mazallah 

kapat
  1. 1) allah korusun, allah gostermesin anlamında bir kelime.

2) bir bulent ersoy şarkısı
    sozlerini de yazayim ki tam olsun :

o yakıcı bakışlar
    kor gibi yanışlar
    yıkılmış gönlüm ne adaklar adar
    boşuna kaçışlar sel gibi yaşlar
    çileli ömrümde doldu sayfalar

nakarat(x2)

daha dur daha dur daha dur
    hak yazarsa olur
    hem kul hemde pul
    birde aşk çifte kavrulur

yananı görür allah
    görür inşallah
    çaresi yoktur maazallah
    #1642519 (kumsaldaserapgorenadam, 14.05.2007 16:05 ~ 16:06)
  2. keşke bülent ersoy geçmeseydi dediğim bir başlık.ayrıca da allah göstermesin.
    #1642528 (espressivo, 14.05.2007 16:09)
  3. doğrusu maazallah olan kelimedir.
    "allah korusun, allah esirgesin" anlamına gelir.
    #3112315 (damurasan, 08.03.2008 23:25)
  4. maazallah ama masaallah
    hatta daha doğrusu: meâzallâh ve mâşâellâh
    #3112334 (tutiimucizegu, 08.03.2008 23:30)
  5. (bkz: icinde zall gecen kelimeler)
    #3581422 (chanson de roland, 25.06.2008 16:12)

© 2008 - uludağ sözlük

mazallah başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. mazallah ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mazallah nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hepimizi ayni allah yaratti » tc nin halinin osmanli nin son donemine benzemesi » qele qele » bazi kadinlara makyajin yakismadigi gercegi » sirri elitas » urfa da oxford vardi da ben mi okumadim » yarasa » eddie izzard » ktu sozluk » zall benim amcooludur a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci