mazda 323 

kapat

1. bir dönem türkiye'de çok tutulan ve üretildiği zamanın ötesindeki konforu ile hatırlanan otomobil...
    #1146563 (ferrole, 13.01.2007 15:41)
  2. 1600 cm3 motor hacmi, 90 hp gücündeki (16v), araba kelimesini hak eden arabalardandır. 1992 yılından itibaren ülkemizde piyasadadır. yurdum insanı kuş serisinin odun gibi sertliğiyle, renault' un yine sert ve konforsuz olması ile uğraşırken, bu arabayı görünce ağzı açık kalmıştır.
    bu araba elektronik ayna, isteğe göre ayarlanabilen direksiyon ve modelinin şartlarına göre mükemmel bir döşemeye (konsol, göğüs) sahiptir.
    arka tarafının yüksek ve şişkin olmasıyla bildğimiz tempra mazda 323 ve toyota corolla sebebiyle beklenenden çok az satmıştır. bu arabalar olmasaydı her yerde tempra olması içten bile değildi.
    parça sıkıntısı demiştik... şöyle ki;
    zamandan bir zaman kopekolduren bu arabayla kaza yapar. tali yoldan çıkan almancı hacı kopekolduren' in arabasına ortadan çotanak diye gömçürtür.
    bu olaydan sonra kapı saçı aramaya başlayan kopekolduren uzun uğraşlar sonucu, rıza minnet bir adet kapı saçı bulur ve arabaya taktırır. bu işlem tam üç hafta sürer.
    demem o ki; parça ve bakım açısından sorunludur.
    iyi sürüşler...
    #1329287 (kopekolduren, 21.02.2007 09:05 ~ 09:08)
  3. (bkz: amele porschesi)
    #3358341 (kratostol, 05.05.2008 01:15)
  4. 323f modeli mazda lantis olarak bilinir.bahsettiğim kasanın son üretim yılı 1998dir.1.6'si çok az bulunmakla birlikte çevrede gördüklerimizin çoğu 1.8 motordur.123 beygir gücündedir.itici yeşil rengi çok olmakla birlikte 10 yaş ve üstünde olmasına rağmen lacivert ve metalik gri olanı günümüzde bile şekil durmaktadır.
    #3358375 (kaizersoze, 05.05.2008 01:21 ~ 01:24)
  5. gözlerini açıp kapayabilen araç. çok korkardım küçükken. hele o striptiz yapar gibi göğüs kafesini açıp motor dekoltesini gösterdiği anlar yokmu... hüngür-hüngür ağlayarak eve kaçardım.

bu da böyle bir anımdı.
    #3743990 (huznun isyan olsun, 30.07.2008 15:53)
  6. Hatchback modeli ilk çıktığı zamanlarda efsaneydi. Göz kapağı gibi açılıp kapanan farlar, zamanında büyük bir olay olan 4 camın otomatik olması, sağlam motoru ve dönemdaşlarından oldukça yüksek olan konforu ile hayran bırakırdı kendine. Çocukken bildiğim tek spor araba markasıydı. Çıkartmalarına gıptayla bakardık.
    #3980625 (Elendil, 18.09.2008 23:49)
  7. 4 camı otomatik olan 76 model w123 mercedes'imizden sonra binseydim heralde bende hiç de şaşkınlık uyandırmayacak olan sıradan araba.
    #3980762 (arkun, 19.09.2008 00:08)
  8. hatchback modeli sıradan olmayan, olması da mümkün olmayan süper otomobildir. bu arabanın orta segmentte bir araç olduğunu düşünürsek, dönemdaşlarıyla karşılaştırıldığında uzay mekiği gibi durmaktadır. 4 camın otomatik olması yanında, elektrikli dış aynalar, hidrolik direksiyon, ön kontrol paneli, opsiyonel olarak klima bulunması, estetik tasarımı, güçlü motoru vs. herşeyiyle sıradışı bir otomobildir.
    tasarımı porsche'den ayrılan bir dizayn ekibi tarafından yapılmıştır ki, bunu anlamak çok da zor değildir. bazılarına göre 924'lerin tasarımından daha çekici bir tasarıma sahiptir. tüm dünyada vosvos oluşumuna benzer onlarca fan club tarzı yapılanmaya sahiptir ve kullanıcıları tarafından yere göğe sığdırılamazlar.

ille de sıradanlıktan bahsedilecekse eskiden sahip olduğumuz 63 model impala'daki otomatik camlar, hidrolik direksiyon, klima ve otomatik şanzıman da 15 sene sonra piyasaya çıkan w123 mercedes'i düdüklü tencere pozisyonuna sokabilecek bir otomobildi.
    #4003161 (ozz le grand, 24.09.2008 11:37)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

mazda 323 başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mazda 323 ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mazda 323 nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about mazda 323. Copyrights of the articles are belong to their authors.