mavinin turkusu 

kapat
  1. bir ahmet kaya türküsü.sözlerini de patlatam;

su dagdaki gezene bak
    gozlerinin rengine bak
    mavi gozler kan kan olmus (seni vuran beni de vursun)
    su felegin isine bak

daglarda talan olur mu
    dosta hic yalan
    olursem duyan olur mu
    su felegin isine bak...
    #329863 (hasnicktir, 08.06.2006 22:18)
  2. 1:23 saniye süren , keşke çoook daha uzun sürseydi diyen düşündüren , düşündürürken de hüzünlendiren bir ahmet kaya parçasıdır.
    #330005 (witch, 08.06.2006 22:46)
  3. daha uzunu için dinle sevgili ülkem albümündeki kardeş türküler versiyonunun dinlenmesini tavsiye ederim, bence harika yorumlamışlar.
    #829206 (tabuttamenemenyapanimam, 08.11.2006 01:21)
  4. ahmet kaya dan ilk dinlendiğinde insanın içini titreten, yok bunun bir benzeri daha dedirten türküdür. yanlış anlaşılmaya çok müsaittir. şayet yanlış anlama meraklıları da meşhurdur ahmet kaya nın.
    (bkz: avladıkça)
    #829388 (ozgurlerce, 08.11.2006 02:44)
  5. --spoiler--
    daglarda talan olur mu
    dosta hic yalan
    olursem duyan olur mu
    su felegin isine bak...
    --spoiler--

ne dosta yalan, ne de olunce duyan olmaz duysalarda animsamazlar...
    #1374469 (fatal, 04.03.2007 20:46)
  6. buram buram dostluk kokan bir türküdür.

"seni vuran beni de vursun"
    #2090900 (yasakani, 08.08.2007 02:42)
  7. cok fazla dinlemedigim ahmet kaya'nın dinledigim en guzel sarkısı.

parisienne moonlight bir de bu, bitince lanet ettiriyor...
    #2243309 (fingolfin, 01.09.2007 18:50)
  8. ahmet kaya dan daha güzel söyleyeninin olduğu tek parça. (bkz: kardeş türküler)
    #2402046 (sudancikmisbalik, 29.09.2007 23:42)
  9. dinlemekten usanılmayacak bir türküdür. ahmet kaya ve kardes turkuler bu güzel türküyü çok güzel yorumlamıştırlar.
    #2402066 (maskelibalo, 29.09.2007 23:44)

© 2008 - uludağ sözlük

mavinin turkusu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mavinin turkusu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mavinin turkusu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» desmodus rotundus » zoey 101 » haris alexiou » konustur iddiani katla parani » bodrumtorbasi » capa » olen mankenin seksi fotograflari icin tiklayin » bu savasa hayir diyelim » farkli yazarlarin ayni entryi tesadufen yazmasi » janos eckmann » jiriskop » asansorde bir basina yapilanlar » kuzgun » hayko cepkin » dolar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » arnavut kaldirimi » sevcan orhan » kaybetmek esraridir olmanin » ve tanri kadini yaratti » bugun ustun tatar irki icin ne yaptin » iskur bana is bul » se7en » richard ramirez » metroda kitap okuyan artist » silence is golden » haydi ic de cay koyayim » bon iver » sol frame » yaran baslik yonlendirmeleri » sinirlenmek