01)
  3. ahı alındığı zaman , aheste aheste bazı şeyleri çıkaran kişi.
    #132058 (maksat muhabbet, 26.03.2006 02:00)
  4. kemal sunal'ın sark bulbulu adlı filminde bir patron tarafından para karşılığı dayak yiyen karizmatik karakterdir.
    #527754 (Gerko, 11.08.2006 20:35 ~ 18.01.2007 18:29)
  5. sark bulbulunde mazlum karakterini canlandıran yeşilçam emekçisinin adı yadigar ejderdir, kendisi yakın geçmişte hakkın rahmetine kavusmustur.
    #860041 (lazy pigeon, 14.11.2006 22:50)
  6. (bkz: mazLumu getirin bana)
    #860124 (Tucimania, 14.11.2006 23:03)
  7. golcuk anadolu lisesi yılları 7. sınıftayız... bizim bir mazlum hocamız vardı zamanında. pek severdik onu. bizi kırmamak için didinir dururdu. dü$ünün yani herkesi istediği ki$ilerle oturtmaya kalktı -sınıf yerle$tirme olurdu ya hani- adam kafayı yiyordu ama sanırım sonunda ba$armı$tı. yani ben yerimden memnun değildim ama olsundu $imdi bi de ben zırlamayayım diye bir $ey dememi$tim ahahah bi kaç arkada$ daha vardı biz "önde oturmak istediğimize karar verdik" deyip geçi$tirmi$tik olayı. falan ve filan.

neyse; fen bilgisi hocamız olan mazlum hocamız çok cılız bir adamdı. o kadar cılızdı ki bizim bir arkada$ın iskelet anahtarlığı vardı ona mazlum demeye ba$lamı$tık sonraları. derken iskelet anahtarlıklar 5-6 arkada$ arasında çok popüler oldu hepimiz bayılıyoruz bu anahtarlıklara ya; "mazlum a$aaa mazlum yukarı" paso mazlum oynuyoruz. derken hepimiz mazlum almaya ba$ladık -ki mazlum kabiliyetli ma$allah bir yığın oyun oynanabiliyordu kendisiyle- derken bir gün gittim ben de alayım dedim bir mazlum...

eski postane varya hani gölcük'te. eskinin eskisi yıktılardı bi falan; $u askeri bölgeye giri$ kapısı varya amiral sağlam caddesinin a$ağısında. i$te oranın kar$ısı. bi amca -seyyar satıcı- mazlum satıyordu. dedim "amca bi mazlum alabilir miyim?" amca $a$ırdı tabii "ne mazlum'u manyak bu galiba" der gibi bi bakı$ attı ama ben bi müddet mazlum diye ısrar ettim sonra dedim i$te iskelet anahtarlıklardan yaa onlar mazlum... nerden bilsin amca bizim mazlumlarımızı...

derken i$te deprem oldu. mazlum hocam o yıl karneleri dağıtırken "gidip de dönmemek dönüp de bulmamak var biz yine de bi vedala$alım" dedi bize. sırayla helalle$ti hepimizle.

mazlum hocam vefat etti.

bize iskelet mazlumlar kaldı. uzun zaman bakamadım o anahtarlıklara. ağlayamayınca insan daha zor oluyor tabii acı çekmesi. sonra bir uzun zaman da deli gibi oynadım mazlumla. aldım bir tane daha; deli gibi oynadım okulun kantininde. mazlum maceradan maceraya sürüklenirken içimden kopan -bir $eyler-i ben biliyordum çünkü. sadece mazlum hocam değildi. $ehrimdi.
    not: annem oyun oynayacam diye tutturdu entrye sonra devam ederim artık eheheh...
    ( 03.01.2007 16:03)

devam edemeyecem galiba...
    tanım: rahmetli fen bilgisi hocası. mazlum nergis.
    #1427235 (sidikli, 18.03.2007 21:37)
  8. (bkz: getir e basinca mazlum un gelmesi)
    #1427245 (kutupsal form, 18.03.2007 21:38)
  9. (bkz: küçük emrah). büyüyünce o özelliğini de yitirdi kayboldu gitti zaten.
    #1742659 (leggare, 09.06.2007 00:32)
  10. şahane mazlumların yüceltilmesi, sonuçta, onları mazlumlaştıran şahane sistemin yüceltilmesinden başka bir şey değildir. *
    #2102426 (nest, 09.08.2007 22:58)
  11. barkıt'ın ev arkada$ıydı. "ay$egül örtmen oldu" kitabının kaydadeğer kahramanı ay$egül örtmenin hayranlarındandı rahmetli.

rahmetli derken, 15315. ya$ında vefat ettiğini de belirtmek isterim. kızılderililerin amerika kıtasındaki ilk zamanlarını ve hatta ünlü vampir lestat'ın tüm hayatını bile görmü$tür, ayaklı tarih kitabı kendisi.
    #2113341 (sidikli, 11.08.2007 17:07)
  12. kötülüğe uğramış, zulüm görmüş olan.
    #2118447 (unique270, 12.08.2007 15:57)
  13. hayatımdaki ilk aşık olduğum erkek. unuttuğumu sandığım ama sadece yokluğuna alıştığım yerini kimsenin dolduramayacağı adam... (bkz: hala seviyorum)
    #2721290 (pessimism, 20.12.2007 18:55)

© 2008 - uludağ sözlük

mazlum başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mazlum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mazlum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» fin de siecle » issiz kalip yuksek lisans yapmak » basliklari alt alta okumak » hem cirkin hem fakir hem de onursuz erkek » strategy » yay burcu erkegi » biz adiyamansporluyuz » nina simone » hayata dair ic burkan detaylar » fatih tekke » abuk » simon helberg » turk sanat muziginin unutulmasi » bisbee blue » blacky » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » erkekleri cekici yapan detaylar » entry takip » olmayan yazara hos geldin demek » rifat ilgaz » genelkurmayda reform ihtiyaci olmasi » markiz » kabiliyetsiz sozluk » universiteli issiz » maden ocaklari » oglum 20 gunluk askerken mevziye gonderildi » murat karayalcin vs melih gokcek » gossip girl » allah » iskender buyuk » zall online degilsen topsun olm