maya takvimi 

kapat
  1. şaşırtıcı bir astronomi ve matematik bilgisine sahip bir medeniyet olan mayaların kullandığı karmaşık bir sisteme sahip, tam olarak çözülemeyen, günümüzde kullandığımız gregoryen takvimiyle büyük ölçüde benzer özellikler taşıyan efsanevi takvim. mayalar bu takvimde, yaşadıkları dönemden, matematik astronomi bilgilerinden
    beklenmeyecek bir şekilde, ince hesaplar yaparak bir yılın 365 günden biraz daha uzun olduğunu hesaplamışlardır. yaptıkları hesaplamalara göre bir yıl 365.242036 günden oluşmaktadır. Günümüzde kullandığımız takvime göre ise bir yıl 365.2425 günden oluşmaktadır ve arada çok küçük bir fark vardır. "uzun hesap" denen bu takvim sistemine göre; insanlık tarihi, her biri -günümüz yıl ölçüm sistemiyle- 5125,36 yıl süren dört büyük evreyi geride bırakmıştır ve beşincisinin içerisindedir. şu an içinde bulunduğumuz "beşinci güneş çağı" yine bizim takvimimize göre, 2012 yılının aralık
    ayında sona erecek...
    ama mayaların'ın 2012 yılını klasik bir bitiş - kıyamet olarak görmedikleri, beşinci çağın "bitimiyle" altıncı çağın "başlayacağı", ama her çağın büyük doğal afetler - felaketler eşliğinde bittiğini düşündükleri için de, 2012 yılında dünyayı büyük felaketlerin beklediği söylenir. ne olacağı tam olarak bilinmez tabiiki ama
    kesin olarak bilinen tek şey maya takviminin 2012 yılında bittiğidir...
    #1827460 (pingu, 27.06.2007 00:44)
  2. http://www.december212012.com/
    #1827473 (nazo gibisi, 27.06.2007 00:47)
  3. bilimsel tespitlerine şapka, hurafe sıyırmalara yırtık don mağduru organ çıkardığım takvimdir. birinin bilimsel doğruluğu öbürünün sallamasyonluğunu etkilemez.
    #1827476 (sıpa, 27.06.2007 00:47)
  4. maya tapinaginda 4 tarafta 91'er basamak bulunmaktadir ve toplami 364'u vermektedir. en ustteki tek sutun ise bir yildaki gun sayisini verir.
    #1828650 (RaDaMeNT, 27.06.2007 11:04)
  5. (bkz: 21 aralık 2012)

ne türlü bir astronomik ve matematiksel mantıkla yaptıklarını bilmiyorum ancak kuvvetle muhtemel 21 aralık 2012 ye geldiği gün tarih, elinde o takvimi yapacak malzeme kalmamış olabilir. uygarlıkları yıkılmış da olabilir.

ulan ben bu dünyadan çocuk sahibi olmadan gitmiycem be!
    #4215942 (sanzelize canavari, 11.11.2008 16:40)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

maya takvimi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. maya takvimi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu maya takvimi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about maya takvimi. Copyright of the articles are belong to their authors.